brak wolnych obrotów na gazie
-
pansamochodzik
brak wolnych obrotów na gazie
Może tu ktoś mi pomoże bo w Olsztynie nie ma z kim gadać na ten temat.Otóż nagle zabrało mi wolne obroty ,tz. po wrzuceniu na luz,lub za wolnej zmianie biegu po wciśnięciu sprzęgła,obroty spadają gwałtownie i gaśnie,zadnego ksztuszenia się ,falowania obrotów ,poprostu momentalnie gaśnie.Na trasie jade na gazie bo nic sie nie dzieje ,jedzie jak wcześniej,ale przed wjazdem do miasta przełączam na PB,bo nawet ciężko utrzymać go na obrotach gazem,jednocześnie hamując ,hamując silnikiem nie gaśnie
Poczytałem w necie na podstawie inst.LPG i doszedłem ze to może być wina silniczka krokowego,ale nie wiem jak wygląda ani jak sie do niego zabrać,poza tym wolał bym aby sie tym zajął ktoś ,kto ma pojęcie o instalacji.Prosze o pomoc ,może ktoś zna kogoś kompetentnego w temacie.Troche jeżdze i mógłbym gdzieś podjechać Słupsk,Gdańsk,Bydgoszcz,Warszawa,Białystok,Suwałki tak w tych granicach od Olsztyna
serwis cng
W Warszawie jest serwis instalujący CNG w samochodach seat taxi wawa. Może oni coś ci pomogą, ja trochę bałem się zostawić moje auto z fabryczną instalacją, ale tobie może pomogą.
MIGAS
Warszawa - Zacisze
ul. Codzienna 50
/22/ 679-25-05
MIGAS
Warszawa - Zacisze
ul. Codzienna 50
/22/ 679-25-05
-
pansamochodzik
Re: serwis cng
dzieki za zainteresowanie,jak bede w W-WIE to spróbujepdomanski pisze:W Warszawie jest serwis instalujący CNG w samochodach seat taxi wawa. Może oni coś ci pomogą, ja trochę bałem się zostawić moje auto z fabryczną instalacją, ale tobie może pomogą.
MIGAS
Warszawa - Zacisze
ul. Codzienna 50
/22/ 679-25-05
Multipla 1.6 BiPower-brak wolnych obrotów :-((((
Mam taki sam problem-gaśnie przy zdjeciu nogi z gazu i szczela w tłumik jak jade na CNG.
Może ktoś miał takie już problemy. Szukam jakiegoś rozsądnego warsztatu w okolicach Poznania
Jacek Poznań
p.s.
Ma ktoś może Multiple na części, szukam tylnego zawieszenia tanio ?
Może ktoś miał takie już problemy. Szukam jakiegoś rozsądnego warsztatu w okolicach Poznania
Jacek Poznań
p.s.
Ma ktoś może Multiple na części, szukam tylnego zawieszenia tanio ?
Witam
nowy z Poznania 
Świece wymieniłem odrazu i nadal to samo
((
Na serwisie na Wojcieciechowskiego podłaczyli Małpę pod komputer i wykazało ze jest uszkodzony czujnik sondy lambda-wymieniłem i nadal to samo......MASAKRA.
Moze ktoś z kolegow poleci jakiegoś fachowca od CNG z Poznania ?
P.S.
Na ul. Suszki rozmawiałem i bez komentarza.........., w Luboniu to samo.....filozofia wschodu......a ceny ponoć kosmiczne......
Czy w AC MAri Car jest jakiś fachowiec od CNG, może ktoś wie ?
Na serwisie na Wojcieciechowskiego podłaczyli Małpę pod komputer i wykazało ze jest uszkodzony czujnik sondy lambda-wymieniłem i nadal to samo......MASAKRA.
Moze ktoś z kolegow poleci jakiegoś fachowca od CNG z Poznania ?
P.S.
Na ul. Suszki rozmawiałem i bez komentarza.........., w Luboniu to samo.....filozofia wschodu......a ceny ponoć kosmiczne......
Czy w AC MAri Car jest jakiś fachowiec od CNG, może ktoś wie ?
Witam
nowy z Poznania