brak wolnych obrotów na gazie

Problemy techniczne i pytania związane z eksploatacją samochodów
pansamochodzik

brak wolnych obrotów na gazie

Post autor: pansamochodzik »

Może tu ktoś mi pomoże bo w Olsztynie nie ma z kim gadać na ten temat.Otóż nagle zabrało mi wolne obroty ,tz. po wrzuceniu na luz,lub za wolnej zmianie biegu po wciśnięciu sprzęgła,obroty spadają gwałtownie i gaśnie,zadnego ksztuszenia się ,falowania obrotów ,poprostu momentalnie gaśnie.Na trasie jade na gazie bo nic sie nie dzieje ,jedzie jak wcześniej,ale przed wjazdem do miasta przełączam na PB,bo nawet ciężko utrzymać go na obrotach gazem,jednocześnie hamując ,hamując silnikiem nie gaśnie :roll: Poczytałem w necie na podstawie inst.LPG i doszedłem ze to może być wina silniczka krokowego,ale nie wiem jak wygląda ani jak sie do niego zabrać,poza tym wolał bym aby sie tym zajął ktoś ,kto ma pojęcie o instalacji.Prosze o pomoc ,może ktoś zna kogoś kompetentnego w temacie.Troche jeżdze i mógłbym gdzieś podjechać Słupsk,Gdańsk,Bydgoszcz,Warszawa,Białystok,Suwałki tak w tych granicach od Olsztyna
pdomanski

serwis cng

Post autor: pdomanski »

W Warszawie jest serwis instalujący CNG w samochodach seat taxi wawa. Może oni coś ci pomogą, ja trochę bałem się zostawić moje auto z fabryczną instalacją, ale tobie może pomogą.

MIGAS
Warszawa - Zacisze
ul. Codzienna 50
/22/ 679-25-05
pansamochodzik

Re: serwis cng

Post autor: pansamochodzik »

pdomanski pisze:W Warszawie jest serwis instalujący CNG w samochodach seat taxi wawa. Może oni coś ci pomogą, ja trochę bałem się zostawić moje auto z fabryczną instalacją, ale tobie może pomogą.

MIGAS
Warszawa - Zacisze
ul. Codzienna 50
/22/ 679-25-05
dzieki za zainteresowanie,jak bede w W-WIE to spróbuje
johnny

Post autor: johnny »

witam
mam to samo z tymi obrotami:( i tak samo sobie radze na trasie. teraz niestety instalacja calkowicie odmowila poszulszenstwa
johnny

Post autor: johnny »

a wszystko to bylo przez uszkodzony parownik :) wymienilem, teraz chodzi jak nalezy :)
Jaacca
CNG car: Fiat Multipla CNG

Multipla 1.6 BiPower-brak wolnych obrotów :-((((

Post autor: Jaacca »

Mam taki sam problem-gaśnie przy zdjeciu nogi z gazu i szczela w tłumik jak jade na CNG.
Może ktoś miał takie już problemy. Szukam jakiegoś rozsądnego warsztatu w okolicach Poznania

Jacek Poznań

p.s.

Ma ktoś może Multiple na części, szukam tylnego zawieszenia tanio ?
Witam :-) nowy z Poznania :-)
Awatar użytkownika
wwrobel
CNG car: Multipla BiPower ELX

Post autor: wwrobel »

Poszukaj na moto.allegro.pl
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Jaacca pisze:Mam taki sam problem-gaśnie przy zdjeciu nogi z gazu i szczela
na 99% świece, spróbuj wymienić i napisz czy pomogło
;)
Jaacca
CNG car: Fiat Multipla CNG

Post autor: Jaacca »

Świece wymieniłem odrazu i nadal to samo :-(((
Na serwisie na Wojcieciechowskiego podłaczyli Małpę pod komputer i wykazało ze jest uszkodzony czujnik sondy lambda-wymieniłem i nadal to samo......MASAKRA.
Moze ktoś z kolegow poleci jakiegoś fachowca od CNG z Poznania ?

P.S.
Na ul. Suszki rozmawiałem i bez komentarza.........., w Luboniu to samo.....filozofia wschodu......a ceny ponoć kosmiczne......
Czy w AC MAri Car jest jakiś fachowiec od CNG, może ktoś wie ?
Witam :-) nowy z Poznania :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy w użytkowaniu CNG”