Proszę o konkretne opinie dotyczace mojej decyzji.
Niestety podjąłem decyzję zamiany instalacji CNG na LPG ,ponieważ reduktor jest do wymiany ulatnia się gaz dzisiaj sprawdziłem w serwisie,co prawda nie widzę jakiejś wyrażnej różnicy w przejechanych km na pełnym zbiorniku ale jest to niepokojące po włączeniu zapłonu wyrażnie czuc gaz samochód ma 312000km - wiadomo koszt ok 4tys zł,żadnych regenerowanych nie chcę.
Natomiast koszt demontażu instalacji CNG z butlami i założenie LPG to 3100zł , zasięg i koszt porównywalny będzie do CNG , teraz spalam po mieście 10m3/100km gazu i robię 250 km na LPG spalę 12 litrów/100km i też zrobię 250 km .
Poza tym co 3 lata trzeba płacic haracz niewiadomo za co przy przeglądzie butli CNG nie wspomnę już o ograniczonej możliwości tankowania - jak kupowałem samochód w 2010r to 1m3 kosztował 2,20zł , natomiast LPG chyba 2,80, miałem stację ok 1km na ul Hutniczej w Gdyni - teraz muszę jechac 13 km.W tym durnym kraju w ciągu 3 lat zamknięto kilka stacji, zamiast promowac pojazdy z CNG - to zamyka się stacje .
Zastanawiam sie tylko czy auto nie straci minimalnie na mocy, z kolei będzie lżejszy o jakieś 300 kg