mocowanie stolików w Touranie

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
Awatar użytkownika
andyCNG
CNG car: VW TOURAN ECOFUEL CNG

mocowanie stolików w Touranie

Post autor: andyCNG »

Witam,

czy ktoś ma doświadczenie w mocowaniu stolików, montowanych na oparciach przednich foteli dla osób siedzących w drugim rzędzie? śruby już mam (no i stoliki :-) )
Dokupiłem na Allegro stoliki, żeby zamontować, myśląc, że istnieje stelaż w środku tych foteli, na którym można byłoby zamontować owe stoliki, ale chyba nic tam nie ma. Nie rozbierałem co prawda tych oparć, ale na czuja chyba tam nic nie ma.
Może wiecie drodzy Koledzy/Koleżanki, jak się do tego zabrać.
za wszelkie wskazówki wielkie dzięki!
Pozdr.
Andy cng
Touran_CNG

Post autor: Touran_CNG »

A wcześniej takich nie było ? Myślałem że to standard w Touranie?
Awatar użytkownika
andyCNG

stoliki

Witam,
cóż, taka jest polityka Volkswagena, że niektóre auta mają toiowo więcej, niż inne. Wszystkie bajery, w tym niestety i stoliki, nie są (nie były) w standardzie i wymagały dopłaty. Ten egzemplarz ich nie miał seryjnie. Auta ma seryjnie zainstalowane CNG, instalacja była wtedy piekielnie droga, więc rezygnowano z niektórych dodatków, aby "delikatnie" obniżyć cenę.
mam nadzieję, że jednak ktoś napisze mi parę wskazówek.
Ale dzięki za zapytanie.....
Pozdra
A
Awatar użytkownika
andyCNG

Re: mocowanie stolików w Touranie

Stoliki kilka tygodni temu sprzedałem na allegro, bo nie miałem wogóle pomysłu jak je zamontować, a niestety nikt w tej kwestii mi nic sensownego w warsztatach nie zaproponował. więc game over. Auto bez stolików. Dzieci się średnio cieszą..((
A
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Re: mocowanie stolików w Touranie

Post autor: tigercng »

Może po prostu potrzebne są siedzenia ze stelażem innego typu.
Pamiętam jak Klient odbierający nowego Opla chciał mieć jeszcze podgrzewane siedzenia. Zamówiono nowe siedzenia, przełączniki w deskę i .... gucio.
Okazało się, że trzeba zamontować zupełnie inną główną wiązkę elektryczną, więc panowie się poddali.
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”