Może LOTOS?
-
- CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007
Może LOTOS?
http://biznes.trojmiasto.pl/Na-stacjach ... 12400.html
Pracuję w LOTOSIE, chciałbym się mylić ale jak każda firma jest nastawiony na zysk więc nie bardzo wierzę, że będą chcieli utopić 50 baniek tym bardziej, że stacjami zarządzają ludzie na działalności gospodarczej.
Pracuję w LOTOSIE, chciałbym się mylić ale jak każda firma jest nastawiony na zysk więc nie bardzo wierzę, że będą chcieli utopić 50 baniek tym bardziej, że stacjami zarządzają ludzie na działalności gospodarczej.
-
- CNG car: Touran 2,0 '07
Re: Może LOTOS?
Daj spokój, przy cenie z dowaloną akcyzą nic nie uratuje CNG w tym kraju
Kupiłem tourana w 2012, wtedy do pełna tj. 26m3 płaciłem jakieś 55 zł
Teraz prawie 90 zł
Tyle upokorzeń (godziny pracy tych stacji, akcja butle VW, zero stacji na wschód od Torunia i zachód od Poznania, słynne głosowanie własnej poprawki przez pisiorów- nie przyszli coś sejmu, teraz ciche skasowanie likwidacji akcyzy)
Chcesz tanio jeździć - pozostaje on lub LPG, wydoroślałem dopiero w piątym roku eksploatacji CNG.
Dlaczego władza nie walczy ze smogiem obniżką ceny gazu ziemnego, bo ma w dupie !
Kupiłem tourana w 2012, wtedy do pełna tj. 26m3 płaciłem jakieś 55 zł
Teraz prawie 90 zł
Tyle upokorzeń (godziny pracy tych stacji, akcja butle VW, zero stacji na wschód od Torunia i zachód od Poznania, słynne głosowanie własnej poprawki przez pisiorów- nie przyszli coś sejmu, teraz ciche skasowanie likwidacji akcyzy)
Chcesz tanio jeździć - pozostaje on lub LPG, wydoroślałem dopiero w piątym roku eksploatacji CNG.
Dlaczego władza nie walczy ze smogiem obniżką ceny gazu ziemnego, bo ma w dupie !
Piotr
796 067 909
796 067 909
Ja już jednego samochodu się pozbyłem na CNG, została mi jeszcze zafira, ale ona jeździ tylko wokół komina więc na razie zostanie.
Od pół roku jeżdżę peugeotem 5008 z 2.0HDI.
Niesamowita ulga, tankuje gdzie chcę i kiedy chcę i nie robię dodatkowych km ani nie tracę czasu na dojechanie do jakiejś dziwnej stacji CNG. Co do ceny to niecałe 3zł drożej na 100km niż zafirą ale za to jazda nie do porwania. Komfort, wygoda i dynamika jazdy to nawet nie do porównania z zafirą.
Np optymalna prędkość dla zafiry to 70-80, dla 5008 to 110-120. W zafirze nie ma jazdy dynamicznej, rozpędza to się bardzo powoli, no ogólnie 1.6 jest ze dwa razy za słaby do tego auta. 97KM przy 6000 obr/min no kto tak kręci a moment oborotwy 150Nm przy 3600 obr/min.
Natomiast 2.0 HDi 150KM przy 4000obr/min a moment obrotowy 370 przy 2000obr/min.
Co do normy spalin do w 5008 mam euro6, natomiast zafira to euro4
A co do kosztów to teraz na wiosnę zapłaciłem ponad 1200zł za próbę cisnieniową 4 butli
Taka jest rzeczywistość.
Pozdrowienia dla miłośników CNG.
Od pół roku jeżdżę peugeotem 5008 z 2.0HDI.
Niesamowita ulga, tankuje gdzie chcę i kiedy chcę i nie robię dodatkowych km ani nie tracę czasu na dojechanie do jakiejś dziwnej stacji CNG. Co do ceny to niecałe 3zł drożej na 100km niż zafirą ale za to jazda nie do porwania. Komfort, wygoda i dynamika jazdy to nawet nie do porównania z zafirą.
Np optymalna prędkość dla zafiry to 70-80, dla 5008 to 110-120. W zafirze nie ma jazdy dynamicznej, rozpędza to się bardzo powoli, no ogólnie 1.6 jest ze dwa razy za słaby do tego auta. 97KM przy 6000 obr/min no kto tak kręci a moment oborotwy 150Nm przy 3600 obr/min.
Natomiast 2.0 HDi 150KM przy 4000obr/min a moment obrotowy 370 przy 2000obr/min.
Co do normy spalin do w 5008 mam euro6, natomiast zafira to euro4
A co do kosztów to teraz na wiosnę zapłaciłem ponad 1200zł za próbę cisnieniową 4 butli
Taka jest rzeczywistość.
Pozdrowienia dla miłośników CNG.
No cóż ja za tydzień odbieram nową Daćkę MCV zagazowaną przez dealera oczywiście LPG. A moja Asia będzie jeździła po Lwowie. Tam CNG kosztuje 2zł. A pomyśl3ć, że w 2012 roku gdzie CNG już takie arcytanie nie było przejechanie 500km arcyekodrivingiem i na łysawych do tego pomyłkowo nabitych do 3 atm. oponach kosztowało mnie 60zł
Astra Caravan CNG 2004
No a ja przy normalnej jezdzie w trasie i przy obecnych cenach mieszcze sie w 100zł za 500km a samochód dyzo cięższy.
I nie zamierzam zmieniac paliwa licze ze po 1 czerwca bedzie taniej o akcyze.
pozdrawiam
I nie zamierzam zmieniac paliwa licze ze po 1 czerwca bedzie taniej o akcyze.
pozdrawiam
Czyzby nikt nie zauwazył ze juz drugi dzien mam paliwo tansze o 40 gr. Chyba po prostu czas zgasic tu swiatło bo nikt tu nie zaglada
-
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Zuważyłem. Wczoraj w Krakowie 3,34