Touran ecofuel co ile wymiana rozrządu ?

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
EVGA
CNG car: Touran EcoFuel

Touran ecofuel co ile wymiana rozrządu ?

Post autor: EVGA »

Witam,

Proszę o informacje co ile zaleca producent wymianę rozrządu w Touran 2,0 Ecofuel oraz co sądzicie o zamiennikach ? czy nie ryzykować i kupić oyrginał VW.
zarbock
CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007

Re: Touran ecofuel co ile wymiana rozrządu ?

Post autor: zarbock »

Pierwszą wymianę miałem po 95 tkm bez pompy wodnej,pasek Gates albo Conti już nie pamiętam a rolka Febi, następna po 60-65 tkm oczywiście na zamiennikach ale wtedy już z pompą.
Awatar użytkownika
andyCNG
CNG car: VW TOURAN ECOFUEL CNG

Re: Touran ecofuel co ile wymiana rozrządu ?

Post autor: andyCNG »

własnie zamierzam wymienić rozrząd, to będzie po raz drugi. Pierwszy raz po kupnie auta, miało wtedy 133tys.km, teraz trochę ponad 220tys.km, więc te 90km o których się pisze, właśnie mija. w serwisie vw części wraz z pompą (nie wiem jakich firm) to koszt brutto około 550zł. Jeśli kupuje się zestaw z pompą i wymienia poza serwisem, to trzeba teraz zapłacić coś w rodzaju kaucji za pompę, chyba jakieś 70-100 zł, i potem zwraca się ją i oddaję kaucję. Robocizna 550z brutto. Ale dzwonil do mnie doradza i oferował całą usługę z rabatem w ramach jakiejś akcji 5+ dla aut powyżej 5lat. Dają rabat 15% na org.części i 35% na koszty wymiany. Całość z rabatami wychodzi jakieś 800-850 zeta....

A tak wogóle, to znów mam problem z (najprawdopodobniej) wypadającym zapłonem na 3.cylindrze (to już kiedyś tam zdiagnozowałem) i silnik po odpaleniu działa głośno jak traktor, następnie zapala się i miga żółta kontrolka silnika i przełącza się na benzynę. Jest problem.... Czasem się w trakcie jazdy (po kilku km lub kilkunastu, zależy od jego humoru) przełącza na gaz i jest OK, ale dziś cały czas jeździ na benzynie i koniec. Nie wiem za bardzo jak się ZNÓW do tego zabrać...)((( Może ktoś miałby jakiś pomysł... Dzięki za sugestie. )
Andy
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”