Stacja CNG - Radom

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
administrator
Administrator

Stacja CNG - Radom

Post autor: administrator »

Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Radomiu.

Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji, ul. Wjazdowa 4 (dla nawigacji wpisujemy adres Wjazdowa 17)
Tel. (+48) 48 385 75 11
Czynna codziennie przez całą dobę

Mapka, zdjęcia

Obsługa:
Stacja CNG jest obsługiwana przez trzech panów z Gazowni Radomskiej.
Płatność:
Płatność gotówką - brak możliwości używania kart płatniczych. Stali odbiorcy mogą rozliczać się bezgotówkowo po zawarciu wcześniejszej umowy. Brak możliwości skorzystania z karty flotowej "CNG auto", chociaż na stacji jest działający czytnik.
Dojazd:
Trasa 1. Jadąc drogą nr 7. od strony Warszawy
Na pierwszym rondzie od strony stolicy kierujemy się w prawo, w kierunku Krakowa. Na następnym rondzie skręcamy w lewo, podążając drogą nr 12. - ul. Maratońską. >>>
Trasa 2. Jadąc drogą nr 7. od strony Krakowa
Na pierwszym rondzie skręcamy w prawo, na ul. Maratońską, a drogę krajową nr 12. >>>
Trasa 3. Jadąc drogą nr 12. z Piotrkowa Trybunalskiego (Łodzi)
Mijamy po lewej stronie więzienie i kierujemy się nowym odcinkiem drogi nr 12. docieramy do ronda, na którym kierujemy się na wprost. >>>
>>> Po przejechaniu na wprost pierwszego skrzyżowania ze światłami na następnym skręcamy w prawo, w ul. Wierzbicką. Na pierwszych światłach skręcamy w lewo, w ul. Wjazdową. Po ok. 200 metrach po prawej stronie znajduje się wjazd na teren zajezdni autobusowej.

Trasa 4. Jadąc drogą nr 12. z Lublina
Na pierwszym rondzie skręcamy w lewo, w Al. Wojska Polskiego. Jedziemy cały czas na wprost mijając kolejne rondo.>>>
Trasa 5. Jadąc drogą nr 9. z Rzeszowa
Wjeżdżamy do Radomia ul. Słowackiego i na pierwszym rondzie w Radomiu skręcamy w lewo. >>>
>>> Po prawej stronie mijamy centra handlowe M1 i Komfort. Na rondzie skręcamy w lewo, w ul. Jana Pawła II. Jedziemy cały czas prosto. Przejeżdżamy przez przejazd kolejowy, gdzie po lewej stronie już widzimy teren zajezdni. Kontynuujemy jazdę jeszcze przez ok. 200 m i po lewej stronie zobaczymy bramę zajezdni autobusowej.
UWAGA! DOTYCZY UŻYTKOWNIKÓW NAWIGACJI GPS! Systemy nawigacyjne nie posiadają na mapie układu ulic na terenie zajezdni. Wszyscy wyznaczający trasę w ten sposób są proszeni o zapoznanie się z wariantami dojazdu powyżej i zweryfikowanie ich na swojej mapie ze względu na częste pomyłki w dojeździe do stacji.
Stacja jest własnością Mazowieckiego Oddziału Obrotu Gazem w Warszawie, położona jest na terenie Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyji w Radomiu, na stacji Petrochemii Płock.
Dane tech.:
Kompresor: CompAir 600 Nm3/h
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 2
Przejściówki: włoska

Aktualizacje opisu:
>04.08.2009, administrator: zmodyfikowałem treść poświęconą dojazdowi do stacji, zmieniłem nazwę właściciela stacji, dodałem adnotację odnośnie lokalizacji
>17.08.2009, administrator: dodałem adres dla nawigacji, dodałem możliwość zawarcia umowy na rozliczenia bezgotówkowe
Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2011 00:52 przez administrator, łącznie zmieniany 6 razy.
Karol Wieczorek
adrian007

Post autor: adrian007 »

Witam!

Jako że pochodzę z Radomia - uzupełnie te informacje.

Stacja posiada przejściówkę do tankowania aut z instalacją włoską (i włoskim złączem do tankowania gazu).

Pozdrawiam!
Przejrzysty

Tylko gotówką

Post autor: Przejrzysty »

Witam.
Tankowałem na tej stacji w nocy i nie ma możliwości zapłaty kartą tylko gotówka.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Re: Tylko gotówką

Post autor: tigercng »

Przejrzysty pisze:Witam.
Tankowałem na tej stacji w nocy i nie ma możliwości zapłaty kartą tylko gotówka.
Tak, nie pisałem o tym dotychczas, ale teraz dodałem więcej informacji o braku możliwości płacenia inaczej, niż tylko gotówką.

Dziękuję i pozdrawiam
Paweł K Rzeszów
CNG car: Zafira 2003r.

Post autor: Paweł K Rzeszów »

Witam !!! i miałem problem ( z tego co wiem nie tylko ja ) już drugi raz ze stacją u Ciebie Kolego Adminie ... a mianowicie standardowo w automapie wprowadziłem stację w Radomiu ul. Wjazdowa 4 hehe ... mniejszy problem był gdy wjeżdżałem od strony Rzeszowa (zorientowałem się przy MPK ale nawigacja ciągła mnie dalej !)) a od strony Warszawy... tragedia !!! Miałem na ogonie 4 auta i szukaliśmy po osiedlu o 4 nad ranem z automapą wjazdu - wiem można wpisać współrzędne lub wrzucić poi ale ... spróbuj sam jak to wyprowadza - jesteś na miejscu .Lepiej może by było w opisie dojazdu podać adres sąsiedniego domu naprzeciw wjazdu do zajezdni bo tak jak jest to nie będzie . Pozdrawiam i dzięki za mapkę :]
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

W odpowiedzi na Twoje uwagi postanowiłem zmodyfikować opis stacji. Teraz znajdziecie tam dokładny dojazd ze wszystkich dróg krajowych, jakie dochodzą do Radomia. Podana pozycja stacji CNG jest dokładnie spisana z nawigacji na miejscu. Niestety producenci map do systemów GPS nie przewidzieli układu komunikacyjnego na terenie zajezdni na swoich mapach. W najbliższych dniach postaram się spisać pozycję samego wjazdu na teren zajezdni bezpośrednio z ul. Wjazdowej.

Chciałbym tutaj odeprzeć zarzuty, jakoby wina leżała po naszej stronie. Stacja CNG jest dobrze zaznaczona na mapie oraz posiada właściwą pozycję GPS. Dopatrywałbym się tutaj przewinienia ze strony producentów map, którzy nie przewidzieli układu komunikacyjnego na terenie zajezdni w Radomiu.
Karol Wieczorek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Paweł K Rzeszów pisze:(...)ale nawigacja ciągła mnie dalej !)) (...) szukaliśmy po osiedlu o 4 nad ranem z automapą wjazdu - wiem można wpisać współrzędne lub wrzucić poi ale ... spróbuj sam jak to wyprowadza(...) :]
Hehe, wlaśnie dlatego nie mam nawigacji GPS i pewnie nieprędko się na nią skuszę.
Posiadam za to wydrukowane z Google Maps mapki dojazdu do wszystkich stacji CNG. Sprawdzają się znakomicie. Polecam wszystkim :grin:
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł K Rzeszów
CNG car: Zafira 2003r.

Post autor: Paweł K Rzeszów »

Karol ! Absolutnie nie mam pretensji do Ciebie czy kogokolwiek ... Super że jest mapa i praktycznie wszędzie się dojedzie bez problemów- co do tej stacji ja miałem problemy z dojazdem więc zgłaszam , bo to lepiej dla wszystkich a Ty jako miejscowy możesz temu coś zaradzić - tym bardziej że Mili Panowie na stacji powiedzieli mi że nie tylko ja chciałem wjechać od drugiej strony ... co do Ciebie Tigercng to wydrukowane stacje w Polsce mam cały czas w autku a dokładny dojazd zrobiłem sobie tylko co do stacji w Elblągu ( chociaż w tym przypadku bardziej dla mnie pomocne okazało się cb - za cholerę w Elblągu bursztynowej nie znajdziesz a w navi pokazało mi tylko gronowo elblądzkie ) ale to jest obwodnica i wylot na wa-wę więc nie było problemu ( bo miałem wydrukowane :grin: ...)
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
moskwa
CNG car: ducato

Post autor: moskwa »

Witam.Od miesiąca posiadam auto Fiata ducato 2006r CNG staram się zatankować do pełna w Radomiu i za każdym razem nie mogę dotankować go do pełna. Czy w okolicy radomia jest stacje na której można zatankować CNG do pełna.Poproszę jakiś link lub informację .
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Tankujesz zawsze do pełna, ale najprawdopodobniej masz problem z elektrozaworem.

Tutaj znajdziesz więcej informacji:
http://cng.auto.pl/forum/wymiana-elektr ... -vt545.htm
http://cng.auto.pl/forum/problem-z-jedn ... i-vt91.htm
http://cng.auto.pl/forum/elektrozawory- ... -vt414.htm
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 13:06 przez mateusz86, łącznie zmieniany 1 raz.
;)
moskwa

Witam.Staram się w Radomiu zatankować zawsze do pełna,ale ostatnio nie udało się zatankować choć zbiorniki były puste.A odnośnie elektrozaworu to to sądzę że jest wszystko dobrze.Dlaczego? Tankowałem w Radomiu o 6 rano ( mając je puste i zatankowałem tylko 24 metry,nadmieniam że zbiorniki mam o pojemności 26 kg tj,około35 metrów ),pojechałem do kielc i dotankowałem je do pełna,przejechałem kielce-katowice-kielce i automat przełączył na paliwo po przejechaniu 360 km.To jak się to ma do uszkodzonego elektrozaworu.
paweles
CNG car: Zafira B 1,6 CNG

Post autor: paweles »

Witam. Myślę że w Radomiu coś jest nie tak, ja też tam tankuje i od połowy stycznia nie można za jednym razem zatankować do pełna. Z elektrozaworami jest o.k. a jakośc gazu pozostawia wiele do życzenia. Różnica w zasięgu około -20%w porównaniu do Grudnia. PGNiG nie ma zbyt dużego wpływu na jakość gazu więć tłoczą nam gaz słabszej jakości.
Paweles
moskwa

Witam.Tankowałem dziś w radomiu i zaskoczyło mnie że tak dużo gazu zatankowałem (mam zbiorniki 3 o pojemnosci 35 m), zatankowałem 31.Zapytałem co się stało że tyle gazu zatankowałem.Prostą odpowiedż otrzymłem ZE ZOSTAŁY WYMIENIONE FILTRY DO GAZU.Pozdrawiam
moskwa

Ostatnio tankowałem CNG w Radomiu I PORAŻKA.NIE mogłem zatankować do pełna.ELEKTRO ZAWORY OK.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Napisz o której godzinie tankowałeś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”