Pozdrawiam ze słonecznej Itali
Fiat Punto to w tej chwili najtańszy samochód w Itali na Metan, autonomia 180 km,butle w bagażniku więc miejsca mało ;-(
Właśnie przeglądam tą stronę, ale żeby mieć dostep do listy stacji we Włoszech i w Eruopie trzeba być u nich zarejestrowanym. Niestety nie jestem w stanie ogarnąć wystarczająco włoskiego, żeby się zarejestrować...latarnik13 pisze:ciao
W Itali jest 618 punktów tankowania metanu, z tego 16 na autostradach.
Najlepiej na pierwszej stacji metanu w itali kupić atlas Guida Metano ( www.guidametano.com)jest atlas Itali albo całej Europy
www.metanoauto.com -nie trzeba się rejestrować no i są mapki !latarnik13 pisze:ciao
W Itali jest 618 punktów tankowania metanu, z tego 16 na autostradach.
Najlepiej na pierwszej stacji metanu w itali kupić atlas Guida Metano ( www.guidametano.com)jest atlas Itali albo całej Europy
Samochód kupiłem równo rok temu ,nakręciłem na dzień dzisiejszy 13000 km,Pojechałem oczywiście do PL ale spotkała mnie wielka porażka, poza italią nie zatankowałem metanu nigdzie ! Oszczędne makarony zamontowały wlew starego typu ( z gwintem) i nigdzie nie znlazłe przejściówki !!!administrator pisze:A może coś więcej powiesz na temat swojego autka i napiszesz o tamtejszym rynku CNGBędziemy wdzięczni
Pare słów na temat kupowania samochodów nowych i używanych u Dilera w Itali.administrator pisze:A może coś więcej powiesz na temat swojego autka i napiszesz o tamtejszym rynku CNGBędziemy wdzięczni
Możliwości zakupu przejściówki opisałem też szczegółowo w odpowiedzi dla p4n:latarnik13 pisze:Oszczędne makarony zamontowały wlew starego typu (z gwintem) i nigdzie nie znalazłem przejściówki !!!
Gdzie ją można kupić ???
Pozdrowienia z mroźnej Italitigercng pisze:Możliwości zakupu przejściówki opisałem też szczegółowo w odpowiedzi dla p4n:latarnik13 pisze:Oszczędne makarony zamontowały wlew starego typu (z gwintem) i nigdzie nie znalazłem przejściówki !!!
Gdzie ją można kupić ???
http://cng.auto.pl/forum/viewtopic.php? ... 9688b#1426
Pozdrawiam
To kolejny wynalazek, o którym nie słyszałem. Ale skoro już wiesz dokładnie, co powinieneś kupić, to wszystko OK.latarnik13 pisze:Mój wlew metanu nie ma gwintu zawnętrznego , gwint jest w srodku otworu, można w niego wkręcić srubke
wlew jest taki sam jak np. w Zafirze tylko że ma większą średnice.
To takie obciążenie historycznetigercng pisze:To kolejny wynalazek, o którym nie słyszałem. Ale skoro już wiesz dokładnie, co powinieneś kupić, to wszystko OK.latarnik13 pisze:Mój wlew metanu nie ma gwintu zawnętrznego , gwint jest w srodku otworu, można w niego wkręcić srubke
wlew jest taki sam jak np. w Zafirze tylko że ma większą średnice.
Ja w innej sprawie. Wytłumacz nam, dlaczego we Włoszech nie używa się powszechnie stosowanego, międzynarodowego skrótu CNG?
Nawet Zafiry na rynek włoski mają zdjęte emblematy CNG i naklejoną w to miejsce nalepkę "ecoM". Czy CNG to po włosku jakiś brzydki wyraz, czy co ?
Pozdrawiam
No i mija 2 lata od kupna, na liczniku 32 000- no mieszka się daleko od PLlatarnik13 pisze:Samochód kupiłem równo rok temu ,nakręciłem na dzień dzisiejszy 13000 km
Kod: Zaznacz cały
http://otomoto.pl/fiat-punto-1-2-gaz-cng-oplacony-C17944912.html