Co myślicie o tym żeby przykręcić śrubę PGNiG

W tym miejscu znajdziecie wszystkie istotne ogłoszenia i dyskusje związane z rynkiem CNG w Polsce
Artur77

Co myślicie o tym żeby przykręcić śrubę PGNiG

Post autor: Artur77 »

Witam
Wszystkich bardzo serdecznie.
W związku z tym że jest Nas parę osób może warto się postawić ciągłemu wzrostowi cen CNG i bezsensownej polityce firmy PGNiG.
Może ktoś zna polityka ,może ktoś zna dziennikarza ?
Wybraliśmy polityków i teraz mają u nas dług wdzięczności , a dziennikarze chętnie się zajmą dobrym tematem.
NIE DAJMY SIĘ ROBIĆ NA KASĘ !!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn gru 05, 2011 14:17 przez Artur77, łącznie zmieniany 1 raz.
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Jestem "Za" . Może coś wspólnie zrobimy w Wa-wie dla Naszej-Sprawy :!: :!: :!:
MARIO72
Obrazek
Artur77

Szkoda że muszę sobie sam odpisywać

Nie wiem czy reszcie Panów nie przeszkadza przepłacanie za gaz.
Widać że nie przeszkadza też niejasna polityka w stosunku do Nas (klientów PGNiG)
Wydaje mi się że odezwy i monity to już przeszłość. Trzeba zmienić narzędzia żeby Nasza skuteczność była większa.
Chętnie bym użył tu paru słów ogólnie uznawanych za obraźliwe w stosunku do Zarządy PGNiG ale to nie mój sposób wypowiedzi i nie mam zamiaru zniżać się do poziomu ludzi do których bym to kierował.
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

"Znać polityka" to za mało. Trzeba wiedzieć czy jest jakiś, który by chciał o CNG w ogóle mówić. Sprawa jest mało "medialna" bo większość wie, że Orlen, Lotus odprowadzają nie małe podatki i temat paliw alternatywnych jest nie wygodny - nawet dla opozycji (jeśli takowa jest). Jeśli wiecie, który by miał odwagę coś w tej sprawie powiedzieć to dajcie znać (najlepiej na Wiejskiej). Na pewno jakby posełek wysłał zapytanie to mogło by to zostać zauważone....
vilus
CNG car: Multipla BiPower 2002

Post autor: vilus »

Może zainteresować sprawą URE i UOKiK. Dlaczego odbiorcy indywidualni płacą np. 1,7 zł/m3 (wliczając opłaty abonamentowe i przesyłowe) a my prawie 3. Niech UOKIK przyjrzy się pozycji monopolisty a URE określi o co chodzi z tym parytetem.

Wysłałem pismo do URE i UOKIK. Może ktoś się zainteresuje.
Ostatnio zmieniony śr gru 07, 2011 11:17 przez vilus, łącznie zmieniany 1 raz.
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Post autor: AdamBialas »

Zaciekawił mnie temat tej dyskusji "przykręcić śrubę PGNiG", temat rzeka na ile to sposobów można by tę śrubę przykręcać. Problem w tym ,że PGNiG-e pomyślało o tym wcześniej i opracowało plan "strategia jak przykręcić śrubę tym upierdliwym użytkownikom aut na CNG" .Prawdopodobnie tęgie umysły prezesów , dyrektorów oraz ich "wice" zastępców , poświęciły temu bardzo dużo czasu przez co choć na chwilę wyrwały się letargu które je na tych stołkach ogarnął. Szkoda tylko , że wzrost zużycia węglowodanów , przez ciało kierownicze PGNiG-e został wykorzystany , by zniweczyć pracę którą PGNiG-e temu tematowi dotychczas poświęciło. Różnica prawdopodobnie jest w tym ,że na wczesnym okresie rozwoju CNG w naszym kraju , cały nakład pracy wykonali zwykli pracownicy , ludzie z marketingu czy lokalni koordynatorzy CNG. Ludzie z wizją , którzy doskonale wiedzieli ,że CNG może spółce PGNiG-e przenieść zyski i bezpieczeństwo finansowe o każdej porze roku i w każdych warunkach. Opracowany właśnie w PGNiG-e plan , mający na celu "przykręcić śrubę" kierowcą aut na CNG , ma prawdopodobnie dopełnić dzieła zniszczenia jakim było zaniechanie intensywnego rozwoju stacji tankowania. Możemy planować sobie jak "przykręcać śrubę PGNiG-e" lecz wydaje mi się ,że kierownictwo tej spółki wydaje się zbyt mało rozumne by nie powiedzieć "głupie" by zrozumieć jakiekolwiek z naszych działań. Skoro nie potrafią zrobić rzetelnego rachunku ekonomicznego z którego wykreślą sztuczne obciążenia wynikające z rozliczeń między częściami tej samej spółki , skoro kompletnie nie potrafią analizować sytuacji na rynku i całkowicie ignorują fakt że paliwa płynne idą w górę a CNG staje się bardzo realną alternatywą , skoro nie szanują własnego klienta i prowadzą z nim dialog poprzez paplających jak automatyczne sekretarki rzeczników prasowych (sami sprawdźcie tel.(58) 323 03 80 i zadajcie pytanie o stacje w Olsztynie lub Bydgoszczy a potem zapytajcie o dwie stacje w Gdyni) , skoro ich dział promocji woli szastać pustymi słowami i wciskać ludziom kit niż realnie działać (sami sprawdźcie stronę PGNiG-e tam w Olsztynie są dwie stacje a już od 1 stycznia 2012 nie będzie żadnej ) , skoro spółka skarbu państwa nie uważa za stosowne by w czasie kryzysu zarabiać pieniądze bo jak inaczej nazwać rezygnację z zysku a pozostawanie kosztów utrzymania stacji, tak można by długo wymieniać i dywagować na tym , jak wielką niegospodarnością jest zamykanie stacji a nie ich rozwój. Pytanie czy faktycznie "przykręcenie" PGNiG-e czegokolwiek zostanie zauważone przez kierownictwo tej spółki.Jak mówi stare przysłowie "co ślepemu po oczach" i oddaje doskonale plany PGNiG-e które zamierzają realizować .
Awatar użytkownika
supermajku
CNG car: swift 4x4 mk2 lpg

Post autor: supermajku »

ciekawy jestem czy ktoś z pegienigu zagląda na forum....
Lepiej zredukować, niż później żałować.
BIGMARIO

A może maja swych szpiegów by donosili co o NICH piszemy :mrgreen:
ps. dla kolegi znalazłem śliczne BMW :
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... 2_c01_4201
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 23:37 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
MARIO72
Obrazek
Awatar użytkownika
supermajku
CNG car: swift 4x4 mk2 lpg

Post autor: supermajku »

Dziękuję! o takim własnie marzę. pomijając nie oryginalne alusy z marketu, kolor i to że jest od turasa, i brakuje ciemnych szyb.
i kombi
i seria 5
i dobra opcja
i 5 litrów motor
i skóra

I CO NAJWAŻNIEJSZE >>> C N G <<<
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 23:56 przez supermajku, łącznie zmieniany 3 razy.
Lepiej zredukować, niż później żałować.
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Post autor: AdamBialas »

Idealne auto dla członków Zarządu PGNiG , z szykiem i fasonem i na CNG. A nie tak jak teraz tłuką się śmierdzącymi ropą autami i tankują do nich ON za 6 zł . Przez co całkowicie nie rozumieją potrzeb swoich klientów , którzy zaufali im i nabyli auta na gaz . No ale "jaki pan taki kram" :)
BIGMARIO

Siema. Cieszę się że te autko tez przykuło wasza uwagę :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
pbaranow
CNG car: S60 2,4 bifuel

Post autor: pbaranow »

Ostatnio znalazłem na Szwajcarskiej stronie ofertę pojazdów zasilanych CNG. Tylko im pozazdrościć..

http://www.erdgasfahren.ch/index.php?id=19
Artur77

NIe chcę się poddawać na początku.

Bardzo podoba mi się słowna twórczość kolegi " AdamBiałas"
W związku z tym że kolega ma umiejętności pisarskie była by prośba o stworzenie uniwersalnego pisma którym będziemy WSZYSCY mogli "bombardować" kogo się da :-)
"Kogo się da " miałem na myśli dziennikarzy i polityków.
Może to zmieni podejście PGNiG. :-)
Ostatnio zmieniony śr gru 14, 2011 10:30 przez Artur77, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Dziś Karol i Adam zaczną pisać odpowiednie pisma dla Wszystkich które będziecie mogli wysyłać.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Moim zdaniem nie ma co od razu stawać do otwartej konfrontacji z PGNiG.

Na wstępie warto zapytać, gdzie się podziały wysokie standardy prowadzenia odpowiedzialnego biznesu, którymi PGNiG obszernie promuje się we wszystkich materiałach promocyjnych. Bardzo ciężko je pogodzić z faktem stawiania lojalnych klientów przed faktami dokonanymi, nie prowadząc wcześniej żadnego dialogu...

PS.
Jak dotąd najbardziej skuteczna w przykręcaniu śruby PGNiGowi okazuje się aura za oknem. Tak ciepłej zimy wszak nie było od lat...
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ważne ogłoszenia i dyskusje o rynku CNG w Polsce”