Co myślicie o tym żeby przykręcić śrubę PGNiG
Co myślicie o tym żeby przykręcić śrubę PGNiG
Witam
Wszystkich bardzo serdecznie.
W związku z tym że jest Nas parę osób może warto się postawić ciągłemu wzrostowi cen CNG i bezsensownej polityce firmy PGNiG.
Może ktoś zna polityka ,może ktoś zna dziennikarza ?
Wybraliśmy polityków i teraz mają u nas dług wdzięczności , a dziennikarze chętnie się zajmą dobrym tematem.
NIE DAJMY SIĘ ROBIĆ NA KASĘ !!!!!!!!
Wszystkich bardzo serdecznie.
W związku z tym że jest Nas parę osób może warto się postawić ciągłemu wzrostowi cen CNG i bezsensownej polityce firmy PGNiG.
Może ktoś zna polityka ,może ktoś zna dziennikarza ?
Wybraliśmy polityków i teraz mają u nas dług wdzięczności , a dziennikarze chętnie się zajmą dobrym tematem.
NIE DAJMY SIĘ ROBIĆ NA KASĘ !!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn gru 05, 2011 14:17 przez Artur77, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda że muszę sobie sam odpisywać
Nie wiem czy reszcie Panów nie przeszkadza przepłacanie za gaz.
Widać że nie przeszkadza też niejasna polityka w stosunku do Nas (klientów PGNiG)
Wydaje mi się że odezwy i monity to już przeszłość. Trzeba zmienić narzędzia żeby Nasza skuteczność była większa.
Chętnie bym użył tu paru słów ogólnie uznawanych za obraźliwe w stosunku do Zarządy PGNiG ale to nie mój sposób wypowiedzi i nie mam zamiaru zniżać się do poziomu ludzi do których bym to kierował.
Widać że nie przeszkadza też niejasna polityka w stosunku do Nas (klientów PGNiG)
Wydaje mi się że odezwy i monity to już przeszłość. Trzeba zmienić narzędzia żeby Nasza skuteczność była większa.
Chętnie bym użył tu paru słów ogólnie uznawanych za obraźliwe w stosunku do Zarządy PGNiG ale to nie mój sposób wypowiedzi i nie mam zamiaru zniżać się do poziomu ludzi do których bym to kierował.
-
tomig
- CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG
"Znać polityka" to za mało. Trzeba wiedzieć czy jest jakiś, który by chciał o CNG w ogóle mówić. Sprawa jest mało "medialna" bo większość wie, że Orlen, Lotus odprowadzają nie małe podatki i temat paliw alternatywnych jest nie wygodny - nawet dla opozycji (jeśli takowa jest). Jeśli wiecie, który by miał odwagę coś w tej sprawie powiedzieć to dajcie znać (najlepiej na Wiejskiej). Na pewno jakby posełek wysłał zapytanie to mogło by to zostać zauważone....
-
vilus
- CNG car: Multipla BiPower 2002
Może zainteresować sprawą URE i UOKiK. Dlaczego odbiorcy indywidualni płacą np. 1,7 zł/m3 (wliczając opłaty abonamentowe i przesyłowe) a my prawie 3. Niech UOKIK przyjrzy się pozycji monopolisty a URE określi o co chodzi z tym parytetem.
Wysłałem pismo do URE i UOKIK. Może ktoś się zainteresuje.
Wysłałem pismo do URE i UOKIK. Może ktoś się zainteresuje.
Ostatnio zmieniony śr gru 07, 2011 11:17 przez vilus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
AdamBialas
- CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6
Zaciekawił mnie temat tej dyskusji "przykręcić śrubę PGNiG", temat rzeka na ile to sposobów można by tę śrubę przykręcać. Problem w tym ,że PGNiG-e pomyślało o tym wcześniej i opracowało plan "strategia jak przykręcić śrubę tym upierdliwym użytkownikom aut na CNG" .Prawdopodobnie tęgie umysły prezesów , dyrektorów oraz ich "wice" zastępców , poświęciły temu bardzo dużo czasu przez co choć na chwilę wyrwały się letargu które je na tych stołkach ogarnął. Szkoda tylko , że wzrost zużycia węglowodanów , przez ciało kierownicze PGNiG-e został wykorzystany , by zniweczyć pracę którą PGNiG-e temu tematowi dotychczas poświęciło. Różnica prawdopodobnie jest w tym ,że na wczesnym okresie rozwoju CNG w naszym kraju , cały nakład pracy wykonali zwykli pracownicy , ludzie z marketingu czy lokalni koordynatorzy CNG. Ludzie z wizją , którzy doskonale wiedzieli ,że CNG może spółce PGNiG-e przenieść zyski i bezpieczeństwo finansowe o każdej porze roku i w każdych warunkach. Opracowany właśnie w PGNiG-e plan , mający na celu "przykręcić śrubę" kierowcą aut na CNG , ma prawdopodobnie dopełnić dzieła zniszczenia jakim było zaniechanie intensywnego rozwoju stacji tankowania. Możemy planować sobie jak "przykręcać śrubę PGNiG-e" lecz wydaje mi się ,że kierownictwo tej spółki wydaje się zbyt mało rozumne by nie powiedzieć "głupie" by zrozumieć jakiekolwiek z naszych działań. Skoro nie potrafią zrobić rzetelnego rachunku ekonomicznego z którego wykreślą sztuczne obciążenia wynikające z rozliczeń między częściami tej samej spółki , skoro kompletnie nie potrafią analizować sytuacji na rynku i całkowicie ignorują fakt że paliwa płynne idą w górę a CNG staje się bardzo realną alternatywą , skoro nie szanują własnego klienta i prowadzą z nim dialog poprzez paplających jak automatyczne sekretarki rzeczników prasowych (sami sprawdźcie tel.(58) 323 03 80 i zadajcie pytanie o stacje w Olsztynie lub Bydgoszczy a potem zapytajcie o dwie stacje w Gdyni) , skoro ich dział promocji woli szastać pustymi słowami i wciskać ludziom kit niż realnie działać (sami sprawdźcie stronę PGNiG-e tam w Olsztynie są dwie stacje a już od 1 stycznia 2012 nie będzie żadnej ) , skoro spółka skarbu państwa nie uważa za stosowne by w czasie kryzysu zarabiać pieniądze bo jak inaczej nazwać rezygnację z zysku a pozostawanie kosztów utrzymania stacji, tak można by długo wymieniać i dywagować na tym , jak wielką niegospodarnością jest zamykanie stacji a nie ich rozwój. Pytanie czy faktycznie "przykręcenie" PGNiG-e czegokolwiek zostanie zauważone przez kierownictwo tej spółki.Jak mówi stare przysłowie "co ślepemu po oczach" i oddaje doskonale plany PGNiG-e które zamierzają realizować .
- supermajku
- CNG car: swift 4x4 mk2 lpg
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
A może maja swych szpiegów by donosili co o NICH piszemy 
ps. dla kolegi znalazłem śliczne BMW :
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... 2_c01_4201
ps. dla kolegi znalazłem śliczne BMW :
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... 2_c01_4201
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 23:37 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
- supermajku
- CNG car: swift 4x4 mk2 lpg
Dziękuję! o takim własnie marzę. pomijając nie oryginalne alusy z marketu, kolor i to że jest od turasa, i brakuje ciemnych szyb.
i kombi
i seria 5
i dobra opcja
i 5 litrów motor
i skóra
I CO NAJWAŻNIEJSZE >>> C N G <<<
i kombi
i seria 5
i dobra opcja
i 5 litrów motor
i skóra
I CO NAJWAŻNIEJSZE >>> C N G <<<
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 23:56 przez supermajku, łącznie zmieniany 3 razy.
Lepiej zredukować, niż później żałować.
-
AdamBialas
- CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6
Ostatnio znalazłem na Szwajcarskiej stronie ofertę pojazdów zasilanych CNG. Tylko im pozazdrościć..
http://www.erdgasfahren.ch/index.php?id=19
http://www.erdgasfahren.ch/index.php?id=19
NIe chcę się poddawać na początku.
Bardzo podoba mi się słowna twórczość kolegi " AdamBiałas"
W związku z tym że kolega ma umiejętności pisarskie była by prośba o stworzenie uniwersalnego pisma którym będziemy WSZYSCY mogli "bombardować" kogo się da
"Kogo się da " miałem na myśli dziennikarzy i polityków.
Może to zmieni podejście PGNiG.
W związku z tym że kolega ma umiejętności pisarskie była by prośba o stworzenie uniwersalnego pisma którym będziemy WSZYSCY mogli "bombardować" kogo się da
"Kogo się da " miałem na myśli dziennikarzy i polityków.
Może to zmieni podejście PGNiG.
Ostatnio zmieniony śr gru 14, 2011 10:30 przez Artur77, łącznie zmieniany 1 raz.
-
administrator
- Administrator
Moim zdaniem nie ma co od razu stawać do otwartej konfrontacji z PGNiG.
Na wstępie warto zapytać, gdzie się podziały wysokie standardy prowadzenia odpowiedzialnego biznesu, którymi PGNiG obszernie promuje się we wszystkich materiałach promocyjnych. Bardzo ciężko je pogodzić z faktem stawiania lojalnych klientów przed faktami dokonanymi, nie prowadząc wcześniej żadnego dialogu...
PS.
Jak dotąd najbardziej skuteczna w przykręcaniu śruby PGNiGowi okazuje się aura za oknem. Tak ciepłej zimy wszak nie było od lat...
Na wstępie warto zapytać, gdzie się podziały wysokie standardy prowadzenia odpowiedzialnego biznesu, którymi PGNiG obszernie promuje się we wszystkich materiałach promocyjnych. Bardzo ciężko je pogodzić z faktem stawiania lojalnych klientów przed faktami dokonanymi, nie prowadząc wcześniej żadnego dialogu...
PS.
Jak dotąd najbardziej skuteczna w przykręcaniu śruby PGNiGowi okazuje się aura za oknem. Tak ciepłej zimy wszak nie było od lat...
Karol Wieczorek