Stacja CNG - Poznań
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
error?
widać po przejeżdżanych kilometrach że nasza stacja coś nie pompuje na max; podjeżdżam około 23, chłodno, magazyn na maxa, ale po tym ile mi zostało i ile km-ów przejexdziłem widzę, że i tak jest coś nie "halo"
to tak na marginesie
to tak na marginesie
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
- kefasps
error?
tego samego dnia wieczorem tankowałem 28/09/10 i dowiedziałem się na stacji że był serwis który nieco usprawnił stację: filtry, regulacja ciśnienia itp. i chyba lepiej. ciekawe na jak długo..., ale to mniej ważne, ważne jest dziś
- kefasps
sobota
słyszałem że w soboty będzie tankowanie do 18 zamiast 14, oby Solaris tego nie wykorzystał...
nie wiem tylko od kiedy dokładnie
nie wiem tylko od kiedy dokładnie
- kefasps
Skandal:
piszcie na stonie Solarisa do nich, niech wiedzą ze rozwalają stację w Poznaniu
Ja właśnie do nich napisałem swoje wrażenia z dnia 15/11/2010 r.:
Proszę o interwencję w sprawie tankowań Waszych autobusów na stacji gazu przy ulicy Głogowskiej. Dziś dzwoniłem na stację około 17.30 i dowiedziałem się że właśnie podjechały 2 Wasze gazowce. Zadzwoniłem później i dowiedziałem się że o 22 ma przyjechać trzeci gazowiec. Ta sytuacja to absolutny skandal. Stacja przy ulicy Głogowskiej jest stacją publiczną detaliczną, a nie stacją hurtową stworzoną na Wasze potrzeby. Tak bogata firma winna mieć własną stację dla aktualnych potrzeb i nowych przyszłych zamówień. To co uprawiacie jest zwykłym zuchwalstwem które niszczy wizerunek waszej firmy. Wstyd...!!!!
https://www.solarisbus.pl/kontakt,wyslij.html
Ja właśnie do nich napisałem swoje wrażenia z dnia 15/11/2010 r.:
Proszę o interwencję w sprawie tankowań Waszych autobusów na stacji gazu przy ulicy Głogowskiej. Dziś dzwoniłem na stację około 17.30 i dowiedziałem się że właśnie podjechały 2 Wasze gazowce. Zadzwoniłem później i dowiedziałem się że o 22 ma przyjechać trzeci gazowiec. Ta sytuacja to absolutny skandal. Stacja przy ulicy Głogowskiej jest stacją publiczną detaliczną, a nie stacją hurtową stworzoną na Wasze potrzeby. Tak bogata firma winna mieć własną stację dla aktualnych potrzeb i nowych przyszłych zamówień. To co uprawiacie jest zwykłym zuchwalstwem które niszczy wizerunek waszej firmy. Wstyd...!!!!
https://www.solarisbus.pl/kontakt,wyslij.html
Ostatnio zmieniony pn lis 15, 2010 23:22 przez kefasps, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Skandal:
Witam wszystkich użytkowników stacji CNG w Poznaniu.Podzielam wypowiedź kolegi i dołączam sie do jego apelu.Obecnie stacja jest zdominowana przez firmę SOLARIS która określa swe potrzeby na gaz, zamówieniami które ma spełnić do końca tego roku.Temat jest jak najbardziej zrozumiały(w ineresie każdego odbiorcy gazu jest jakość produktu jak i obsługi)stacja w Poznaniu nie spełnia tych oczekiwań ani dla odbiorców indywidualnych jak i dla firm z którymi podpisała umowy.Firma która obraca naprawdę olbrzymim kapitałem nie stać na odpowiednie inwestycje.Stacja na dzień dzisiejszy nie jest w stanie podołać oczekiwaniom konsumentów,od dwóch lat jestem informowany przez pracowników o zmianach które maja nastąpić.Nic z tego nie wynika.Mogę ponownie stwierdzic że osoby które są odpowiedzialne za rozwój PGNiG odbierają tylko pensję, nic nie dając w zamian.Stacja która obecnie istnieje w Poznaniu jest przeznaczona do sprzedaży gazu tak naprawdę dla klientów indywidualnych,sprzedaż gazu dla SOLARISA odbiega w znacznym stopniu od jej istnienia.Teraz każdy kierowca chcąc zatankować swój pojazd powinien najpierw zadzwonić na stację i zapytać się czy może łaskawie podjechać(widok autobusu przy dystrybutorze to norma) a czas tankowania przynajmniej jednego to ok 1,5 godziny.Ciekawe dlaczego np: Warszawa,Wrocław,Inowrocław,Bydgoszcz i Toruń nie mają takich problemów?Może czas zmienić osoby które są odpowiedzialne za sprzedaż gazu w wielkopolsce?TYM PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY!!! Niech nasze posty staną się antyreklamą dla przyszłych użytkowników CNG oraz dla władz PGNiG jak i dla ludzi jakich zatrudnia.
Zafira 2004 CNG- POZNAŃ tel.694424710
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Trudno winić Klienta (Solaris) że chce kupować potrzebny im produkt. To raczej wina wyjątkowej nieudolności dyrekcji Gazowni Poznańskiej, że nie chce im się, bądź nie potrafią sprostać zapotrzebowaniu rynku na CNG. Takie są niestety skutki monopolu PGNiGu. Nie ma konkurencji, więc motywacja do pracy jest żadna.
Motto Gazowni Poznańskiej: "Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego."
Motto Gazowni Poznańskiej: "Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego."
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
- kefasps
Re: Skandal:
Wszyscy wiemy jak jest. W poznańskiej gazowni jest ktoś kto stoi za nami (PŁ). Jak będzie czytał tak ostre wypowiedzi to mu się odechce zupełnie. Wiem, że koledzy którzy rozliczają się raz w miesiącu za paliwo tytułem faktury VAT dostali list od w/w Pana który będzie pomocny aby poprawić naszą stację (mówiąc w uproszczeniu). Mało kto na to odpowidział. Sprawa jest poważna. Chyba lepiej atakować Solaris niż PGNiG i PŁ gdyż z nim/nimi trzeba dobrze żyć na 100%. Wiem co mówię gdyż czasem też wylewam swoje łzy na forum.Radek pisze:Witam wszystkich użytkowników stacji CNG w Poznaniu.Podzielam wypowiedź kolegi i dołączam sie do jego apelu.Obecnie stacja jest zdominowana przez firmę SOLARIS która określa swe potrzeby na gaz, zamówieniami które ma spełnić do końca tego roku.(...).Stacja na dzień dzisiejszy nie jest w stanie podołać oczekiwaniom konsumentów,od dwóch lat jestem informowany przez pracowników o zmianach które maja nastąpić.Nic z tego nie wynika.(...)
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Tylko co z tego, że "stoi za nami", jak nic dalej z tego nie wynika. Nam są potrzebne stacje CNG odpowiednie do zapotrzebowania Klientów, a nie "stanie". Miło, że wysyła listy, tylko tymi listami nie napełnimy butli w naszych autach.
To PGNiG zapewnił sobie na poziomie politycznym monopol, więc to ich teraz atakujemy. Jakby w Polsce istniała realna konkurencja w postaci koncernów gazowniczych z Niemiec i Rosji, to nie byłoby też problemu z brakiem stacji CNG.
A tak pozostało nam jedynie żalić się na forum...
Ale przynajmniej jedna bardzo ważna informacja z tego płynie.
Bzdurą jest to, co opowiadają niektórzy dyrektorzy, że brak inwestycji w stacje CNG jest spowodowany małą ilością samochodów na CNG. Przykład Poznania pokazuje, że nawet kilkugodzinne kolejki na stacji CNG nie pociągają za sobą żadnych inwestycji w niektórych gazowniach (patrz motto).
Pozdrawiam
To PGNiG zapewnił sobie na poziomie politycznym monopol, więc to ich teraz atakujemy. Jakby w Polsce istniała realna konkurencja w postaci koncernów gazowniczych z Niemiec i Rosji, to nie byłoby też problemu z brakiem stacji CNG.
A tak pozostało nam jedynie żalić się na forum...
Ale przynajmniej jedna bardzo ważna informacja z tego płynie.
Bzdurą jest to, co opowiadają niektórzy dyrektorzy, że brak inwestycji w stacje CNG jest spowodowany małą ilością samochodów na CNG. Przykład Poznania pokazuje, że nawet kilkugodzinne kolejki na stacji CNG nie pociągają za sobą żadnych inwestycji w niektórych gazowniach (patrz motto).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Zmiany na stacji CNG w Poznaniu
Zmiany na stacji CNG w Poznaniu - czekamy na Państwa propozycje
Na targach Poleko 2010 w Poznaniu mieliśmy okazje wymienić się spostrzeżeniami odnośnie funkcjonowania tamtejszej stacji CNG z przedstawicielami Wielkopolskiego Oddziału Obrotu Gazem. Z informacji do których udało nam się dotrzeć wynika, że Gazownia Poznańska przygotowuje się do modernizacji tej jednej z najważniejszej stacji tankowania w Polsce.
Obecnie projekt jest w fazie opracowania projektu, otrzymaliśmy zapytanie od przedstawiciela Gazowni, jak użytkownik tankujący CNG wyobraża sobie 'nową' stację w stolicy Wielkopolski. Prosimy o przesyłanie konstruktywnych uwag, opinii oraz opracowań na co należy zwrócić uwagę przy modernizacji poznańskiego obiektu.
Na pomysły oczekujemy pod adresem: biuro@cng.auto.pl
Wszystkie zgłoszenia zostaną przekazane odpowiedzialnej osobie za realizacje projektu.
Na targach Poleko 2010 w Poznaniu mieliśmy okazje wymienić się spostrzeżeniami odnośnie funkcjonowania tamtejszej stacji CNG z przedstawicielami Wielkopolskiego Oddziału Obrotu Gazem. Z informacji do których udało nam się dotrzeć wynika, że Gazownia Poznańska przygotowuje się do modernizacji tej jednej z najważniejszej stacji tankowania w Polsce.
Obecnie projekt jest w fazie opracowania projektu, otrzymaliśmy zapytanie od przedstawiciela Gazowni, jak użytkownik tankujący CNG wyobraża sobie 'nową' stację w stolicy Wielkopolski. Prosimy o przesyłanie konstruktywnych uwag, opinii oraz opracowań na co należy zwrócić uwagę przy modernizacji poznańskiego obiektu.
Na pomysły oczekujemy pod adresem: biuro@cng.auto.pl
Wszystkie zgłoszenia zostaną przekazane odpowiedzialnej osobie za realizacje projektu.
-
R1
- CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel
Solaris nie respektuje umowy (niepisanej co prawda) i podjeżdża tankować kiedy chce!
Trafiłem w ostatni piątek na Solarisa o 15:45 i zatankowano mnie dopiero godzinę później.
Nie pierwszy raz na Solarisa trafiłem przed 18 ostatnio.
Ktoś kto nie ma CNG i nie MUSI zatankować w Poznaniu chyba nie jest w stanie sobie wyobrazić, że pracownik stacji poinformuje go, że trzeba zaczekać pół godzinki!
A ciśnienie po nim jest takie, że szkoda gadać.
To trzeba zmienić przede wszystkim w organizacji tej stacji!
Trafiłem w ostatni piątek na Solarisa o 15:45 i zatankowano mnie dopiero godzinę później.
Nie pierwszy raz na Solarisa trafiłem przed 18 ostatnio.
Ktoś kto nie ma CNG i nie MUSI zatankować w Poznaniu chyba nie jest w stanie sobie wyobrazić, że pracownik stacji poinformuje go, że trzeba zaczekać pół godzinki!
A ciśnienie po nim jest takie, że szkoda gadać.
To trzeba zmienić przede wszystkim w organizacji tej stacji!
Ostatnio zmieniony pn gru 13, 2010 10:51 przez R1, łącznie zmieniany 1 raz.
- kefasps
bez tematu
Koledzy,
Dziś dwie myśli:
1) stacja od jakiegoś czasu lepiej ładuje gaz do auta. ponoć to zasługa serwisu Bauer z Polski
2) byłem wczoraj na lotnisku Ławica w Poznaniu i myślałem o wizerunku naszego miasta i Euro2012, gdyż pewnie mnóstwo ludzi nas odwiedzi a tam - na lotnisku - stały wysłużonej dieslowskie autobusy jakby się czas w wielkopolsce zatrzymał. Jak są jakiejś super imprezy międzynarodowe to - czasem można przeczytać - jest i ekologiczna komunikacja, swego rodzaju smaczki.
pozdrawiam
ps
Dziś dwie myśli:
1) stacja od jakiegoś czasu lepiej ładuje gaz do auta. ponoć to zasługa serwisu Bauer z Polski
2) byłem wczoraj na lotnisku Ławica w Poznaniu i myślałem o wizerunku naszego miasta i Euro2012, gdyż pewnie mnóstwo ludzi nas odwiedzi a tam - na lotnisku - stały wysłużonej dieslowskie autobusy jakby się czas w wielkopolsce zatrzymał. Jak są jakiejś super imprezy międzynarodowe to - czasem można przeczytać - jest i ekologiczna komunikacja, swego rodzaju smaczki.
pozdrawiam
ps
-
administrator
- Administrator
Wreszcie dobre wiadomości z Poznania! 
Gruntowna modernizacja stacji CNG w Poznaniu
Przedmiot zamówienia: Zaprojektowanie, rozbudowa oraz serwis eksploatacyjny nowych i istniejących urządzeń stacji CNG w Poznaniu przy ul. Głogowskiej 429
NR REF. ZAMÓWIENIA: 2011/04/000277/HW/POZ
Zadanie ma polegać na gruntownej modernizacji stacji tankowania sprężonego gazu ziemnego (CNG), położonej w Poznaniu przy ul. Głogowskiej 429 (nieopodal węzła autostradowego). Łączna moc sprężarek po zakończeniu modernizacji wyniesie 300 m3/h (w przybliżeniu 50 m3/h ze starych kompresorów oraz 250 m3/h z nowozamontowanych). Na stacji pojazdy będzie można tankować z 3 stanowisk (2 nowe + 1 istniejące). Zamówienie ma zostać zrealizowane w ciągu 10 miesięcy od podpisania umowy.
Więcej informacji:
http://cng.auto.pl/pl/component/content ... -2011.html
Gruntowna modernizacja stacji CNG w Poznaniu
Przedmiot zamówienia: Zaprojektowanie, rozbudowa oraz serwis eksploatacyjny nowych i istniejących urządzeń stacji CNG w Poznaniu przy ul. Głogowskiej 429
NR REF. ZAMÓWIENIA: 2011/04/000277/HW/POZ
Zadanie ma polegać na gruntownej modernizacji stacji tankowania sprężonego gazu ziemnego (CNG), położonej w Poznaniu przy ul. Głogowskiej 429 (nieopodal węzła autostradowego). Łączna moc sprężarek po zakończeniu modernizacji wyniesie 300 m3/h (w przybliżeniu 50 m3/h ze starych kompresorów oraz 250 m3/h z nowozamontowanych). Na stacji pojazdy będzie można tankować z 3 stanowisk (2 nowe + 1 istniejące). Zamówienie ma zostać zrealizowane w ciągu 10 miesięcy od podpisania umowy.
Więcej informacji:
http://cng.auto.pl/pl/component/content ... -2011.html
Karol Wieczorek
-
Touran_CNG
-
administrator
- Administrator
Uwaga kierowcy CNG!
Od godz. 9:00 w środę (25 maja 2011) do 18:00 w piątek (27 maja 2011) stacja CNG w Poznaniu będzie nieczynna z powodu prowadzonego przeglądu butli magazynów. Nie przewiduje się możliwości awaryjnego tankowania na stacji CNG w Zakrzewie.
Gazownia Poznańska prosi o odpowiednie zaplanowanie tankowania celem uniknięcia problemów z brakiem paliwa.
Od godz. 9:00 w środę (25 maja 2011) do 18:00 w piątek (27 maja 2011) stacja CNG w Poznaniu będzie nieczynna z powodu prowadzonego przeglądu butli magazynów. Nie przewiduje się możliwości awaryjnego tankowania na stacji CNG w Zakrzewie.
Gazownia Poznańska prosi o odpowiednie zaplanowanie tankowania celem uniknięcia problemów z brakiem paliwa.
Karol Wieczorek