Bezpłatna akcja serwisowa GM/Opel CNG

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Bezpłatna akcja serwisowa GM/Opel CNG

Post autor: tigercng »

Do wszystkich posiadaczy samochodów Opel Zafira/Combo CNG zainteresowanych wykonaniem bezpłatnej akcji serwisowej.

Jestem w posiadaniu namiarów na osobę z GM Poland, która jest w stanie sprawdzić zakres i zorganizować taką kampanię serwisową na terenie Polski dla wszystkich zainteresowanych uczestników cng.auto.pl :)
Żeby jej nie zawracać gitary indywidualnie w każdym przypadku, proponuję przesłać do mnie na PW model auta, numer VIN oraz rok produkcji/pierwszej rejestracji.
Nie odtyczy to Misia i darka, bo ich VINy już znam.

Ja to zbiorę razem i wyślę do tej osoby w GM Poland. Zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:
Na odpowiedzi czekam do poniedziałku 28 stycznia 2008 rano.
Osoby które się spóźnią także proszę o przesłanie danych - zostaną załatwione w następnej kolejności.

Dodałem 2008-01-28: Przypominam, że w skład akcji, w zależności od roku produkcji i numeru VIN mogą wchodzić następujące czynności zalecane przez General Motors:
1. Montaż zaworu odcinającego.
2. Montaż separatora oleju między reduktorem a wtryskiwaczami.
3. Wymiana kołnierza wtryskiwaczy (część kolektora ssącego).
4. Wymiana wtryskiwaczy gazowych - 4 szt.
5. Wymiana wtryskiwaczy benzynowych - 4 szt.
6. Wymiana wiązki elektrycznej i skrzynki przekaźników.
7. Przeprogramowanie sterownika silnika.
Akcja odbędzie się prawdopodobnie w Tarnowie, gdyż tylko tam jest upoważniony do CNG serwis Opla.

O dalszym przebiegu sprawy i dokładnym terminie powiadomię wszystkich niezwłocznie.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2012 16:51 przez tigercng, łącznie zmieniany 8 razy.
tigercng
Moderator

Re: UWAGA: do zainteresowanych bezpłatną akcją serwisową

Mam już odpowiedź z GM. Na akcję załapały się tylko nowsze auta pdomanskiego, misia i darka.

Proszę tych trzech kolegów o przesłanie mi na PW swoich danych osobowych (nazwisko, imie, adres, telefon kontaktowy). Jak poprzednio prześlę zbiorczo te dane do GM - dostaniecie listowne zaproszenia do wizyty w serwisie w Tarnowie. Sądzę, że naprawdę warto skorzystać z okazji !!!
GM pisze:Panie (...),
Trzy ponizsze samochody podlegaja obsludze analogicznej, do aktualnie wykonywanej przez serwis w Tarnowie. Tak wiec sadze, ze bylaby mozliwosc wykonania obslugi, ale jest to zwiazane z koniecznoscia wizyty w serwisie w Tarnowie.

1. Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2004, VIN - (...) (pdomanski)
2. Opel Combo 1.6 CNG, rok 2006, VIN - (...) (Misiu15go)
3. Opel Astra 1.6 CNG, rok 2004, VIN - (...) (darek.s)

Prosze o podanie danych klientów (nazwisko, imie, adres, telefon kontaktowy). Dane te zostana przekazane do serwisu w celu umozliwienia wyslania listu z zaproszeniem na wykonanie uslugi.
Pozdrawiam
Piotr (...)
CC District Manager
tel. kom.: (...)
mail:(...)@pl.gm.com
tigercng
Moderator

Uprzejmie informuję, że dane pdomanskiego, misia i darka zostały wysłane go GM Poland. Spodziewajcie się listownego zaproszenia na wykonanie usługi w Tarnowie.
Niestety nie potrafię określić, czy będzie to jeden termin dla wszystkich. W każdym razie postaram się tam być razem z pdomanskim.

Na tym moja rola się kończy... chociaż pdomanski i darek obiecali mi jeszcze gifty po załatwieniu sprawy :wink:

Dodane: 11:08
Mam odpowiedź z GM, że wasze dane zostały przekazane do Auto-Ring w Tarnowie. Zadzwonię tam jutro i dopytam się o szczegóły.
pdomanski

Post autor: pdomanski »

Tigercng - bardzo serdecznie dziękuję ci za pomoc w uzyskaniu zaproszenia na bezpłatną akcję serwisową. Mam nadzieję, że do Tarnowa pojedziemy razem i będę mógł podziękować ci osobiście.
Pozdrawiam i szykuję obiecane gifty.
tigercng
Moderator

Dodatkowe info dla shenn i czaman

Jeszcze wczoraj otrzymałem wiadomość z GM, dotyczącą akcji serwisowych pod które podlegają pozostałe, starsze Zafiry CNG.

Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2002, VIN - (...) (czaman) - kod akcji: 07-P-009; 02-R-24
Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2003, VIN - (...) (shenn) - kod akcji: 07-P-009; 03-C-46

Ponieważ są to akcje, które dotychczas nie były wykonywane w Polsce, jest delikatna sugestia, aby jednak umówić się na wizytę w serwisie niemieckim.
Ze swojej strony dodam, że shenn, a w szczególności czaman mają bliżej do Niemiec niż do Tarnowa ;-) więc się dobrze zastanówcie.
Jeżeli jest to dla Was duży problem, GM oferuje pomoc, ale nie gwarantuje wyniku.

Ja spróbuję dowiedzieć się w Tarnowie, czym dokładnie te akcje różnią się od tych pozostałych i czy mogli by je tam wykonać. Przypuszczam, że skoro są to auta starsze, to i zakres akcji serwisowej może być szerszy.

Jeszcze raz publicznie składam podziękowania w imieniu nas wszystkich na ręce pana Piotra z GM.

Dodane: 17:35
Części do akcji serwisowej dla pdomanski, Misiu15go i darek.s zostaną w dniu jutrzejszym zamówione przez Auto-Ring.
Z pewnością będziecie mieli wymieniony komplet wtryskiwaczy - gratuluję (i trochę zazdroszczę :wink: ).
darek.s

Wielkie dzięki

Post autor: darek.s »

Dzisiaj dzwonili do mnie z Auto-Ringu. Części zostały wysłane. Za tydzień jak już dotrą mają zadzwonić ponownie i się umówimy. Autko mam zostawić na dwa dni. W Tarnowie mieszka kolega to mnie może przenocuje a mam tam grób siostry dziadka , który wymaga małego remontu. Mógłbym ten czas wykorzystać żeby to załatwić . Jeszcze raz dziękuje tygryskowi i pozdrawiam. Dodane 03.03.2008.
No i juz po akcji. Postaram sie wszystko, opisać i pare fotek dołaczyć.
tigercng
Moderator

Pierwsza akcja już wykonana - czy są kolejni chętni ?

Z radością informuję, że pierwsza część naszych samochodów została już poddana bezpłatnej akcji serwisowej w Tarnowie.

W ramach akcji serwisowej założono nowy kołnierz wtryskiwaczy, nowe wszystkie wtryskiwacze (8 szt.) z mostkami łączącymi, wymieniono wiązkę kabli i skrzynkę przekaźników oraz zainstalowano elektrozawór odcinający i separator oleju. Dokonano też przeprogramowania sterownika silnika.

Brawa i podziękowania dla odpowiedzialnych osób z GM Poland, oraz firm Auto-Ring i Czakram. Jeszcze raz zaznaczam, że to wszystko dla Was za friko :)

W międzyczasie zgłosili się kolejni chętni - Mostek i klemens.
Czekam jeszcze na 4 osoby, tak aby zebrało się jak poprzednio w sumie 6 aut.
Proszę przesłać do mnie na PW model auta, numer VIN oraz rok produkcji/pierwszej rejestracji.
Numer VIN proszę spisać z dowodu rejestracyjnego, a nie z książki serwisowej :wink:
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 00:35 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
shenn
CNG car: Opel Zafira 1,6 CNG

akcja serwisowa (Niemcy)

Post autor: shenn »

Po długich staraniach właśnie umówiłem się na akcje serwisową w Niemczech (Schwedt) na 14 marca.
Opel Zafira 1,6 CNG
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

tigercng postaram sie podrzucić jutro dane od mojej Astry
kurka jesteś wielki!!!!!!
tigercng
Moderator

Druga Wielka Akcja Serwisowa dla członków cng.auto.pl

Wielka Akcja Serwisowa dla kolejnych członków cng.auto.pl rozpoczęta !

Chęć udziału w drugiej turze akcji zgłosili:

tomig - Astra 1.6 CNG 2003
Mostek - Zafira 1.6 CNG 2003
klemens - Zafira 1.6 CNG 2005
Paweł K Rzeszów - Zafira 1.6 CNG 2003
bartekk - Zafira 1.6 CNG 2005
hipekus - Combo 1.6 CNG 2006
Kuba - Zafira 1.6 CNG 2003
krzysio - Zafira 1.6 CNG 2005
rufio - Zafira 1.6 CNG 2004

Czekam jeszcze na poprawny numer VIN od hipekusa, i zgłaszam sprawę do naszego zaufanego w GM :)

Jeśli poza tym gronem jest jeszcze ktoś chętny, proszę o niezwłoczne przysłanie na PW numeru VIN. Następna okazja może być dopiero za kilka miesięcy.

2008-03-27: Dopisałem jeszcze Kubę, oraz wysłałem maila do GM.
Dopisałem krzysio.
2008-03-28: Dopisałem rufio.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 5 razy.
Kuba

Post autor: Kuba »

Witam
jestem nowym właścicielem Opla Zafiry z 2003 roku. Dzisiaj się zalogowałem i także jestem zainteresowany tą akcją serwisową. KUBA
tigercng
Moderator

Kuba pisze:Witam, jestem nowym właścicielem Opla Zafiry z 2003 roku. Dzisiaj się zalogowałem i także jestem zainteresowany tą akcją serwisową. KUBA
No to witamy serdecznie i zapraszamy do Organizacja Forum => Przestaw się na forum :)
Napisz kilka zdań o autku i skąd jesteś.
hipekus

Poprawiony kod

Post autor: hipekus »

Witam - wysłałem poprawiony kod. Tak jak tigercng ostrzegał należy czytać tylko z dowodu rejestracyjnego - ewentualnie bezpośrednio z samochodu (wybity pod dywanikiem pasażera na przednim siedzeniu.

Przepraszam za opóźnienie ale parafrazując Mothy pythona "zażywałem uroków niemieckiej gazyfikacji"
Opel Combo 1.6 CNG
tigercng
Moderator

Re: Poprawiony kod

hipekus pisze:wysłałem poprawiony kod.
OK, damy jeszcze szansę nowemu Kubie.
hipekus pisze:"zażywałem uroków niemieckiej gazyfikacji"
Takiemu to dobrze :) Ja raz miałem okazję - samoobsługa przy dystrybutorze CNG, to jedna z rzeczy których mi brakuje w Polsce.
No i ta sieć stacji całodobowych co 30 km.
tigercng
Moderator

Mam juz wstępną informację z GM, że pięć naszych samochodów będzie poddanych akcji w Tarnowie.
Zapewne dotyczy to tych pięciu >=2004, ale to tylko moje własne przypuszczenia.

Akcja będzie rozciągnięta w czasie, tj. 2 samochody miesięcznie. :?

Gratulacje i podziękowania dla GM :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

2008-05-08 - Niestety, nie mam dobrych wiadomości. Odpowiedzi, jakie otrzymuję z GM są delikatnie mówiąc wymijające, tzn. oprócz ograniczenia do 1-2 sam. miesięcznie, nie podają nawet przybliżonego terminu, kiedy kolejna partia naszych aut mogłaby być poddana tej akcji.
Z Auto-Ring mam informację, że są zajęci samochodami sprzedanymi w kraju, i że możliwość zajęcia się sprowadzonymi będzie nie wcześniej, jak za 2-3 miesiące. :cry: :cry: :cry:

Tak więc jeżeli komuś się spieszy, może jedynie umówić się w którymś z serwisów niemieckich. :?
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 14:31 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Opel”