Witam..pozdrawiam z Elbląga

Wszystkie ciekawe tematy nie związane z tematyką CNG
elbinger

Witam..pozdrawiam z Elbląga

Post autor: elbinger »

Witam
Normalnie az usiadłem z wrażenia ze jest takie fajne forum tematyczne
Oklaski za dobrą robotę panowie

Zakupiłem ostatnio auto Voyagera 3,3 L V6 z 2002 roku.
I kombinowałem nad instalacją gazową do tego benzynożercy i wpadł mi do głowy taki żeby założyc CNG
Przemawia za tym najbardziej argument że mieszkam w mieście gdzie jest stacja.
Wycieczki najczęściej do Trójmiasta i Warszawy
W Gdyni wiem że jest a w Wawie wydaje mi się że problemów nie bedzie

I teraz mam pytanie do speców w tej dziedzinie...
Czy to sie dużo bardziej opłaca jak LPG?
LPG cena instalacji od 3k zł do 4,5 k zł
I gdzie mogę sie dowiedziec o cenę i montaż CNG w pobliżu Elbląga?
szym
Ostatnio zmieniony wt lut 09, 2010 21:56 przez elbinger, łącznie zmieniany 1 raz.
Touran_CNG

Post autor: Touran_CNG »

Tu na forum jest VERONA - Sławek " veronagdansk@gmail.com " Człowiek z Gdańska i myślę że on najlepiej ci podpowie. Dodam , iż on także zajmuje się montażem takich instalacji :mrgreen: Pooooooooozdrawiam !!!

No i witamy na forum !
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Cieszę się, że cng.auto.pl jest w stanie pomóc takim kierowcom jak Ty :)

Jeśli chodzi o sytuację ze stacjami położonymi blisko Elbląga to jedną stację masz w Gronowie, a już niedługo dwie stacje będą czynne w Gdyni.

Co do zysków, jakie odnosisz wybierając CNG, dodałbym jeszcze te poza finansowe. Oto niektóre z nich:
- przyczyniasz się do redukcji emisji szkodliwych środków chemicznych, gdyż spalanie metanu jest tutaj bezkonkurencyjne czystsze w porównaniu do paliw pochodzenia naftowego;
- zwiększasz bezpieczeństwo pasażerów - CNG w razie wypadku jest znacznie mniej podatne na pożar, a o wybuchu nie może być mowy;
- gaz ziemny jest dostarczany na stację infrastrukturą podziemną - czyli nie musi go dostarczać ciężarowa cysterna, która jest jeżdżącą bombą na kołach niszczącą drogi, pojazdem trudnym do wyprzedzenia.

Zatem miej świadomość przy podliczaniu ostatecznych kosztów, że w ten sposób przyczyniłeś się dla poprawy bytu swoich bliskich, społeczeństwa i środowiska.
Karol Wieczorek
elbinger

Post autor: elbinger »

Ekologia ekologia...
no wlasnie
Jeszcze jeden bardzo potezny plus na rzecz CNG

Bezpieczenstwo.... tu nawet nie ma o czym dyskutowac.
No slicznie ze Verona jest z Gdanska.
Zawsze jakies takie szczescie mam ze jakcos fajnego sie dzieje to napoludniu Polski
A tutaj wrecz pod nosem.

EDIT

Rozmawiałem ze Sławkiem przez telefon o instalacji
Niestety szanowne towarzystwo ten numer nie przejdzie
Koszt kolo 8 k zl, butle na jakies 150 km i klopot z podczepieniem ich pod samochod.
Niestety.
ale nastepne auto znajde z seryjna cng:)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 18:29 przez elbinger, łącznie zmieniany 1 raz.
antrek
CNG car: Opel Zafira

Post autor: antrek »

Witam
Ciesze się ,że jest zorganizowany taki portal,który użytkownikom tego nietypowego rozwiązania w naszym kraju ułatwia kontakt,i wymianę doświadczeń.Musze przyznać ,ze zaledwie od kilku dni jestem posiadaczem świeżo sprowadzonej zafiry i muszę przyznać ,ze życie nasze nacechowane jest wieloma przeciwnościami losu.Pierwsze rozczarowanie spotkało mnie już podczas pierwszego tankowania w stolycy,na jedynej stacji,gdzie pracownik zadał mi nieco dziwne pytanie czy posiadam gotówkę ,cóż strata czasu i poszukiwanie bankomatu na woli nie jest najlepszą zachęta chyba dla pozyskania klientów.Na szczęście fakt ten jakoś mocno mnie nie zraził ,gdyż jak się dowiedziałem jest możliwość płatności na fakturę przelewową ,a to jakieś zawsze światełko w tunelu.Mam nadzieje ,iż radość z użytkowania pojazdu ,tania eksploatacja -tu wielki szacunek dla tigera sprawi mi wielką radość i satysfakcję.
pozdrawiam wszystkich miłośników CNG
administrator
Administrator

Witamy i cieszymy się z kolejnego użytkownika pojazdu CNG! : )

Mamy nadzieję, że włączysz się w cześć naszych akcji organizowanych w Warszawie i nie tylko.
Karol Wieczorek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

antrek pisze:Witam (..) jak się dowiedziałem jest możliwość płatności na fakturę przelewową ,a to jakieś zawsze światełko w tunelu.
Witam również!
Z tego co raportował bartekk, to w stolycy dotyczy tylko firm i wymaga zadeklarowania odbioru 1000 m³ na miesiąc. Chyba że coś się zmieniło o czym nie wiemy. Dopytaj się dokładnie o tę fakturę przelewową.
antrek pisze:Mam nadzieje ,iż radość z użytkowania pojazdu ,tania eksploatacja -tu wielki szacunek dla tigera sprawi mi wielką radość i satysfakcję.
pozdrawiam wszystkich miłośników CNG
A dziękuję, dziękuję.
Również pozdrawiam
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

Witam kolejnego CNGmaniaka
Całe szczęście, że z reguły 5 dych wystarcza na zatankowanie do pełna......
administrator
Administrator

tomig pisze:Witam kolejnego CNGmaniaka
Całe szczęście, że z reguły 5 dych wystarcza na zatankowanie do pełna......
W Caddym, nawet tym krótkim, niekoniecznie ; )
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogadajmy o wszystkim i o niczym”