Informuję zainteresowanych tematyką CNG, że z portalu infogaz.pl odszedł jego główny redaktor i webmaster.
W związku z tym portal nie jest już aktualizowany i nie pojawiają się tam nowe wiadomości. To wielka strata dla zainteresowanych CNG.
Dotyczy to przede wszystkim listy stacji tankowania CNG. Dla nas, czytelników cng.auto.pl może oznaczać, że nie będzie już nowych linków do zdjęć stacji, a te które istnieją być może też przestaną działać.
Czy naprawdę nie ma w naszym gronie webmastera, który zgodził by się prowadzć na swoim serwerze w profesjonalny sposób portal poświęcony CNG ???
Portal infogaz.pl nie jest już aktualizowany
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Portal infogaz.pl nie jest już aktualizowany
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2008 17:13 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
administrator
- Administrator
Ja miałem sie za to zabrać, ale niestety nie pozwala mi na to obecnie ilość wolnego czasu. Mam nadzieję, że budowa strony www poświęcona cng ruszy w maju przyszłego roku...
Poza tym prosze zwrócić uwagę na hasło CNG w wikipedii polskiej. Zamieściłem tam kiedyś link do naszego forum, lecz niestety został on usunięty. Nie wiem, czemu służy takie działanie webmastera tamtego wątku...
Poza tym prosze zwrócić uwagę na hasło CNG w wikipedii polskiej. Zamieściłem tam kiedyś link do naszego forum, lecz niestety został on usunięty. Nie wiem, czemu służy takie działanie webmastera tamtego wątku...
Karol Wieczorek
-
tigercng
- Moderator
Wikipedia
Widzisz Admin, jest to taka generalna wada Wikipedii, w mojej opinii dyskwalifikująca ją jako źródło informacji.
Problem leży w tym, że osobami uprawnionymi (autorami ?) do poszczególnych haseł czy też do całej zawartości (nie znam szczegółów) są osoby nie związane merytorycznie z danym tematem, ale grupy różnej maści "gorliwych wyznawców Wikipedii", "wojowników ze spamem", czy też "ujarzmiaczy wandali" którzy na dodatek mszczą się i walczą ze sobą.
Przez to szczytna idea Wikipedii, czyli encyklopedia tworzona przez wszystkich, została "wylana niczym dziecko z kąpielą".
Nieważne dla nich, że dana strona Wiki jest mało wartościowa merytorycznie i zawiera link do innej, dawno nieaktualizowanej strony. Najważniejsza jest zasada: "Wara od naszego hasła !!!", która to nie pozwala innym użytkownikom na wniesienie tam cząstki własnej wiedzy.
Oczywiście przy takim podejściu nie ma już mowy o "wolnej encyklopedii".
Cierpi na tym, jak już wspomniałem, wartość merytoryczna. Domyślam się że dotyczy to nie tylko hasła "CNG", ale także wielu innych. A skoro nie wiadomo których dokładnie, to całą zawartość Wikipedii radzę traktować z dużą podejrzliwością.
Potraktuj to jako przykład, jak szczytna idea przekształca się czasem w zrujnowany zamek broniony przez nawiedzone duchy.
BTW, nam pozostaje nie składać darowizn na ten wątpliwej jakości projekt
Problem leży w tym, że osobami uprawnionymi (autorami ?) do poszczególnych haseł czy też do całej zawartości (nie znam szczegółów) są osoby nie związane merytorycznie z danym tematem, ale grupy różnej maści "gorliwych wyznawców Wikipedii", "wojowników ze spamem", czy też "ujarzmiaczy wandali" którzy na dodatek mszczą się i walczą ze sobą.
Przez to szczytna idea Wikipedii, czyli encyklopedia tworzona przez wszystkich, została "wylana niczym dziecko z kąpielą".
Nieważne dla nich, że dana strona Wiki jest mało wartościowa merytorycznie i zawiera link do innej, dawno nieaktualizowanej strony. Najważniejsza jest zasada: "Wara od naszego hasła !!!", która to nie pozwala innym użytkownikom na wniesienie tam cząstki własnej wiedzy.
Oczywiście przy takim podejściu nie ma już mowy o "wolnej encyklopedii".
Cierpi na tym, jak już wspomniałem, wartość merytoryczna. Domyślam się że dotyczy to nie tylko hasła "CNG", ale także wielu innych. A skoro nie wiadomo których dokładnie, to całą zawartość Wikipedii radzę traktować z dużą podejrzliwością.
Potraktuj to jako przykład, jak szczytna idea przekształca się czasem w zrujnowany zamek broniony przez nawiedzone duchy.
BTW, nam pozostaje nie składać darowizn na ten wątpliwej jakości projekt
-
administrator
- Administrator
-
tigercng
- Moderator
Tak, trochę zakombinowałem i za trzecią próbą się udało
. Nasz problem polegał chyba na tym, że chcieliśmy dodać ten link jako użytkownicy anonimowi. Trzeba też dać odpowiedni tytuł linkowi. Jak się zarejestrowałem, i dopiero wtedy podmieniłem link zostawiając tytuł, to nikt z Adminów mi tego nie ruszył.
Może jeszcze zmienię swoje zdanie o Wikipedii...
-
administrator
- Administrator
Chyba tak, bo poprzednim razem wprowdziłem tam jako niezarejstrowany i potraktowali to jako spam poprostu...tigercng pisze:Tak, trochę zakombinowałem i za trzecią próbą się udało. Nasz problem polegał chyba na tym, że chcieliśmy dodać ten link jako użytkownicy anonimowi. Trzeba też dać odpowiedni tytuł linkowi. Jak się zarejestrowałem, i dopiero wtedy podmieniłem link zostawiając tytuł, to nikt z Adminów mi tego nie ruszył.
Karol Wieczorek