Przedstaw się na forum :)
-
Kinga Kalandyk
Witam wszystkich Forumowiczów!
Mam na imię Kinga. Też mam samochodzik napędzany CNG
Zapraszam do aktualności, zamieściłam tam nowy temat. http://cng.auto.pl/forum/viewtopic.php?t=173.
Pozdrawiam wszystkich,
Kinga
Mam na imię Kinga. Też mam samochodzik napędzany CNG
Pozdrawiam wszystkich,
Kinga
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Kinga Kalandyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Kinga Kalandyk
spec. ds. energetyki odnawialnej
spec. ds. energetyki odnawialnej
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Prawie wszyscy mamy auta sprowadzone z zagranicy, po okresie gwarancji. Trudno wymagać, żeby takie samochody były całkowicie bezawaryjne, i to niezależnie od używanego paliwa.Lalo pisze:Witam wszystkich!
Jestem właśnie w trakcie poszukiwań Zafiry CNG.
Jak kupię (prawdopodobnie u zachodnich sąsiadów za jakieś 2, 3 tygodnie) to pogadamy
Chociaż.... im więcej czytam to forum, tym bardziej jestem za LPG.
Jest tu w ogóle ktoś kto nie miał problemu z instalacją CNG w Zafirze?
Darek
Część właścicieli psuje sobie samochody na własne życzenie, o czym już pisałem w innym miejscu.
Z pewnością jednak z użytkowaniem fabrycznej instalacji CNG będzie mniej problemów, niż z instalacją LPG w samochodzie przerabianym z benzynowego.
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Druga sprawa to serwisy w polsce, niestety nie ma dużo wyspecializowanych firm które zajmują się CNG, trzeba wiedzieć gdzie co robić, ale po to jest m.in to forum.Lalo pisze:Witam wszystkich!
Jestem właśnie w trakcie poszukiwań Zafiry CNG.
Jak kupię (prawdopodobnie u zachodnich sąsiadów za jakieś 2, 3 tygodnie) to pogadamy
Chociaż.... im więcej czytam to forum, tym bardziej jestem za LPG.
Jest tu w ogóle ktoś kto nie miał problemu z instalacją CNG w Zafirze?
Darek
Pozdrawiam
Bartek
-
a4kadiusz
- Lokalizacja: śląsk (Jastrzębie-Zdrój), świętokrzyskie (Jędrzejów)
Witam wszystkich!
Jeszcze samochodu na cng nie posiadam, ale bardzo poważnie rozważam tę możliwość. Szukam na razie dużego rodzinnego, czyli najpewniej Zafiry
. Od jakiegoś czasu przyglądam się forum i muszę przyznać, że bardzo mi pomogło nie wpaść w sidła jednego handlarza, który twierdził, że 3-letnie Zafirki nie potrzebują świadectw dopuszczenia butli, by zarejestrować je w Polsce...
Dzięki
.
Oczywiście będę wdzięczny za wszelką pomoc w moich poszukiwaniach.
Pozdrawiam,
A4kadiusz
Jeszcze samochodu na cng nie posiadam, ale bardzo poważnie rozważam tę możliwość. Szukam na razie dużego rodzinnego, czyli najpewniej Zafiry
Dzięki
Oczywiście będę wdzięczny za wszelką pomoc w moich poszukiwaniach.
Pozdrawiam,
A4kadiusz
-
a4kadiusz
hmmm... masz rację, ale sprowadzone z Niemiec autko na polskich numerach powinno mieć już dopuszczenie TDT, a facet twierdzi, że nie musiał tego mieć i, że nie ma. Czy to możliwe, czy to raczej jakieś kombinacje? Dodam jeszcze, że nr. VIN nie chciał podać..., a może zbyt bojaźliwie do sprawy podchodzę?tigercng pisze:Trzyletnia Zafira CNG z pewnością będzie miała butle z wybitą homologacją R110, więc dopuszczenie TDT załatwisz sobie legalnie i bez problemu za 4 x 200 = 800 zł.
dzięki za błyskawiczną odpowiedź
A4kadiusz
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Bzdury Tobie opowiadał. Musiał mieć protokoły TDT, albo załatwił przegląd "zerowy" ze znajomym diagnostą i zaoszczędził 800 zł. No, powiedzmy 700 zł, bo stówkę odpalił diagnoście.a4kadiusz pisze:sprowadzone z Niemiec autko na polskich numerach powinno mieć już dopuszczenie TDT, a facet twierdzi, że nie musiał tego mieć i, że nie ma. Czy to możliwe, czy to raczej jakieś kombinacje?
Podchodzisz prawidłowo. Masz prawo oczekiwać, że samochód był zarejestrowany w Polsce zgodnie z prawem. Gość pewnie się przestraszył, że ta kombinacja z diagnostą wyjdzie na wierzch. Handlarze nie lubią klientów, którzy są zbyt drobiazgowi.a4kadiusz pisze:Dodam jeszcze, że nr. VIN nie chciał podać..., a może zbyt bojaźliwie do sprawy podchodzę?
Ty możesz przynajmniej oczekiwać dodatkowego upustu za brak protokołów.
Pozdrawiam.
-
a4kadiusz
Dzięki,tigercng pisze: Bzdury Tobie opowiadał. Musiał mieć protokoły TDT, albo załatwił przegląd "zerowy" ze znajomym diagnostą i zaoszczędził 800 zł. No, powiedzmy 700 zł, bo stówkę odpalił diagnoście.
Podchodzisz prawidłowo. Masz prawo oczekiwać, że samochód był zarejestrowany w Polsce zgodnie z prawem. Gość pewnie się przestraszył, że ta kombinacja z diagnostą wyjdzie na wierzch. Handlarze nie lubią klientów, którzy są zbyt drobiazgowi.
Pozdrawiam.
już zacząłem mieć obawy, że to ja się z księżyca urwałem. Odpuszczę tę ofertę. Swoją drogą ciekawe ile jeszcze w tej ofercie kryje się jeszcze przekrętów, ale oszustwa i kanty handlarzy to chyba temat na nomen omen nowy Temat
-
administrator
- Administrator
Bardzo słusznie kolega zauważył. W tym temacie piszemy swoje przywitania, a nie jak handlarze przewalają nieświadomych ludzia4kadiusz pisze:Dzięki,tigercng pisze: Bzdury Tobie opowiadał. Musiał mieć protokoły TDT, albo załatwił przegląd "zerowy" ze znajomym diagnostą i zaoszczędził 800 zł. No, powiedzmy 700 zł, bo stówkę odpalił diagnoście.
Podchodzisz prawidłowo. Masz prawo oczekiwać, że samochód był zarejestrowany w Polsce zgodnie z prawem. Gość pewnie się przestraszył, że ta kombinacja z diagnostą wyjdzie na wierzch. Handlarze nie lubią klientów, którzy są zbyt drobiazgowi.
Pozdrawiam.
już zacząłem mieć obawy, że to ja się z księżyca urwałem. Odpuszczę tę ofertę. Swoją drogą ciekawe ile jeszcze w tej ofercie kryje się jeszcze przekrętów, ale oszustwa i kanty handlarzy to chyba temat na nomen omen nowy Temat. Swoją drogą całkiem ciekawy i przydatny. Nie dam zarobić temu kto chciał mnie okuć
Przynajmniej nie tym razem...
Dlatego zachęcam do założenia nowego tematu w odpowiednim dziale bądź kontynuowania rozpoczętej już gdzie indziej dyskusji
Karol Wieczorek
Witam
Aktualnie jeżdżę Omegą 2.2 dti, po przeczytaniu kilku stron bardzo zainteresował mnie temat CNG, dlatego zarejestrowałem się na forum.
Po pozbyciu się mojego dieselka prawdopodobnie będę rozważał kupno Zafiry 1.6...
Muszę tylko przemyśleć, czy CNG naprawdę będzie dla mnie korzystnym rozwiązaniem (głównie chodzi o obniżenie kosztu przejazdu 100km., przebiegi roczne w okolicach 15 - 25kkm).
Pozdr.
M.
Aktualnie jeżdżę Omegą 2.2 dti, po przeczytaniu kilku stron bardzo zainteresował mnie temat CNG, dlatego zarejestrowałem się na forum.
Po pozbyciu się mojego dieselka prawdopodobnie będę rozważał kupno Zafiry 1.6...
Muszę tylko przemyśleć, czy CNG naprawdę będzie dla mnie korzystnym rozwiązaniem (głównie chodzi o obniżenie kosztu przejazdu 100km., przebiegi roczne w okolicach 15 - 25kkm).
Pozdr.
M.
-
administrator
- Administrator