Niemcy | Stacja CNG w Schwedt

Lista z linkami źródłowymi do wykazów stacji CNG w Europie. Doświadczenia i relacje z tankowania pojazdów poza granicami kraju.
Arek
CNG car: opel zafira

Niemcy | Stacja CNG w Schwedt

Post autor: Arek »

Witam Wszystkich z Forum. Jestem nowy tutaj , Zafire 2004 posiadam od roku sprawuje sie całkiem dobrze.Lecz mam inny problem wyjezdzam nad nasze piekne polskie moraze i musze sie zatankowac po drodze, najlepiej pasowało by mi na przejsciu Krajnik Dolny ale nie wiem czy jest wogole tam jakis przejazd na stacje?Byl ktos w tamtych rejonach? :grin: Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2012 21:18 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
foomi
CNG car: Zafira A 2002

Post autor: foomi »

Jechałem tamtędy rok temu przed wielkanocną. Wtedy droga do Krajnika Dolnego od Krzywina była dość nieciekawa. Trwał remont, miejscami nie było nawierzchni, ale przejazd zawsze był. Jechałem w srodku nocy, wiec nie było ruchu.
Stacja całodobowa po stronie niemieckiej jest w miejscowości Schwedt. Latwo trafić
http://www.gas24.de/cms/erdgastankstell ... -t606.html
Tydzień temu miałem znowu dwukrotnie odwiedzić stacje w Schwedt.
Dojazd od strony Kołbaskowa bardzo dobry.
Zjeżdżamy z Berlinki zaraz za Odrą na drogę nr 23. która następnie przechodzi w niemiecką drogę nr 2 ta cały czas kierujemy się na Schwedt. Na końcu drogi B2 w Schwedt skręcamy w lewo i po kilku set metrach po lewej stronie zobaczymy stację Total. Dwa dystrybutory na końcu po prawej stronie. Otwarte oczywiście 24/h i możliwość płatności kartą płatniczą.
Cena podana na stronie gas24.de jest nieaktualna. Cały czas pokazuje cene która była jeszcze w kwietniu zeszłego roku. Pamiętam, że cena w Schwedt była jedną z niższych cen jakie spotkałem w Niemczech.
Aktualna cena to 0,989 €/kg
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2012 14:20 przez foomi, łącznie zmieniany 1 raz.
Arek
CNG car: opel zafira

Post autor: Arek »

Dziekuje za info pozdawiam :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Europie”