i jeszcze jedno czy zna ktos adres mailowy doproducenta butli tzn firmy faber aby moznz bylo napisac osobiscie prosbe o dokumenty butli.znzm dobrze wloski ale nie wiem do kogo pisac?
m
Sugerujesz, że robią to nielegalnie? Tych 200zł nie pobierają od razu tylko (podobno) przesyłają fakturę pocztą. Przechodziłem przez to niedawno i jeszcze nic mi nie przyszło.tigercng pisze:Na dzień dzisiejszy, to te 200 zeta za "Czynności wstępne ..." są pobierane tylko w Lublinie. Taka lokalna specyfika![]()
Rejestracja, a ściślej mówiąc wpisanie do ewidencji, jest bezpłatna.
Nie chciałbym wyciągać tak daleko idących wniosków, nie jestem prawnikiem. Wiem od kolegów którzy niedawno przechodzili tę procedurę w innych miastach, że nikt im rachunku za taką "usługę" nie wystawiał.Leon pisze:Sugerujesz, że robią to nielegalnie?
Auto kupione w kraju czy sprowadzone? Instalacja wpisana w dowód? Może to niedopatrzenie diagnosty, bo zazwyczaj przy przeglądzie auta z instalacją CNG diagnosta żąda dokumentów z legalizacją zbiorników od TDT.S3ala pisze:Witam wszystkich i zaczynam sie powoli załamywać, jesli dobrze zrozumiałem muszę robić co 3 lata legalizacje butli (mam ich 5 w samochodzie) 150 x 5 = 750 zł samochód jest z 2008 roku z fabrycznym gazem CNG wiec n a dobrą sprawę w 2011 powinien miec dokumenty na nowa legalizację a takich nie mam co wiecej 3 dni temu zrobiłem przeglad który zostal wbity do dowodu rej.
Po sześciu latach bujania się z problemami dozoru mam podobne zdanie. Podejście zależy od konkretnego inspektora TDT, a nie od lokalizacji oddziału. Takie uogólnienie może być krzywdzące. Przykładowo w Lublinie, podobnie jak koledzy, otrzymałem od inspektora Krzysztofa polskojęzyczną instrukcję Faber do moich butli. Nie wiem wprawdzie po co, bo taka instrukcja przyda się raczej konstruktorowi samochodu, w ostateczności w ASO lub na SKP, ale dostałem.firas pisze:Co do Lubelskiego TDT to mam odmienne zdanie.