Stacja CNG - Warszawa, ul. Prądzyńskiego
-
tomig
- CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG
Czyli jednym słowem tankowanie przez pana nie jest gwarantem wyzbycia się awarii.
Możliwe, że jest z tym taka sama kwestia jak ze znakami drogowymi - w Polsce dużo i dużo wypadków (kierowcy nie są ostrożni) w innych państwach mają mniej i jakby ostrożniej ludzie jeżdżą bo nie mogą liczyć na znaki TYLKO na siebie.
Możliwe, że jest z tym taka sama kwestia jak ze znakami drogowymi - w Polsce dużo i dużo wypadków (kierowcy nie są ostrożni) w innych państwach mają mniej i jakby ostrożniej ludzie jeżdżą bo nie mogą liczyć na znaki TYLKO na siebie.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Wręcz przeciwnie. Psychologicznie działamy tak, że kończymy sprawę, którą sami zaczęliśmy. Czyli dbamy o własną działkę.tomig pisze:Czyli jednym słowem tankowanie przez pana nie jest gwarantem wyzbycia się awarii.
Sami podpięliśmy wąż, to pamiętamy że w którymś momencie musimy go odpiąć.
Jeśli natomiast robi to za nas obsługa, to przestajemy na to zwracać uwagę. Wystarczy że Pan zajmie się innym Klientem, a szansa na odjechanie "z wężem" jest znacznie większa.
To kolejna przyczyna, dla której tankowanie samodzielne jest bezpieczniejsze od tankowania przez obsługę.
Może kiedyś kierownik W. sam na to wpadnie ...
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
W Warszawie na stacji do końca 2010 roku (ale znając realia to pewnie w 2011) będzie można płacić kartą płatniczą za zatankowane paliwo. Prawdopodobnie na stacji powstanie pierwszy wpłątomat gotówkowo-kartowy za pomocą którego będzie można zapłacić za CNG, powiedzmy że coś na wzór samoobsługowej płatności jak na stacjach NESTE. To chyba dobra informacja jeśli chodzi o Warszawa.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Jak na dotychczasowe warszawskie doświadczenia, ta informacja brzmi tak futurystycznie, że nie sposób w nią uwierzyć.
A co na to kierownik W.? Na pewno znajdzie jakiś sposób, żeby ukręcić łeb sprawie. Niby to dlaczego petentom (przez małe "p") tankującym CNG ma być wygodniej?
A co na to kierownik W.? Na pewno znajdzie jakiś sposób, żeby ukręcić łeb sprawie. Niby to dlaczego petentom (przez małe "p") tankującym CNG ma być wygodniej?
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartekk
- Kontakt:
Bajki czy nie bajki, ważne aby załatwić sprawe przeszkolenia klientów jak samemu się tankować (to idealne zadanie dla pracowników stacji), ważne aby rozwiązać sprawę zamarzania systemu tankowania. Niestety należy też powiedzieć o mniej banalnych sprawach jak postawienie śmietnika na stacji + WC
Taki system tankowania to ułatwienia dla klientów, bezgotówkowa płatność, oraz duże oszczędności przy kosztach stacji. Mam nadzieje że to początek projektu budowania kolejnych stacji CNG w Polsce.
Uważam też że taka stacja powinna na siebie dodatkowo zarabiać, np można na stacji postawić kilka samochodów typu fiat panda CNG i je wypożyczać. Wypozyczać tanio! Samochody na tanie paliwo, oczywiście samochody które jeżdząc po Warszawie reklamuja ekologiczne CNG.
lub
SKLEP24H
Taki system tankowania to ułatwienia dla klientów, bezgotówkowa płatność, oraz duże oszczędności przy kosztach stacji. Mam nadzieje że to początek projektu budowania kolejnych stacji CNG w Polsce.
Uważam też że taka stacja powinna na siebie dodatkowo zarabiać, np można na stacji postawić kilka samochodów typu fiat panda CNG i je wypożyczać. Wypozyczać tanio! Samochody na tanie paliwo, oczywiście samochody które jeżdząc po Warszawie reklamuja ekologiczne CNG.
lub
SKLEP24H
Ostatnio zmieniony sob sty 15, 2011 14:52 przez bartekk, łącznie zmieniany 2 razy.
- bartekk
- Kontakt:
Zmiany zmiany
Chciałbym przedstawić sytuację na naszej stołecznej stacji.
Zmienił się kierownik który odpowiedzialny jest za działanie spółki mazowieckiej w temacie CNG, nowym kierownikiem jest osoba z doświadczeniem oraz z nowymi pomysłami.
To prawda co pisał CICHY, na stacji przy ul.Prądzyńskiego ma zostać zainstalowany system płatności podobny do tego z neste, przetarg już został wygrany a umową podpisana.
Po rozmowie ustaliłem że nowe władze stacji nie będą robiły problemów aby podpisywać umowy na bezgotówkowe rozliczanie (karta cng auto).
Istnieje też szansa że w marcu na stacji pojawi się śmietnik na śmieci, a do marca niestety musimy się przyzwyczaić do butelek, papierków i innych zanieczyszczeń które leżą na placu.
Zmienił się kierownik który odpowiedzialny jest za działanie spółki mazowieckiej w temacie CNG, nowym kierownikiem jest osoba z doświadczeniem oraz z nowymi pomysłami.
To prawda co pisał CICHY, na stacji przy ul.Prądzyńskiego ma zostać zainstalowany system płatności podobny do tego z neste, przetarg już został wygrany a umową podpisana.
Po rozmowie ustaliłem że nowe władze stacji nie będą robiły problemów aby podpisywać umowy na bezgotówkowe rozliczanie (karta cng auto).
Istnieje też szansa że w marcu na stacji pojawi się śmietnik na śmieci, a do marca niestety musimy się przyzwyczaić do butelek, papierków i innych zanieczyszczeń które leżą na placu.
stacja cng w Warszawie dlaczego tylko gotówka
Witam.
czy przy nacisku naszego forum nie dało by sie załatwic terminala do kart na stacji w Warszawie. Przeciez to wstyd ze w stolicy kraju europejskiego na najwiekszej stacji CNG w kraju mozna płacic tylko gtówką.
Ja srednio tankuje sie 5-6 razy w miesiacu i albo musze pamietac aby miec w portwelu gotówke albo tankuje np za mniejsza kwote.
Proponuje abysmy wystapili z petycja do warszawskiego operatora stacji.
pozdrawiam
Ignacy
Multipla 1,6 CNG
2005
czy przy nacisku naszego forum nie dało by sie załatwic terminala do kart na stacji w Warszawie. Przeciez to wstyd ze w stolicy kraju europejskiego na najwiekszej stacji CNG w kraju mozna płacic tylko gtówką.
Ja srednio tankuje sie 5-6 razy w miesiacu i albo musze pamietac aby miec w portwelu gotówke albo tankuje np za mniejsza kwote.
Proponuje abysmy wystapili z petycja do warszawskiego operatora stacji.
pozdrawiam
Ignacy
Multipla 1,6 CNG
2005
-
mkepin
- CNG car: Opel Zafira A 2005
Witam chciałbym dzisiaj poruszyć temat karty do tankowania na stacji prądzyńskiego do tankowania bezgotówkowego. Dowiedziałem się od pana który tankował mi auto że muszę tankować auto przez co najmniej jeszcze miesiać i zobaczą czy jest sens wydania mi takiej karty. Nadmienie że tankuje sie tutaj od roku (bo gdzie niby indziej) i caly czas na fakturę.
Odniosłem takie wrażenie przy rozmowie że to chyba za dużo zachodu dla stacji dać mi taką kartę i że to im musi się opłacać dać mi taką kartę. Wkońcu to oni są monopolistami w dostawie cng w Warszawie wieć co ja taki biedny żuczek mogę.
Mam nadzieje że zmieni się to szybko ponieważ już sam brak możliwości płatnością kartą płatniczą wydaję mi się lekką pomyłką.
Odniosłem takie wrażenie przy rozmowie że to chyba za dużo zachodu dla stacji dać mi taką kartę i że to im musi się opłacać dać mi taką kartę. Wkońcu to oni są monopolistami w dostawie cng w Warszawie wieć co ja taki biedny żuczek mogę.
Mam nadzieje że zmieni się to szybko ponieważ już sam brak możliwości płatnością kartą płatniczą wydaję mi się lekką pomyłką.
- bartekk
- Kontakt:
Prawda jest taka że dużo osób z forum liczyło na pozytywne zmiany po tym jak nowy Kierownik pojawił się na stacji.
Liczyliśmy że ktoś w końcu zainteresuje się klientami i coś dla nich zrobi.
Liczyliśmy na tak podstawowe sprawy jak:
- płatność kartą płatniczą (czy wiecie gdzie jest najbliższy bankomat całodobowy?)
- bezproblemowe podpisanie umowy na bezgotówkowe rozliczanie dla firm, niestety o tym nie mam nawet ochoty się rozpisywać ale takie podejście jak jest obecnie jest nie do zaakceptowania
- jeden śmietnik to zupełne minimum, kiedyś marzyły nam się myjki na naszej stacji ale szkoda chyba o to walczyć.
Niestety nie ma kompletnie żadnych działań pro klienckich ze strony kierownictwa ale za to pierwszy raz otrzymałem od nich notę odsetkową taką zbiorczą za kilka miesięcy.
Ciekawe co musi się zdarzyć żeby kierownictwo zaczęło o nas poważnie myśleć czyżby emerytura i zasłużony odpoczynek? Tylko ile to jeszcze ma trwać?
Liczyliśmy że ktoś w końcu zainteresuje się klientami i coś dla nich zrobi.
Liczyliśmy na tak podstawowe sprawy jak:
- płatność kartą płatniczą (czy wiecie gdzie jest najbliższy bankomat całodobowy?)
- bezproblemowe podpisanie umowy na bezgotówkowe rozliczanie dla firm, niestety o tym nie mam nawet ochoty się rozpisywać ale takie podejście jak jest obecnie jest nie do zaakceptowania
- jeden śmietnik to zupełne minimum, kiedyś marzyły nam się myjki na naszej stacji ale szkoda chyba o to walczyć.
Niestety nie ma kompletnie żadnych działań pro klienckich ze strony kierownictwa ale za to pierwszy raz otrzymałem od nich notę odsetkową taką zbiorczą za kilka miesięcy.
Ciekawe co musi się zdarzyć żeby kierownictwo zaczęło o nas poważnie myśleć czyżby emerytura i zasłużony odpoczynek? Tylko ile to jeszcze ma trwać?