Stacja CNG - Bydgoszcz - zlikwidowana
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Podobną plotkę od pracownika stacji słyszałem już w wakacje. Stacja miała być zamknięta z końcem sierpnia.
Odnoszę wrażenie, że ktoś prowadzi tu jakąś nieczystą grę z nami, Klientami.
Odnoszę wrażenie, że ktoś prowadzi tu jakąś nieczystą grę z nami, Klientami.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Wiesz co sobie myślę? CNG w rejonie Bydgoszczy rozwijało się nadzwyczaj dobrze. Bydgoszcz, Toruń, Inowrocław, plany we Włocławku. Ja w Warszawie mogę jedynie pomarzyć o tak gęstej sieci stacji.
Może komuś na "górze" w PGNiGu zaczęło przeszkadzać że Gazownia Bydgoska wysuwa się przed szereg i postanowił uwalić tutejszego Dyrektora i pokazać mu gdzie jego miejsce...
Może komuś na "górze" w PGNiGu zaczęło przeszkadzać że Gazownia Bydgoska wysuwa się przed szereg i postanowił uwalić tutejszego Dyrektora i pokazać mu gdzie jego miejsce...
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAMKNIĘCIE STACJI GAZU W BYDGOSZCZY
Witam
Tankowałem swój pojazd 11.10.2011 R. i pracownik stacji mieszczącej się na ul. Jagiellońskiej w Bydgoszczy, oznajmił, iż stacja będzie ZAMKNIĘTA od 01.01.2012 R.
Czy to możliwe, aby tak duże miasto wojewódzkie zostało bez stacji gazu, CNG?!
Prawdopodobnie stacja mieszcząca się w Inowrocławiu także przestanie istnieć!!!
Tankowałem swój pojazd 11.10.2011 R. i pracownik stacji mieszczącej się na ul. Jagiellońskiej w Bydgoszczy, oznajmił, iż stacja będzie ZAMKNIĘTA od 01.01.2012 R.
SYBUCH - BYDGOSZCZ
tu jest ten sam temat http://cng.auto.pl/forum/stacja-cng-byd ... 3.htm#6068
- supermajku
- CNG car: swift 4x4 mk2 lpg
-
pawel1812
- CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
- Kontakt:
To pytanie przydaloby się zadać w gazowni, pytając co mają zrobic użytkownicy którzy takie auta już posiadają i do zakupu których gazownia zachęcała przez pewnien czas.
Co na to Stowarzyszenie NGV Polska?
Widać będzie wysyp dobrych aut na sprzedaż po zamknięciu czterech stacji...
Co na to Stowarzyszenie NGV Polska?
Widać będzie wysyp dobrych aut na sprzedaż po zamknięciu czterech stacji...
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2011 21:35 przez pawel1812, łącznie zmieniany 1 raz.
-
administrator
- Administrator
Różnymi kanałami prowadzimy działania, które mają zapobiec sytuacji, gdzie w Bydgoszczy i Olsztynie nie będzie możliwości w obiekcie ogólnodostępnym zatankować CNG.
W Olsztynie w obronę stacji zaangażowało się znaczne grono osób i ich zaangażowanie przynosi pierwsze efekty, m.in. interwencje lokalnych polityków i mediów. Można się tego dowiedzieć z ostatnich newsów, jakie zamieszczamy na stronie:
- http://cng.auto.pl/pl/component/content ... -2011.html
Mamy nadzieję, że również w Bydgoszczy znajdzie się grono osób, które przejmie inicjatywę i skoordynuje wysiłek użytkowników stacji, mediów lokalnych oraz polityków.
W Olsztynie w obronę stacji zaangażowało się znaczne grono osób i ich zaangażowanie przynosi pierwsze efekty, m.in. interwencje lokalnych polityków i mediów. Można się tego dowiedzieć z ostatnich newsów, jakie zamieszczamy na stronie:
Mamy nadzieję, że również w Bydgoszczy znajdzie się grono osób, które przejmie inicjatywę i skoordynuje wysiłek użytkowników stacji, mediów lokalnych oraz polityków.
Karol Wieczorek
-
pawel1812
- CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
- Kontakt:
Ciesze się, że dzieje się dużo w tej sprawie. Czy posiada ktoś informacje ile jest pojazdów na CNG w Bydgoszczy które się regularnie tankują? Taka potwierdzona informacja znacznie ulatwiłaby zainteresowanie sprawą mediów gdy znana będzie skala problemu.
Argument że stacje CNG są nierentowne jest mało przekonywujący gdyż poziom rentowności zwykłych stacji paliw jest niewielki gdyby nie liczyć sklepu spożywczo - przemysłowego, którego na stacjach CNG nie ma.
Akurat tyle nierentownych stacji na raz - chyba ktoś chce aby wszyscy kupowali drożejącą benzynę.
Gazownia zrobiła wiele aby zachęcić do CNG, niestety TDT zrobiło znacznie więcej aby przeciętnych ludzi zniechęcić... Rozmawiałem z użytkownikiem, który po skończeniu się dozorów oddał butle Multipli na złom, jako że po 10 latach wg kogoś się nie nadawały i wykreślił CNG z dowodu, resztę instalacji sprzedaje (poszedł już reduktor) jeździ na benzynie.
Dowód tu: http://allegro.pl/fiat-multipla-1-6-16v ... 86297.html
Zuwagi na nietrwałość linku cytuję:
"Sprzedam Fiata Multipla 1.6 16v rocznik 2000. Samochód kupiłem 4 lata temu z fabryczna instalacją CNG, która działała bezproblemowo. Ze względu na koniec ważności butli w marcu b.r. wymontowałem je i użytkuję samochód jak zwykłą wersję benzynową (bak mieści około 35 l. benzyny). 9 marca 2011 CNG zostało wykreślone z dowodu rejestracyjnego.
Samochód jest dobrą bazą do montażu LPG (miejsce pod podłogą na zbiornik) lub CNG gdzie wystarczy kupić same butle ponieważ reszta fabrycznej instalacji jest zamontowania i jest sprawna."
Argument że stacje CNG są nierentowne jest mało przekonywujący gdyż poziom rentowności zwykłych stacji paliw jest niewielki gdyby nie liczyć sklepu spożywczo - przemysłowego, którego na stacjach CNG nie ma.
Akurat tyle nierentownych stacji na raz - chyba ktoś chce aby wszyscy kupowali drożejącą benzynę.
Gazownia zrobiła wiele aby zachęcić do CNG, niestety TDT zrobiło znacznie więcej aby przeciętnych ludzi zniechęcić... Rozmawiałem z użytkownikiem, który po skończeniu się dozorów oddał butle Multipli na złom, jako że po 10 latach wg kogoś się nie nadawały i wykreślił CNG z dowodu, resztę instalacji sprzedaje (poszedł już reduktor) jeździ na benzynie.
Dowód tu: http://allegro.pl/fiat-multipla-1-6-16v ... 86297.html
Zuwagi na nietrwałość linku cytuję:
"Sprzedam Fiata Multipla 1.6 16v rocznik 2000. Samochód kupiłem 4 lata temu z fabryczna instalacją CNG, która działała bezproblemowo. Ze względu na koniec ważności butli w marcu b.r. wymontowałem je i użytkuję samochód jak zwykłą wersję benzynową (bak mieści około 35 l. benzyny). 9 marca 2011 CNG zostało wykreślone z dowodu rejestracyjnego.
Samochód jest dobrą bazą do montażu LPG (miejsce pod podłogą na zbiornik) lub CNG gdzie wystarczy kupić same butle ponieważ reszta fabrycznej instalacji jest zamontowania i jest sprawna."
Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2011 12:10 przez pawel1812, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam, dzwoniłam wczoraj na stację i pytałam czy to prawda że od 1 stycznia stacja będzie zamknięta. Niestety nic się nie dowiedziałam. Pan powiedział ,że nie wie, że nic nie wiadomo i właściwie nie wie kiedy będzie cokolwiek wiadomo. Coś tu nie gra, jak oni mogą tak postępować. A co z ludźmi którzy są posiadaczami aut na instalacje CNG. 
Alina
-
administrator
- Administrator
Właśnie utworzyliśmy stronę wydarzenia:alka_lh pisze:A może by tak na facebook-u jakąś akcje skręcić.
https://www.facebook.com/events/220937324648238/
Czekamy na Wasze pomysły i liczymy na zaangażowanie w temacie!
Karol Wieczorek
Re: ZAMKNIĘCIE STACJI GAZU W BYDGOSZCZY
Zastanówcie się czy warto likwidować ?za chwile zjadą do nas na EURO tysiące ,Włochów,Niemców,Rosjan,Ukraińców ze swoimi autkami na cng i gdzie zatankują ?sybuch pisze:Witam