Swoje opinie wyrażam tylko i wyłącznie na podstawie faktów,ewentualnie pytam,jeśli czegoś nie jestem pewien.
Jestem na tyle dojrzały,że wiem co to ostrożność w osądach i nie mylę jej z interesowną ciszą podczas,gdy wewnątrz grzmi..
Nikt w Auto Viva nie robi mi łaski,że VW przeprowadził akcję wymiany butli.Kupiłem samochód,który zagraża mojemu bezpieczeństwu i innych użytkowników dróg oraz chodników.
Wszystkie butle w tym aucie,zostały wyprodukowane w tym samym czasie..
Do ruchu w Polsce,dopuścił je inspektor TDT ,który mimo obowiązujących przepisów w tym kraju,przeprowadził badania butli,choć nie powinien.Uniemożliwiał mu to chociażby,całkowity brak dokumentacji technicznej,związanej choćby z opisem bezpieczeństwa ich użytkowania.
Mam podać nazwisko człowieka,który mimo ograniczających go przepisów,wykorzystuje tę sytuację do wydawania pozytywnej opinii,bo ma dobry układ w JEDYNEJ w Warszawie firmie,która mu pomaga z tej luki prawnej,zrobić maszynkę do robienia kasy?
Mam podać nr Dziennika Ustaw,który jednoznacznie określa stawki pracochłonności dla tej czynności?
NIE PODAM.
Czy to jest ostrożność z mojej strony?
Jak się powoli przekonuję - nie jest.
Dlatego,mimo mojej fascynacji tym paliwem i układem zasilania,jaki zastosował VW w swoich autach oraz biorąc pod uwagę politykę obecnego rządu,wycinającego wszystko co możliwe,a co związane z cng (patrz reakcję HGW na autobusy w W-wie i likwidacje stacji cng przez Panią Prezes PGNiG),już ustawiam się na zakup dieslowskiego smrodziucha w wersji CC.
Póki co,mam jeszcze mojego
ukochanego Tourana i niech chociaż służy innym
eco.....
2007;EcoFuel;udokumentowane 90 tys.km(w środku pachnie jeszcze nowością!); Highline 7 miejsc; RNS 510 z nawigacją 2012;climatronic,spryskiwacze reflektorów,wspomaganie parkowania , roleta bagażnika itp.
wymienione:
kompletny rozrząd + pompa wody -> continental + dolz (88000 km)
przekładnia kierownicza nowa kpl. (wymiana w Łodzi)-> wysiadł czujnik skrętu
reduktor z Teleflex na Ventrex wraz z software'm (AUTO VIVA)
wtryskiwacze (na te z literką A - Bosch)
przewody wysokiego napięcia(6 lat użytkowania)-oryginał
cewka wysokiego napięcia -> NGK
sonda lambda I-rzędu-Bosch
tłumik środkowy-oryginał (konsekwencja awarii sondy)
wahacz przedni lewy(zamiennik)
przegub wewn.półosi lewej(zamiennik)
(badziewia nie założyłem- Febi - Metelli )wszystkie wymienione części mam.
czujnik temperatury zewn.+ mocowanie-oryginał
2 komplety alufelg(zima 16,lato 17)-oryginał
oba komplety opon: Vredestain (bieżniki,design i użytkowanie,przesyłam foto),bieżnik 8mm-rocznik zakupu:2010.
2 komplety dywaników sezonowych(gumowe/materiałowe)-oryginał
Za dodatkową opłatą :
dojazdówka na lato(nieużywany oryginał 18")
pełny zestaw na zimę z alufelgą z oryginalnego kompletu i oponą o bieżniku 8mm.
nowy komplet oryginalnych dywaników materiałowych dla wersji 5 miejscowej.
oryginalne(używane

pokrowce na koła VW
relingi ALU THULE oraz uchwyt tej firmy na rower w wersji ALU "na ten sam,jeden kluczyk"!!!!
komplet kluczyków,dokumentów(włoskie i polskie) oraz faktury zakupu części.
samochód podlegał serwisowaniu w moim własnym warsztacie oraz w autoryzowanej stacji VW - AUTO VIVA.
Od zeszłego roku,jeżdzi na oleju "Motul" dla cng i lpg.
jest po ozonowaniu wnętrza i ..w trakcie akcji 20T3.
Dam sobie za niego,wiele rzeczy uciąć
Jak wyglądał po sprowadzeniu z Włoch -> dokumentacja fotograficzna.
CENA NIE ODZWIERCIEDLA JEGO WARTOŚCI

.
Póki co, wyceniam go na :
40 000 zł.