fiat ducato cng 2,0
fiat ducato cng 2,0
Wcześniej nie zauważyłem tematu, więc przepraszam że dopiero teraz odpowiadam.
Od roku (półtora) użytkuję dwa fiaty ducato 2,0 bipower 2005 rok. Biorąc pod uwagę wszystkie elementy, jak cena samochodu, koszty użytkowania, rodzaj usługi wykonywanej przeze mnie (kurierka) a także miejsce pracy (Rzeszów) to jestem całkiem zadowolony z decyzji o zakupie tego właśnie modelu.
To niestety Fiat, więc nie należy obrażać się na częste wizyty w serwisie
szczególnie zawieszenia, przeguby i łożyska kół to pięta achillesowa tego modelu. Jeśli jednak przyzwyczaisz się do tego (części są na szczęście tanie) to Ducato Bipower całkiem fajnie daje radę. Ja jestem nowy w branży i przez to naoglądałem się głupich uśmieszków od starych przewoźników, którzy mają klapki na oczach i widzą tylko diesla. No cóż, kurierka jedzie na dieslu i zmiana tego stanu nie jest moim zmartwieniem. Ja tylko korzystam z faktu że mam niższe koszty a to wprost oznacza że po kolejnym obniżeniu stawek (kurierzy wiedzą o czym piszę) będą musieli zamknąć interes w momencie gdy ja mogę nadal zarabiać. To bardzo proste wystarczy nauczyć się dodawać i odejmować
. Po roku użytkowania okazuje się, że niektórzy koledzy zmieniają zdanie i właśnie dwóch z nich planuje zakup tego właśnie modelu. No cóż, kto ma oczy niech patrzy:)
Dla prawdziwego obrazu całości muszę napisać że rzeczywiście jest kłopot z silnikiem. tzn z zakupem używanego lub choćby z kupnem głowicy. Mam też inny problem - instalacja gazowa, nikt tu w tym grajdołku nie umie jej naprawić
Cóż nie ma róży bez kolców 
pozdrawiam wszystkich.
Od roku (półtora) użytkuję dwa fiaty ducato 2,0 bipower 2005 rok. Biorąc pod uwagę wszystkie elementy, jak cena samochodu, koszty użytkowania, rodzaj usługi wykonywanej przeze mnie (kurierka) a także miejsce pracy (Rzeszów) to jestem całkiem zadowolony z decyzji o zakupie tego właśnie modelu.
To niestety Fiat, więc nie należy obrażać się na częste wizyty w serwisie
Dla prawdziwego obrazu całości muszę napisać że rzeczywiście jest kłopot z silnikiem. tzn z zakupem używanego lub choćby z kupnem głowicy. Mam też inny problem - instalacja gazowa, nikt tu w tym grajdołku nie umie jej naprawić
pozdrawiam wszystkich.
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Brawo i powodzenia
Może za jakiś czas będzie cię stać na Sprinterka NGT !!! Jak by nie było tych kolców to by było za prosto
Sam też już próbowałem kurierki ale bardzo fajnie że twoi koledzy widzą na twoim przykładzie że warto inwestować w CNG i to się opłaca a jak widać ile zostaje "Kasy" w kieszeni to tym bardziej jest to namacalne
Raz jeszcze Powodzenia i Pozdrawiam Mario.