VOLVO V70 2.4 Bi-Fuel

Pojazdy do 3,5 t marki Volvo
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

@eqbs
Ja już dałem sobie spokój z ostrzeżeniami przed kupnem samochodu używanego w Polsce.
Jak ktoś lubi być oszukiwany, to jego sprawa. Temat był tu już wiele razy opisywany.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
volny
CNG car: Volvo V70 2.4 Bi-Fuel '04

Post autor: volny »

erybery pisze:hej, dzieki, myslisz ze mimo wszystko warto podjechac zobaczyc auto? cena pewnie reflektuje stan auta poniekad, a ja szukam auta dosc pojemnego. Gdzies tam jeszcze rozwazam Zafire, ale co volvo to volvo;)

Niech to nawet bedzie 400kkm .. jak generalnie spisuja sie auta z takim duzym przebiegiem?

dziekuje za pomoc

Erybery
Myślę że podjechać warto, bo z Gdańska nie masz daleko, pooglądać, przejechać się, bo przy tak małej ilości aut na rynku trzeba korzystać z każdej szansy zdobycia doświadczeń, ale kupić go to można by co najwyżej za połowę tej ceny. Kolor tzw. budyń czyli na pewno taksówka i raczej z Niemiec niż ze Szwecji więc przebiegu nie sprawdzisz, ale przy tym roczniku na taxi mógł już dawno przekroczyć pół miliona. To auto może zrobić i drugie tyle i spisuje się doskonale pod warunkiem że jest zadbane - to są chyba jedne z ostatnich aut nie przewidzianych do recyklingu tuż po zakończeniu gwarancji, jak współczesne konstrukcje. Sam fakt że to taxi nie dyskwalifikuje auta, ale to że jest poobijane, zużyte ma awaryjny automat i cenę za którą możesz kupić zwykłą benzynę w duużo lepszym stanie, założyć LPG i cieszyć się jazdą autem o najlepszym stosunku wartości do ceny w swojej klasie.

VERONA - raczej nie możliwe żeby Volvo wypuściło z fabryki butle bez R110.

eqbs - nie wszystkie V70 bi-fuel to taxi ze Szwecji, znam kilka które nie są, m. in moje :razz:
Zawsze chciałem mieć takie coś
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
sniper
CNG car: volvo v70 Bifuel

do poduszki

Post autor: sniper »

Volvo V70 2.4 Bi-fuel 2002
41hz

Post autor: 41hz »

Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu chcę wymienić swoje 850 2.5TDI i rozważam m.in. Volvo V70 I generacji (rok 2000) z silnikiem 2.4 Bi-Fuel.
Widzę że wszyscy opisują tu raczej nowsze modele, ale czy ktoś miał może styczność z pierwszą generacją V70?
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Rocznik 2000 = butle bez R110 = problemy.
41hz

Post autor: 41hz »

W pełni wyczerpująca odpowiedź, dziękuję.
vołovina
CNG car: volvo v70 bi-fuel 2006

Post autor: vołovina »

Witajcie!
Czy ktoś z Was spotkał sie z dziwnym przypadkiem totalnego spadku mocy ( brak reakcji na wciśniety pedał gazu ) podczas jazdy w trybie CNG. Obroty utrzymywały sie na minimum i po chwili auto zgasło :???:
Odpaliło za drugim razem, po dość gługim rozruchu.Od tamtej pory (3 tyg) żadnych problemów.
Mam pewne podejrzenia co do filtra gazu, gdyz nie był on wymieniany od conajmniej 45tyś. km :shock:
Więcej grzechów nie pamiętam :wink:
Jakieś sugestje??
Pozdrawienia dla ekipy :smile:
MLODYRZ

Post autor: MLODYRZ »

Witam

Przymierzam się do zakupu Volvika

http://allegro.pl/volvo-v70-bi-fuel-cng ... 89627.html

Proszę o opinie na temat tego wózka.

Trochę dziwnie mały przebieg, ale podoba mi się :wink:

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję
wiktor

Re: VOLVO V70 2.4 Bi-Fuel

Post autor: wiktor »

Witam,
jestem na forum całkiem nowy. Chciałbym zakupić V70 Bi Fuel. Znalazłem ofertę na otomoto.pl. Problem polega na tym, że jak skontaktowałem się ze sprzedającym to powiedział, że Volvo nie ma w ogóle wbitej w dowód instalacji CNG. Jest możliwość wpisania tego w dowód? Chciałbym, żeby wszystko było legalnie, a co za tym idzie musi być to wpisane w dowód. Co trzeba zrobić, żeby wpisać taką instalację w dowód? Jakieś legalizacje, homologacje czy coś? Czy ktoś miał może podobne przejścia przy zakupie V70? Nadmienię, że samochód pochodzi z Francji, ale jest obecnie zarejestrowany w Polsce. Prosiłbym o pomoc :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Volvo”