Stacja CNG - Legnica (ZLIKWIDOWANA)

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Post autor: AdamBialas »

Wczoraj tłumaczyłem synowi dlaczego tata musi walczyć o stację tankowania dla naszego auta , wyglądało to tak :

Otóż drogi synu głowa rodziny Centrala PGNiG-e przekazała stacje tankowania swoim spółką córką , a ta zamiast kontynuować rodzinną tradycję , postanowiły stację z trudem postawioną i odziedziczoną po "rodzicach" zlikwidować . Aż przykro patrzeć jakie to wyrodne dzieci te spółki przesyłowe , mówią że "nie możemy sprzedawać gazu do aut bo nam statut spółki zabrania " i co nam zrobicie. Traktują stację tankowania jak to było sezonowe "stoisko z lodami" jest sezon i jest ciepło to są lody nie ma sezony to nie ma lodów. Zero odpowiedzialności za własnych klientów , mimo że pomimo braku ich wysiłków ludzie kupują auta na CNG.
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Dobre :!: No jak zwykle brak zdrowego rozsądku i logiki ze strony PGNiGe :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2011 23:10 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
MARIO72
Obrazek
kennedee
CNG car: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000

Post autor: kennedee »

bartekk pisze:A ja się pytam kolejny raz wprost, kto normalny ma czas i determinacje na tankowanie się na stacji która jest czynna do godziny 14:30, w godzinach pracy tej stacji to normalni ludzie pracują! Tak wygląda cały rozwój rynku CNG w wydaniu naszego monopolisty.
Lepiej od 7.00 do 14.30 niż wcale. Wiele osób użytkuje auta służbowo i tankuje w czasie pracy. Problemem jest zatankowanie na weekend... (np wracam w piątek wieczorem z trasy a rodzina chce się gdzieś wybrać w sobotę i trzeba albo jechać przez Wrocław, albo na benzynie).
dynirk84

Post autor: dynirk84 »

Gdyby się to potwierdziło to kiepsko by było, bo właśnie planowałem zakup auta CNG. Skąd te informacje? Ciekawi mnie także ile jest samochodów CNG w Legnicy - czy jest możliwość wywarcia jakiegokolwiek wpływu na PGNiG? Szkoda by było gdyby moja przygoda z CNG skończyła się zanim się zaczęła. Pozdrawiam.
eqbs

Post autor: eqbs »

kennedee pisze:Lepiej od 7.00 do 14.30 niż wcale.
Mam nadzieje że wynika to z jakiej statystyki, a nie z widzi mi się kogoś mONdrego :neutral:
dynirk84

Informacje się potwierdziły. @kennedee ponawiam pytanie. Ile osób w Legnicy tankuje CNG? Jeśli byłoby ich trochę to może warto spróbować powalczyć o stację. Ja bym się pisał na coś takiego, może jakieś listy do polityków, wizyta w UM, ewentualnie sprawdzenie czemu MPK się nie opłacają autobusy CNG. Jeśli jednak jest za mało osób lub nikt nie ma ochoty nic z tym zrobić to może lepiej zacznę szukać samochodu na LPG... Pozdrawiam
kennedee
CNG car: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000

Post autor: kennedee »

Co do ilości tankujących pojazdów do proponuję porozmawiać z Panem Adamem - szefem firmy obsługującej tankowanie. Numer w opisie stacji. Wiem, że m. in. tankuje spory busik i trochę detalistów. No i flota gazowni. MPK nie chce, bo ma stosunkowo nowe diesle, LPGK też nie bardzo... No i nie dziwię się im, bo stacja ma zbyt małą wydajność, a jakoś do tej pory nie powiększono magazynu gazu.
Oczywiście jestem chętny powalczyć o stację, ale póki co cierpię na deficyt czasu.

Gdzie potwierdziłeś informacje o zamknięciu?
dynirk84

Tato zadzwonił do znajomego pracującego w gazowni. Chyba nikt na wysokim stanowisku, ale potwierdził, że stacja do zamknięcia. Ja jestem trochę w kropce. Od kilku miesięcy nastawiłem się na CNG i dla mnie to chyba najlepsza opcja by była, mimo że raczej mało jeżdżę. W sumie, jeśli nie uda się namówić kogoś dużego do korzystania ze stacji, to na pewno nie uda się jej uratować. Z ekonomią chyba nie wygramy. Przykre, bo szansy dla CNG upatruję w momencie kiedy skończy się monopol PGNiG (choć nie wiem kiedy to będzie), bo na pewno ktoś kogo stać na mądrą inwestycję na tym zarobi, bo co jak co, ale Polacy jeśli mogą jeździć taniej to jeżdżą, co widać po LPG. Gdyby chociaż państwo nie przeszkadzało... Ponadto jest to naprawdę duża nisza, gdyby zapewnić na danym terenie: stację tankowania, kompetentną stację obsługi i reklamę technologii to na pewno wielu dałoby się skusić...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Witam.
Gratuluje interwencji w Legnicy, bardzo proszę o pilny kontakt Pana Jarka Kotlińskiego z Legnicy ze mną.
dynirk84

Czy to znaczy że stacja zostaje?
Bieganek
CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002

Post autor: Bieganek »

Od pracownika stacji we Wrocławiu info z dziś: stacja zostanie zamknięta.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Stacja nieczynna z powodu awarii. Prawdopodobnie zostanie naprawiona do poniedziałku.

Przy okazji rozmowy z pracownikiem PGNiG się dowiedziałem, że ze względu na lepsze wyniki finansowe odsunęła się perspektywa likwidacji stacji. Na pewno do połowy roku nie zostanie podjęta taka decyzja.
Karol Wieczorek
rugon106
CNG car: Fiat Doblo Cargo

Post autor: rugon106 »

w poniedziałek 09.07.2012. pragnąłem zatankować się w Legnicy, niestety wisiała napisana poprawną polszczyzną kartka z napisem AWARJA. Nie mam pojęcia czy naprawiono do dnia dzisiejszego ale poziom czegoś we krwi mi się podniósł. Może łaskawie ktoś z gazowni w Legnicy poinformował by forum że jest awaria, bo od kierowcy zagazowanego CC dowiedziałem się że trwa to już kilka dni.
administrator
Administrator

Re: Stacja CNG - Legnica

Post autor: administrator »

Niestety, fatalne wieści z Legnicy...

Dzisiaj dostaliśmy takiego maila:
W związku z planowaną likwidacją stacji tankowania CNG w Legnicy - będzie czynna tylko do końca lutego br.. W tym okresie działać będzie w godz. 7-9 i 13-14.
Karol Wieczorek
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Re: Stacja CNG - Legnica

Post autor: AdamBialas »

Czarnej komedii w wykonaniu PGNiG ciąg dalszy. Czy firma która w połowie lutego podejmuje decyzje o likwidacji stacji z jego końcem , może powoływać się na "odpowiedzialny biznes" ?? Jak widać organizacja tego rynku przez giganta z poprzedniej epoki , to mieszanka nieodpowiedzialności , bezmyślności , rozrzutności , szaleństwa i braku szacunku dla klienta.Pozostaje tylko powiedzieć ,że "to Polska właśnie". Mam znajomego mieszkającego w Niemczech , który zaraz po wyjeździe przesiadł się do auta na CNG i gdy obserwuje rynek CNG w Polsce z tamtej perspektywy to twierdzi że "życie w Polsce albo zdrowie , wybór należy do ciebie" i pewnie ma dużo racji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”