Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"
-
Paweł K Rzeszów
- CNG car: Zafira 2003r.
to ja proponuję ze swojej strony możliwość zrobienia GM -owi właśnie antyREKLAMY - moje walki z elektrozaworami i ich wymiana opisane na forum , co do butli to SAMI sobie ich nie zabezpieczymy ! Moja propozycja - Zaprosić do mnie TVN TURBO i zrobię im taką relację z walką z elektrozaworami i z wszystkimi podobnymi przypadkami że ... ZAPRASZAM
p.s. Przepraszam za nieobecność - nie było mnie 3 tyg. w Polsce
p.s. Przepraszam za nieobecność - nie było mnie 3 tyg. w Polsce
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
Mam nieodparte wrażenie, że mógłbym pomóc w podobny sposób! Dziękować losowi, że wtryski są (jeszcze) ok, ale: butle rdzewieją, zawory wiecznie się zapychają, reduktor wziął i się sam z niczego kompletnie rozszczelnił - i to wszystko w aucie, które na gazie przejechało mniej, niż 50k km, a było od nowości garażowane i dopieszczane.
BTW: wiadomo, kiedy wyemitują Turbo Kamerę o 'naszej' sprawie? Niesłychanie ciekaw jestem stanowiska GM...
[ Komentarz dodany przez: tigercng: Sro Lis 09, 2011 00:06 ]
Tego nigdy nie możesz być pewny, jeśli nie kupiłeś nowego auta. Może ktoś w Niemczech lub Polsce zatankował jakiś shit wymieszany z olejem z uszkodzonej sprężarki.
Audycja będzie prawdopodobnie w przyszły poniedziałek 22:30. Dokładna informacja będzie na forum, jak i na stronie głównej.
BTW: wiadomo, kiedy wyemitują Turbo Kamerę o 'naszej' sprawie? Niesłychanie ciekaw jestem stanowiska GM...
[ Komentarz dodany przez: tigercng: Sro Lis 09, 2011 00:06 ]
Bieganek pisze:przejechało mniej, niż 50k km
Audycja będzie prawdopodobnie w przyszły poniedziałek 22:30. Dokładna informacja będzie na forum, jak i na stronie głównej.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Bieganek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
administrator
- Administrator
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Wiem tylko tyle, że akcja 08-R-010 już "ruszyła" i że właśnie został zamówiony następny zestaw podzespołów. Energozam ma powiadamiać Was o terminie.
Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca wszystkich chętnych, którzy się do mnie zgłosili i podali swoje dane. Zakładam, że podaliście te dane w konkretnym celu, tzn. sprawdzenia i wykonania kampanii serwisowej oraz powiadamiania o potrzebie ich wykonania. Dane zostały za Waszą zgodą przekazane do GM Poland i podmiotów współpracujących.
Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych przysługuje Wam prawo wglądu, poprawiania danych i prawo do ich usunięcia itd.
Pozdrawiam
Jest jeszcze jedna sprawa dotycząca wszystkich chętnych, którzy się do mnie zgłosili i podali swoje dane. Zakładam, że podaliście te dane w konkretnym celu, tzn. sprawdzenia i wykonania kampanii serwisowej oraz powiadamiania o potrzebie ich wykonania. Dane zostały za Waszą zgodą przekazane do GM Poland i podmiotów współpracujących.
Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych przysługuje Wam prawo wglądu, poprawiania danych i prawo do ich usunięcia itd.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tigercng
- Moderator
Na przyszły tydzień został zaproszony kolega bartekk. Możemy więc uznać, że kampania 08-R-010 nabrała realnego wymiaru, i po jej zakończeniu będziemy mogli zamieścić serdeczne podziękowania dla GM Poland i dla ASO Energozam.
BTW, planowane jest wykonanie kampanii 10-C-47 także w Poznaniu. Aktualnie prowadzone są w tym kierunku prace organizacyjne w GM Poland.
Najprawdopodobniej nie uda się otworzyć punktu w Warszawie, o co bardzo zabiegałem. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, gdyż wydawało mi się to bardzo korzystnym dla wszystkich rozwiązaniem. Przypuszczam, że wynika to z silnego oporu przeciwko CNG wśród warszawskich ASO, o czym sami się już przekonaliśmy.
BTW, planowane jest wykonanie kampanii 10-C-47 także w Poznaniu. Aktualnie prowadzone są w tym kierunku prace organizacyjne w GM Poland.
Najprawdopodobniej nie uda się otworzyć punktu w Warszawie, o co bardzo zabiegałem. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, gdyż wydawało mi się to bardzo korzystnym dla wszystkich rozwiązaniem. Przypuszczam, że wynika to z silnego oporu przeciwko CNG wśród warszawskich ASO, o czym sami się już przekonaliśmy.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Paweł K Rzeszów
- CNG car: Zafira 2003r.
-
tigercng
- Moderator
Paweł, zgadza się. Bartek oprócz samochodu ma ustalić szczegóły reklamy dla Energozamu na naszym portalu. Poza tym jest jeszcze kolega JanuszW, któremu podobnie jak Bartowi ucieka gaz z zaworu. Janusza Zafira ma przez to zasięg 180 km. Wprawdzie Bartek już sobie poradził, jednak prosiłem Energozam aby w pierwszej kolejności załatwić Janusza i Bartka.
Jeśli Energozam utrzyma tempo, to możesz się spodziewać zaproszenia w okolicach Świąt.
Jeśli Energozam utrzyma tempo, to możesz się spodziewać zaproszenia w okolicach Świąt.
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
Arcyciekawa informacja! Czy wiesz może, która ASO jest brana pod uwagę?tigercng pisze:planowane jest wykonanie kampanii 10-C-47 także w Poznaniu
Pytam, bo może najciemniej pod latarnią i jednak jest u nas ktoś, kto się nie boi grzebać w naszych dziwnych opelkach...
I czy dotyczy to tylko 10-C-47, czy akcji butelczynej również?
-
tigercng
- Moderator
Brane jest pod uwagę każde ASO, które chciało by się tego podjąć. GM Poland znalazło podwykonawcę w Poznaniu gotowego wykonać kampanię, ale podobnie jak w Warszawie brakuje ASO, które chciało by nawiązać współpracę z podwykonawcą i GM Poland w tym zakresie. Jeśli ktoś z poznaniaków ma dobre znajomości w jakimś zaprzyjaźnionym ASO i jest w stanie ich do tego namówić, proszę o przesłanie namiarów na PW. Ja skontaktuję wtedy takie ASO z właściwą osobą w GM.
Na razie rozmowy dotyczyły tylko 10-C-047, ale nie ma żadnych przeszkód w rozszerzeniu jej na 08-R-010. Warunek - musi się znaleźć ASO które będzie chciało w tym pośredniczyć.
Tak na marginesie to po czterech latach mojego mailowania w końcu powoli "wychodzi szydło z worka". Fakty są takie:
1. Są podwykonawcy gotowi wykonać kampanie profesjonalnie i po stawkach GM. Sam bez większych problemów znalazłem dwie takie firmy (Warszawa, Bydgoszcz).
2. GM Poland nie uchyla się od ich wykonania i jest gotowa udzielić wsparcia ASO, które się tego podejmie.
3. Nie ma w Polsce ASO (oprócz Lublina) które chciałoby odwalić trochę tej wyłącznie papierkowej roboty, czyli zamówić części, a potem rozliczyć pracę.
Tak naprawdę jedynym problemem jest lenistwo naszych polskich ASO. Chodzi mi po głowie umieszczenie na stronie głównej naszego portalu ogłoszenia o treści:
"Pilnie poszukiwane jest ASO GM Opel, które zechciało by zamówić części do naszych kampanii i je rozliczyć. Jedyne wymaganie - chęć do pracy biurowej i podstawy posługiwania się komputerem."
Szokujące, prawda?
Na razie rozmowy dotyczyły tylko 10-C-047, ale nie ma żadnych przeszkód w rozszerzeniu jej na 08-R-010. Warunek - musi się znaleźć ASO które będzie chciało w tym pośredniczyć.
Tak na marginesie to po czterech latach mojego mailowania w końcu powoli "wychodzi szydło z worka". Fakty są takie:
1. Są podwykonawcy gotowi wykonać kampanie profesjonalnie i po stawkach GM. Sam bez większych problemów znalazłem dwie takie firmy (Warszawa, Bydgoszcz).
2. GM Poland nie uchyla się od ich wykonania i jest gotowa udzielić wsparcia ASO, które się tego podejmie.
3. Nie ma w Polsce ASO (oprócz Lublina) które chciałoby odwalić trochę tej wyłącznie papierkowej roboty, czyli zamówić części, a potem rozliczyć pracę.
Tak naprawdę jedynym problemem jest lenistwo naszych polskich ASO. Chodzi mi po głowie umieszczenie na stronie głównej naszego portalu ogłoszenia o treści:
"Pilnie poszukiwane jest ASO GM Opel, które zechciało by zamówić części do naszych kampanii i je rozliczyć. Jedyne wymaganie - chęć do pracy biurowej i podstawy posługiwania się komputerem."
Szokujące, prawda?
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
-
tigercng
- Moderator
Koledzy których dotyczy kampania 10-C-47 !!!
Dzięki wydatnej pomocy GM Poland jest obecnie możliwość umówienia się na wykonanie tej kampanii w Polmot Auto w Kielcach.
Przed chwilą w porozumieniu z kolegą kefasps bez problemów umówiliśmy się na przyszły piątek, 9. grudnia.
Ponieważ w grę wchodzi ustalenie dnia i godziny wygodnych dla Was i ASO, proszę aby zainteresowani wykonaniem 10-C-47 osobiście zadzwonili do Kielc i się umówili na konkretny termin - tel. (41) 368 10 25 wew. 3. Informacje teleadresowe: http://opel.polmotauto.pl/kielce/kontakty/
Ewentualne przypadki udzielania wymijających odpowiedzi proszę mi od razu sygnalizować.
Jeśli komuś uda się umówić, proszę od razu pochwalić się na forum. Będę wiedział jak to przebiega ilościowo.
Po wykonaniu kampanii również proszę każdego o wpis na forum.
Dzięki wydatnej pomocy GM Poland jest obecnie możliwość umówienia się na wykonanie tej kampanii w Polmot Auto w Kielcach.
Przed chwilą w porozumieniu z kolegą kefasps bez problemów umówiliśmy się na przyszły piątek, 9. grudnia.
Ponieważ w grę wchodzi ustalenie dnia i godziny wygodnych dla Was i ASO, proszę aby zainteresowani wykonaniem 10-C-47 osobiście zadzwonili do Kielc i się umówili na konkretny termin - tel. (41) 368 10 25 wew. 3. Informacje teleadresowe: http://opel.polmotauto.pl/kielce/kontakty/
Ewentualne przypadki udzielania wymijających odpowiedzi proszę mi od razu sygnalizować.
Jeśli komuś uda się umówić, proszę od razu pochwalić się na forum. Będę wiedział jak to przebiega ilościowo.
Po wykonaniu kampanii również proszę każdego o wpis na forum.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 4 razy.
-
tigercng
- Moderator
Dzwoniąc możecie od razu podać ustalony przez GM Poland numer kampanii 10-C-47. Ja tak zrobiłem dla kefasps i nie było żadnych zastrzeżeń ze strony Polmot Auto że muszą coś jeszcze weryfikować.