co do korków w P-niu to racja, omijajcie ten plac budów nawet nadrabiając trasy.
Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
sygnaturka
masz wielką rację i właśnie zmieniam na bliższą memu sercu 
co do korków w P-niu to racja, omijajcie ten plac budów nawet nadrabiając trasy.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
Wracając do wątku głównego: w piątek dzwoniłem do Energozamu - i nic, jakby się nigdy nic nie działo: pan pogrzebał w komputerze, "taaaak, wymiana butli" (co wiedzą i w mojej ASO), "my nic nie wiemy, wciąż czekamy", ja mam czekać na zaproszenie od GM do SWOJEJ ASO, "przecież nie będzie pan jechał do nas'. Terminy nieznane.
To zaraz: wybrano ich jako 'jedną jedyną ASO od CNG' czy nie? Akcja została przez nich skoordynowana czy nie? Zdziwniej i zdziwniej.
A że ceny BB szaleją, nie czekam już dłużej i biorę się za odkładany od wakacji kompleksowy przegląd i udrożnienie instalacji. Za sugestie (tu) dziękuję, zostały zapisane i będą sprawdzane. Oczywiście napiszę, co było.
I jak mówią prawa Murphy'ego: ledwo to zrobię, GM zaprosi mnie na wymianę
To zaraz: wybrano ich jako 'jedną jedyną ASO od CNG' czy nie? Akcja została przez nich skoordynowana czy nie? Zdziwniej i zdziwniej.
A że ceny BB szaleją, nie czekam już dłużej i biorę się za odkładany od wakacji kompleksowy przegląd i udrożnienie instalacji. Za sugestie (tu) dziękuję, zostały zapisane i będą sprawdzane. Oczywiście napiszę, co było.
I jak mówią prawa Murphy'ego: ledwo to zrobię, GM zaprosi mnie na wymianę
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Ja dysponuję mailem z dn. 2011-09-15 12:28 (bo CC poszło do mnie) w którym GM Poland zleca wykonanie kampanii serwisowej w naszych samochodach właśnie ASO Energozam. Poniżej jest szczegółowa lista naszych samochodów, danych właścicieli i numerów kampanii.
Dysponuję też kolejnym mailem, w którym Energozam to potwierdza.
Jeśli dostałeś z Energozamu taką odpowiedź, jaką opisujesz, to ktoś tam udaje Greka. Ew. pechowo trafiłeś na mało kompetentną osobę.
Gwoli sprawiedliwości muszę dodać, że moje kontakty z ASO Energozam przebiegały zawsze wzorowo. Chciałbym wszędzie spotykać osoby, jak tamtejszy Kierownik Serwisu.
Pozdrawiam serdecznie
Dysponuję też kolejnym mailem, w którym Energozam to potwierdza.
Jeśli dostałeś z Energozamu taką odpowiedź, jaką opisujesz, to ktoś tam udaje Greka. Ew. pechowo trafiłeś na mało kompetentną osobę.
Gwoli sprawiedliwości muszę dodać, że moje kontakty z ASO Energozam przebiegały zawsze wzorowo. Chciałbym wszędzie spotykać osoby, jak tamtejszy Kierownik Serwisu.
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 6 razy.
-
tigercng
- Moderator
@bieganek i inni koledzy - zanotujcie proszę dane osoby z którą rozmawiacie. Nie wiem, czy np. Bieganek rozmawiał ze sprzątaczką, czy może stróżem nocnym w Energozamie.
Jeśli Wasza rozmowa będzie przedstawiała fakty w sposób odmienny od tego co opisałem, postaram dowiedzieć się czegoś więcej i wyjaśnić sprawę.
Apeluję jednak, aby we wszystkich rozmowach z ASO/GM zachować maksymalne opanowanie i kulturę. Nie chcemy przecież, aby nasze środowisko było postrzegane jak banda nastawionych roszczeniowo oszołomów.
Jeśli Wasza rozmowa będzie przedstawiała fakty w sposób odmienny od tego co opisałem, postaram dowiedzieć się czegoś więcej i wyjaśnić sprawę.
Apeluję jednak, aby we wszystkich rozmowach z ASO/GM zachować maksymalne opanowanie i kulturę. Nie chcemy przecież, aby nasze środowisko było postrzegane jak banda nastawionych roszczeniowo oszołomów.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 5 razy.
- supermajku
- CNG car: swift 4x4 mk2 lpg
-
tigercng
- Moderator
Rozmowy na temat kontynuacji kampanii w Lublinie lub innym miejscu nadal trwają. To wszystko, co mogę na chwilę obecną napisać.
BTW, dzwonił ktoś w ogóle oprócz Bieganka
BTW, dzwonił ktoś w ogóle oprócz Bieganka
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Bieganek
No to trudno, wyjdę na naczelnego nękatora 
W środę miałem przyjemność rozmawiać z innym pracownikiem serwisu Energozamu. Potwierdził istnienie samej akcji wymiany butli, ich wykonawstwo i wyłączność na jej przeprowadzenie, oraz to, że zrobili już dwa samochody (sic!). Był doskonale zorientowany w roli forum cng.auto.pl, a przede wszystkim Tigera, nadto zapewniał, że zaproszenie otrzymam od ich firmy. Jednocześnie po szczegóły odsyłał do wzmiankowanego już tu Szefa serwisu.
Czyli raczej dzieje się.
W środę miałem przyjemność rozmawiać z innym pracownikiem serwisu Energozamu. Potwierdził istnienie samej akcji wymiany butli, ich wykonawstwo i wyłączność na jej przeprowadzenie, oraz to, że zrobili już dwa samochody (sic!). Był doskonale zorientowany w roli forum cng.auto.pl, a przede wszystkim Tigera, nadto zapewniał, że zaproszenie otrzymam od ich firmy. Jednocześnie po szczegóły odsyłał do wzmiankowanego już tu Szefa serwisu.
Czyli raczej dzieje się.
-
konrad
- CNG car: opel zafira A 1.6 cng 2002 r
Witam wszystkich, jako że jest to mój pierwszy raz :oops:postanowiłem się przedstawić. Mam na imię Konrad i od wczoraj jestem posiadaczem opla zafiry 1,6 A CNG z 2002 r. Od kilku dni podglądam forum dość intensywnie, i czytając ten wątek postanowiłem opisać mój przypadek. Moja zafira została sprowadzona z Niemiec z kompletem dokumentów na szczęście
.W jednej z książeczek serwisowych zatytułowanej "monovalent plus" znalazłem tzw. wklejkę fabryczną z nr vin, datą pierwszego odbioru instalacji numerami zbiorników itd. Po dokładniejszym wczytaniu zobaczłem że numery zbiorników są przekreślone a pod nimi ręczny dopisek "patrz strona 1 i 2. na tych stronach znajdują się kolejne wklejkina których znajdują się inne numery i okres od września 2010 do września 2030 wyciągam z tego wniosek mam nadzieje trafny że moje autko przeszło wymianę butli
Konrad tel. 509498490
-
konrad
- CNG car: opel zafira A 1.6 cng 2002 r
w Niemczech w 2010. W środę jestem umówiony na odbiór UDT i marzę aby to była prawda. Mam nadzieję że to co napisałem przyda się komuś jeśli np. będzie sprowadzał samochód prywatnie to będzie wiedział czego szukać aby zminimalizować sobie stres przy legalizacji w naszym dziwnym kraju.
Konrad tel. 509498490
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Szanowni użytkownicy forum.
Swój post szczególnie adresuje do posiadaczy opli które kwalifikują się do przeprowadzenia akcji serwisowych.
GM ma obowiązek zadbać o przeprowadzenie akcji serwisowych dla naszych pojazdów, szczególnie chodzi o wymianę zbiorników oraz osprzętu CNG, ma to ogromny wpływ na bezpieczeństwo używania naszych samochodów, co by nie mówić w zbiornikach mamy duże ciśnienie a zawory bardzo często są uszkodzone ze względu na błędy konstrukcyjne.
Niestety prawda jest taka że GM cały nas zwodzi, my czekamy a samochody same się nie naprawią, ze zgłoszonych samochodów tylko jeden miał przeprowadzoną akcje a lista jest bardzo długa, korespondencja przeprowadzona z centralą GM jest jeszcze dłuższa a kompletnie nic z niej nie wynika.
Jeden z naszych użytkowników postanowił działać, wysłał zgłoszenie do TVN TURBO do programu Turbo Kamera, mamy możliwość przed kamerą powiedzieć o naszym problemie, zapytać się wprost centrali GM czy zamierza nam pomóc i naprawić swój błąd czy może chcą tak samo zrobić jak z akcją serwisową wymiany wtryskiwaczy tyle czekaliśmy że akcja się skończyła.
We wtorek jesteśmy umówieni ze ekipą TVN na kręcenie nagrania do programu(Warszawa).
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do kontaktu ze mną w celu omówienia szczegółów.
Bartek 790 533 121 b.kaminski@cng.auto.pl
Swój post szczególnie adresuje do posiadaczy opli które kwalifikują się do przeprowadzenia akcji serwisowych.
GM ma obowiązek zadbać o przeprowadzenie akcji serwisowych dla naszych pojazdów, szczególnie chodzi o wymianę zbiorników oraz osprzętu CNG, ma to ogromny wpływ na bezpieczeństwo używania naszych samochodów, co by nie mówić w zbiornikach mamy duże ciśnienie a zawory bardzo często są uszkodzone ze względu na błędy konstrukcyjne.
Niestety prawda jest taka że GM cały nas zwodzi, my czekamy a samochody same się nie naprawią, ze zgłoszonych samochodów tylko jeden miał przeprowadzoną akcje a lista jest bardzo długa, korespondencja przeprowadzona z centralą GM jest jeszcze dłuższa a kompletnie nic z niej nie wynika.
Jeden z naszych użytkowników postanowił działać, wysłał zgłoszenie do TVN TURBO do programu Turbo Kamera, mamy możliwość przed kamerą powiedzieć o naszym problemie, zapytać się wprost centrali GM czy zamierza nam pomóc i naprawić swój błąd czy może chcą tak samo zrobić jak z akcją serwisową wymiany wtryskiwaczy tyle czekaliśmy że akcja się skończyła.
We wtorek jesteśmy umówieni ze ekipą TVN na kręcenie nagrania do programu(Warszawa).
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do kontaktu ze mną w celu omówienia szczegółów.
Bartek 790 533 121 b.kaminski@cng.auto.pl
-
tigercng
- Moderator
Problem polega na tym, że każda kolejna kampania "dzieje się", ale prawie nic z tego dla naszych samochodów nie wynika.Bieganek pisze:Czyli raczej dzieje się.
Poprzednio (2008) miało szczęście trzech innych kolegów, tym razem tylko ja jeden. Panowie z GM nie mają jednak nic sobie do zarzucenia - przecież "dzieje się".
Do mnie też dzwonił wczoraj dziennikarz z Turbo-Kamera. Przygotowuję mu na maila opis tych kampanii i historię mojej korespondencji z GM. Co z tego wyjdzie to sam nie wiem, ale mogę z góry przewidzieć co usłyszymy ze strony GM.
"Tak, wiemy o problemie, mamy przejściowe trudności, prowadzimy szeroko zakrojone działania, już rozpoczęliśmy te kampanie i wykonaliśmy pierwszy samochód, w najbliższym czasie będziemy zapraszać kolejnych Klientów."
... a my będziemy czekać tydzień, miesiąc, rok itd.
@konrad - to co opisujesz faktycznie wygląda na wykonaną kampanię 08-R-010. Sprawdź na stronie gdzie są wklejone naklejki z nowych zbiorników. Powinno tam pisać w ramach jakiej kampanii zostały wymienione.
Poza tym faktycznie miałeś szczęście. Z 2002 roku część produkcji miała butle MCS bez R110.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bieganek
To ja tylko dopowiem, że kampania ma jak najbardziej sens. Jestem po gruntownym przeglądzie instalacji - i okazuje się, że główną przyczyną moich problemów jest zapychanie się elektrozaworów przez syf z butli. Czyli zauważalnie korodują.
Resztę opiszę w odpowiednim wątku.
Trzymam kciuki za kolegów pełniących niewdzięczną rolę rzeczników prasowych.
Jeśli można jakoś pomóc (poligraficznie - w tym siedzę), to piszcie. Może jakieś protest-wlepki?
Pozdrawiam!
Resztę opiszę w odpowiednim wątku.
Trzymam kciuki za kolegów pełniących niewdzięczną rolę rzeczników prasowych.
Jeśli można jakoś pomóc (poligraficznie - w tym siedzę), to piszcie. Może jakieś protest-wlepki?
Pozdrawiam!