cyt. ...auto pracuje na benzynie ale na gazie nie pali na wszystkie baniaki ...
Ja miałem to samo. Pojechałem do Tarnowa do Expert -Roczniak i wymieniono mi cały panel z czterema wtryskiwaczami. Koszt 1600 zł naprawa trwała kilka godzin.W Tarnowie jest jeszcze Auto-Ring. żebyś dwa razy nie musiał się bujać wcześniej musisz podać dokładne dane samochodu ,kod VIN i jaki rodzaj instalacji jest zamontowany.
Tutaj na Forum przeczytałem że Misiu15go z powodzeniem wykonał operację czyszczenia. Aby nie wchodzić w koszty niech fachowiec wymontuje ci wtryskiwacz i stwierdzi na czym polega problem - czy nieszczelna jest rurka zasilająca, a może jeden z czterech wtryskiwaczy się zawiesił.
W Rzeszowie jest Elpigaz na ul.Krakowskiej 150. Montują instalacje na gaz ziemny. Ostatnio u nich wymieniałem elektrozawór na trzeciej butli. Tigercng by się zdziwił - zamontowali mi elektrozawór za 40 zł. Jest to standardowa cewka symbol EK -513 Z , 12 V/11 W do wielozaworu podwieszanego ,więcej mnie wyniosła robocizna niż sama cewka.
Jestem zwolennikiem oryginalnych części ale w tym momencie zaryzykowałem bo chciałem jechać. Zobaczymy komu wyjdzie to na zdrowie. Na razie tankuje do pełna tj. 25 m3 i przejechałem 340 km.
Na koniec chciałbym pochwalić swoim samochodem
Powodzenia