I spotkanie entuzjastów CNG w 2011 roku

Forum poświęcone wydarzeniom poświęconym CNG organizowanym przez cng.auto.pl lub eventy, w których bierzemy udział

Prosimy o podanie dogodnej pory spotkania.

sobota, 12.02, południe (12:00)
7
88%
sobota, 12.02, popołudniu (16:00)
0
Brak głosów
niedziela, 13.02, południe (12:00)
1
13%
niedziela, 13.02, popołudniu (16:00)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 8

administrator
Administrator

I spotkanie entuzjastów CNG w 2011 roku

Post autor: administrator »

I spotkanie entuzjastów CNG w 2011 roku!

Kiedy i gdzie?
12 lutego 2011, 12:00
Warszawa, ul. Kasprzaka 25
Zobacz na mapie tutaj

CEL SPOTKANIA
Celem spotkania jest przedstawienie aspektów CNG z punktu technicznego oraz polskich realiów (tankowanie, serwis, przedstawienie rynku).
Na spotkaniu będą obecne osoby z długoletnim doświadczeniem.
Będzie również możliwość obejrzenia pojazdów osobowych z fabryczną instalacją CNG, jak i po konwersji.

PLAN SPOTKANIA

Prezentacja jednej z dziedzin technologii CNG
Podczas spotkania odbędzie się krótka prezentacja dotycząca danego segmentu rynku CNG w Polsce lub informacji technicznych dotyczących CNG.

Dyskusja zebranych osób
- STACJE CNG - Na spotkaniu zostaną poruszone kwestie odnośnie stacji CNG:
* przedłużenia czasu pracy w Jaśle;
* otwarcia dla użytkowników stacji: Poznań-Zakrzewo, Przemyśl, Zgorzelec.
- WOLNE wnioski
* mile widziane będzie wcześniejsze zgłaszanie wniosków

UWAGI
- spotkanie w imieniu cng.auto.pl poprowadzi Karol Wieczorek
- warunkiem uczestnictwa w spotkaniu jest wcześniejsze wysłanie zgłoszenia do osoby koordynującej drogą mailową (ewentualnie telefoniczną), liczba miejsc jest ograniczona
- wstęp na spotkanie jest wolny

KONTAKT
Karol Wieczorek
e-mail: k.wieczorek@cng.auto.pl
tel. 883 244 021

---
Witajcie!

Zapraszamy Was do udziału i współorganizacji cyklu spotkań CNG w 2011 roku!

Obrazek
Fot. Wspólne oglądanie pojazdów CNG na 'Spotkaniu entuzjastów CNG' w 2009 roku

Od dłuższego czasu pytacie nas na forum, czy i kiedy zostanie zorganizowane spotkanie entuzjastów CNG w Polsce. Wraz z początkiem roku wychodzimy na przeciw Waszym oczekiwaniom i zamierzamy zorganizować specjalny cykl spotkań.

Początkowo planujemy organizować jedno spotkanie na kwartał. Odbywałyby się one w Warszawie.

Miejscem spotkania będzie okolica stacji CNG w Warszawie.

---
Przypominam, że CNG Forum zorganizowało już kiedyś spotkanie entuzjastów CNG. Odbyło się ono w Warszawie 20 czerwca 2009 roku, było połączone ze zwiedzaniem Muzeum Gazownictwa przy ul. Kasprzaka 25. Relację można obejrzeć tutaj

Wszystkie zainteresowane osoby prosimy o wpisywanie się poniżej w formie odpowiedzi lub przez przesłanie wiadomości na adres: biuro@cng.auto.pl

Pozdrawiamy i zapraszamy do dyskusji oraz współpracy!

Zespół cng.auto.pl
Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2011 19:04 przez administrator, łącznie zmieniany 6 razy.
Karol Wieczorek
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Pokusił bym się o opcję w ankiecie "niedziela".

Dla niektórych jest to jedyny wolny dzień a nie koniecznie będziemy coś zwiedzać :wink:
;)
administrator
Administrator

Witam,

uwzględniliśmy większość uwag użytkowników i termin spotkania wyznaczyliśmy na:

12 lub 13 lutego 2010

Teraz czekamy na Wasze propozycje odnośnie dokładnego terminu, są 4 warianty zaproponowane w ankiecie:
- sobota, 12.02, południe (12:00)
- sobota, 12.02, popołudniu (16:00)
- niedziela, 13.02, południe (12:00)
- niedziela, 13.02, popołudniu (16:00)

Miejsce spotkania będzie w Warszawie w okolicy stacji CNG przy ul. Prądzyńskiego (dzielnica Wola-Czyste).

Także prosimy o rezerwowanie terminu i widzimy się w II weekend lutego! :)
Karol Wieczorek
absol
CNG car: E200 NGT

Post autor: absol »

Z wielką przyjemnością pojawię się na tym spotkaniu w sobotę o 12-tej.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 22:26 przez absol, łącznie zmieniany 1 raz.
E200NGT
administrator
Administrator

absol pisze:Z wielką przyjemnością pojawię się na tym spotkaniu w sobotę o 12-tej.

Pozdrawiam
Bardzo nam miło :)

Poproszę jeszcze o przesłanie drogą mailową ostatecznego zgłoszenia z podaniem imienia i nazwiska ;)
Karol Wieczorek
administrator
Administrator

Napisali o naszym spotkaniu również na portalu gazeo.pl :)

Spotkanie Entuzjastów CNG 2011 - rezerwuj czas!
04-02-2011, ostatnia aktualizacja 04-02-2011

Już 12 lutego w siedzibie Gazowni Warszawskiej odbędzie się pierwsze w tym roku spotkanie sympatyków sprężonego gazu ziemnego jako paliwa samochodowego. Będzie można dowiedzieć się czegoś o historii, wymienić doświadczenia z innymi użytkownikami i podyskutować na temat przyszłości sektora CNG w Polsce.

Spotkanie, zorganizowane przez zespół portalu cng.auto.pl, rozpocznie się o godzinie 12 przy ul. Kasprzaka 25, czyli w tym samym miejscu, co pierwsza edycja z 20 czerwca 2009. W planach jest prezentacja na temat praktycznych aspektów zastosowania gazu ziemnego w motoryzacji, a także dyskusja na temat bieżącej kondycji rynku CNG w naszym kraju. Organizatorzy zapowiadają obecność ekspertów i doświadczonych praktyków oraz możliwość obejrzenia samochodów zasilanych sprężonym metanem – zarówno z instalacjami fabrycznymi, jak i konwertowanych prywatnie.

Wstęp na spotkanie jest bezpłatny, jednak ze względu na ograniczoną liczbę miejsc organizatorzy proszą o wcześniejsze zgłaszanie chęci uczestnictwa i potwierdzanie przybycia. Tym, którym brak czasu lub odległość nie pozwolą osobiście wziąć udziału w tym interesującym wydarzeniu, z góry polecamy naszą relację. Pojedziemy, obejrzymy, wysłuchamy i uwiecznimy tak, że nieobecni poczują się tak, jakby rzeczywiście tam byli. Wszystkim, którzy się wybierają, mówimy zaś: do zobaczenia!

Źródło: gazeo/pl
Karol Wieczorek
Ignacy
CNG car: Caddy 2008

Post autor: Ignacy »

administrator pisze:Napisali o naszym spotkaniu również na portalu gazeo.pl :)

Spotkanie Entuzjastów CNG 2011 - rezerwuj czas!
04-02-2011, ostatnia aktualizacja 04-02-2011

Już 12 lutego w siedzibie Gazowni Warszawskiej odbędzie się pierwsze w tym roku spotkanie sympatyków sprężonego gazu ziemnego jako paliwa samochodowego. Będzie można dowiedzieć się czegoś o historii, wymienić doświadczenia z innymi użytkownikami i podyskutować na temat przyszłości sektora CNG w Polsce.

Spotkanie, zorganizowane przez zespół portalu cng.auto.pl, rozpocznie się o godzinie 12 przy ul. Kasprzaka 25, czyli w tym samym miejscu, co pierwsza edycja z 20 czerwca 2009. W planach jest prezentacja na temat praktycznych aspektów zastosowania gazu ziemnego w motoryzacji, a także dyskusja na temat bieżącej kondycji rynku CNG w naszym kraju. Organizatorzy zapowiadają obecność ekspertów i doświadczonych praktyków oraz możliwość obejrzenia samochodów zasilanych sprężonym metanem – zarówno z instalacjami fabrycznymi, jak i konwertowanych prywatnie.

Wstęp na spotkanie jest bezpłatny, jednak ze względu na ograniczoną liczbę miejsc organizatorzy proszą o wcześniejsze zgłaszanie chęci uczestnictwa i potwierdzanie przybycia. Tym, którym brak czasu lub odległość nie pozwolą osobiście wziąć udziału w tym interesującym wydarzeniu, z góry polecamy naszą relację. Pojedziemy, obejrzymy, wysłuchamy i uwiecznimy tak, że nieobecni poczują się tak, jakby rzeczywiście tam byli. Wszystkim, którzy się wybierają, mówimy zaś: do zobaczenia!

Źródło: gazeo/pl
Własnie zostałem posiadaczem Multipli z CNG jestem bardzo zainteresowany tym spotkaniem
Pozdrawiam
Ignacy
Ignacy
administrator
Administrator

Ignacy pisze:Własnie zostałem posiadaczem Multipli z CNG jestem bardzo zainteresowany tym spotkaniem
Pozdrawiam
Ignacy
Witam!

Więcej informacji oraz instrukcje rejestracji na stronie:

http://cng.auto.pl/pl/component/content ... -2011.html
Karol Wieczorek
pawelst
CNG car: Suzuki Baleno Kombi 1,6 GLX

Wydłużenie czasu pracy stacji CNG w Jaśle

Post autor: pawelst »

Witam !
Pozwoliłem sobie napisać w tym miejscu, ponieważ jednym z tematów spotkania będzie stacja w Jaśle /chociaż nie wiem czy przed spotkaniem ktoś zdąży to przeczytać /.
Otóż dowiedziałem się od osoby zajmującej się obsługa firm w gazowni, że jest rozważana przez dyrekcję od jakiegoś czasu, możliwość wydłużenia pracy stacji. Oprócz tego trwaja próby uruchomienia systemu czytnika kart /wczoraj pracowało jeden dzień, a dzisiaj znów "padło"/.
Tak więc jest o co "walczyć".
Bardzo żałuje, że nie będe mógł uczestniczyć w spotkaniu /a miałem zamiar się wybrać /, ale z różnych względów min. pogarszającej się pogody i sporej odległości zrezygnowałem z wyjazdu.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i czekam na relację ze spotkania.
administrator
Administrator

Na szczęście wiadomość dotarła w porę i udało nam się przygotować odpowiednie pismo.

O szczegółach poinformujemy po spotkaniu.
Karol Wieczorek
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

pawelst pisze:Bardzo żałuje, że nie będe mógł uczestniczyć w spotkaniu /a miałem zamiar się wybrać /, ale z różnych względów min. pogarszającej się pogody i sporej odległości zrezygnowałem z wyjazdu.
Niestety tak jak piszesz wczorajsze warunki na podkarpaciu były tragiczne, szkoda że się wcześniej nie dogadaliśmy bo miałem sporo wolnego miejsca.
Do zobaczenia na następnym spotkaniu!
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez mateusz86, łącznie zmieniany 1 raz.
;)
administrator
Administrator

Napisałem właśnie relację z naszego sobotniego spotkania. Znajdziecie tam również relacje filmowe z prezentacji oraz galerię zdjęć :)

Relacja znajduje się tutaj:

http://cng.auto.pl/pl/component/content ... -2011.html

Odnośnie petycji to wkrótce szerzej napiszę na ten temat, zebraliśmy kilkadziesiąt podpisów :)
Karol Wieczorek
pawelst
CNG car: Suzuki Baleno Kombi 1,6 GLX

Post autor: pawelst »

"Niestety tak jak piszesz wczorajsze warunki na podkarpaciu były tragiczne, szkoda że się wcześniej nie dogadaliśmy bo miałem sporo wolnego miejsca.
Do zobaczenia na następnym spotkaniu!"

Witam !
Rzeczywiście, gdybym wcześniej wiedział, pewnie zabrałbym się z Tobą.
Ale skoro spotkania maja być co kwartał, to następnego na pewno nie ominę.

Bardzo się cieszę, że jest takie duże zainteresowanie wydłużeniem czasu pracy stacji w Jaśle. Myślę, że wszyscy na tym skorzystamy, i nie tylko my, ostatnio rozmawiałem z obsługującym i okazuje się, że zdarza się że tankują nawet Czesi, Słowacy, Austriacy, Włosi /a przypuszczam, że może to być zasługa forum i mapki stacji/.

Dorzucę jeszcze coś pośrednio związanego ze stacją w Przemyślu - otóż kiedy sprzedawałem butlę CNG zgłosił się do mnie Pan, właśnie z Przemyśla, który kupił Mitsubishi Colta z instalacją bez butli, już miał kupować butle, ale okazało się, że nie będzie mógł tankować i niestety zrezygnował całkowicie z instalacji CNG. Na dodatek gaziarz u którego był stwierdził, że koszt dodatkowych, ponoć brakujących elementów instalacji CNG / nie licząc butli / przekroczy 1000 zł i lepiej/taniej będzie założyć LPG.
I tak straciliśmy kolejnego entuzjastę CNG ;(

Pozdrawiam
Dziękuję za świetną relację ze spotkania
administrator
Administrator

Informacja o naszym spotkaniu poszła w świat :)

Krótką notatkę na temat spotkania zamieścił jeden z największych portali internetowych o CNG w języku angielskim, ngvglobal.com

Możecie ją znaleźć tutaj:
http://www.ngvglobal.com/polish-ngv-ent ... -meet-0212
Karol Wieczorek
administrator
Administrator

Portal Gazeo.pl umieścił relację z naszego spotkania :)

Spotkanie entuzjastów CNG

W sobotę 12 lutego 2011 r. odbyło się pierwsze w tym roku spotkanie entuzjastów samochodów napędzanych sprężonym gazem ziemnym, skupionych wokół portalu cng.auto.pl. Odbyło się ono na terenie Gazowni Warszawskiej przy ul. Kasprzaka 25 w Warszawie.

Zaprezentowane referaty wykazywały zalety gazu ziemnego jako paliwa silnikowego, przedstawiały perspektywy rozwoju rynku CNG oraz prezentowały historię i obecne działania portalu cng.auto.pl.

Czytaj dalej na gazeo.pl
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydarzenia związane z działalnością cng.auto.pl”