Stacja CNG - Poznań
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Właśnie też się zastanawiam. Taki Solaris ma niepomiernie większe możliwości finansowe, jak i potrzeby w zakresie CNG. Mogliby dawno wybudować publiczną stację i zaspokoić nie tylko potrzeby własne, ale także innych kierowców.
Nie robią jednak tego, wolą jeździć i szukać CNG po Polsce. Pewnie dziwią się, dlaczego ci głupi Norwedzy zamawiają u nich tyle autobusów z silnikami na CNG zamiast tych doskonale kopcących turbodiesli.
Nie robią jednak tego, wolą jeździć i szukać CNG po Polsce. Pewnie dziwią się, dlaczego ci głupi Norwedzy zamawiają u nich tyle autobusów z silnikami na CNG zamiast tych doskonale kopcących turbodiesli.
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 09:07 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
kiepskie perspektywy
witajcie
widzę problem:
1) od obsługi wiem że ze sprężarki zaczyna cieknąć olej, więc awaria będzie w perspektywie
2) od jakiegoś czasu jest tylko jeden pracownik co uniemożliwia telefoniczne umówienie się na tankowanie lub choćby wybadanie czy warto podjechać
dobrze że mam drugi samochód na Pb który nie pali dużo
stacja w poznaniu zaczyna szukać swego dna
Pozdrawiam
Piotrek
widzę problem:
1) od obsługi wiem że ze sprężarki zaczyna cieknąć olej, więc awaria będzie w perspektywie
2) od jakiegoś czasu jest tylko jeden pracownik co uniemożliwia telefoniczne umówienie się na tankowanie lub choćby wybadanie czy warto podjechać
dobrze że mam drugi samochód na Pb który nie pali dużo
stacja w poznaniu zaczyna szukać swego dna
Pozdrawiam
Piotrek
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
-
administrator
- Administrator
W dniu 26 czerwca 2010 roku w Poznaniu w godzinach 14:00 - 20:00 będzie miał miejsce Piknik Rodzinny 'Ecodriving bezpiecznego Poznania'
Zaproszenie dla użytkowników CNG z Poznania
Również pojazdy zasilane CNG biorące udział w Superteście Ekonomii będą wystawiane w trakcie tego wydarzenia. Pojawimy się tam w znacznym gronie osób powiązanych z CNG Forum od początku jego działania. Będzie to dobra okazja do wspólnego promowania CNG oraz bezpośredniej wymiany wiedzy i doświadczeń na temat tego paliwa. Liczymy również na innych użytkowników pojazdów z Poznania, którzy będą zainteresowani pokazaniem swoich samochodów.
Szczegółowy program Pikniku tutaj
Zaproszenie dla użytkowników CNG z Poznania
Również pojazdy zasilane CNG biorące udział w Superteście Ekonomii będą wystawiane w trakcie tego wydarzenia. Pojawimy się tam w znacznym gronie osób powiązanych z CNG Forum od początku jego działania. Będzie to dobra okazja do wspólnego promowania CNG oraz bezpośredniej wymiany wiedzy i doświadczeń na temat tego paliwa. Liczymy również na innych użytkowników pojazdów z Poznania, którzy będą zainteresowani pokazaniem swoich samochodów.
Szczegółowy program Pikniku tutaj
Karol Wieczorek
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Perspektywy rozwoju stacji w Poznaniu
Napisze krótko bo jest o czym pisać.
W Poznaniu nie będzie sprężarek z Pomorza, te które miały zostać przywiezione do stolicy wielkopolski na starcie wymagają remontu i wkładu finansowego.
Jest o wiele lepsza perspektywa, GAZOWNIA ogłosi przetarg na zakup 2 nowych sprężarek o wydajności 100m3 każda, czyli na stacji pojawi się wydajność 200m3/h.
W Poznaniu nie będzie sprężarek z Pomorza, te które miały zostać przywiezione do stolicy wielkopolski na starcie wymagają remontu i wkładu finansowego.
Jest o wiele lepsza perspektywa, GAZOWNIA ogłosi przetarg na zakup 2 nowych sprężarek o wydajności 100m3 każda, czyli na stacji pojawi się wydajność 200m3/h.
-
R1
- CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel
Re: tankowanie bezkolizyjne
Niestety nie do konca trzymaja sie ustalen. Ostatnio dwa razy zdarzylo mi sie trafic na autobus z Solarisa przed 18. Mi zalezy na tym aby zatankowac do pelna, a w takiej sytuacji wszyscy wiemy jakie jest cisnienie...kefasps pisze:właśnie dzwoniłem na stację i wiem że napewno w dni robocze [nie wiem jak w sobotę] można tankować bez obaw ubiegnięcia przez autobus lub innego potwora w godz. 14-18. tak jest od tego tygodnia.
Cholery mozna dostac, bo do stacji mam 30km.
- kefasps
UWAGA!!!! GORĄCO!!!
witam, okazuje się że te upały negatywnie wpływają na sprzęt tankujący. jest problem z tankowanie gdyż sprężarka się przegrzewa i się automatycznie wyłącza.
jutro pewnie zadzwonię do gazowni z prośbą o możliwość tankowanie np do 23 w nocy.
ten sprzęt chyba potrzebowałby wstawienia do swojego "domku" klimatyzacji
jutro pewnie zadzwonię do gazowni z prośbą o możliwość tankowanie np do 23 w nocy.
ten sprzęt chyba potrzebowałby wstawienia do swojego "domku" klimatyzacji
-
volny
- CNG car: Volvo V70 2.4 Bi-Fuel '04
Tankowałem wczoraj i dowiedziałem sie o nowych godzinach otwarcia:
pn-pt 6-21 (tu na 100% nie pamiętam proszę admina o sprawdzenie)
sob 6-14 -to chyba najważniejsza zmiana i tu jestem pewien.
pn-pt 6-21 (tu na 100% nie pamiętam proszę admina o sprawdzenie)
sob 6-14 -to chyba najważniejsza zmiana i tu jestem pewien.
Zawsze chciałem mieć takie coś
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
-
administrator
- Administrator
-
Touran_CNG
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Trochę trudno mi to sobie wyobrazić, tzn. w poniedziałek otwierają o godz. 0:00?
A w piątek zamykają o północy (23:59) i otwierają po 6 godzinach w sobote o 6:00?
Jestem bardzo ciekawy, kto będzie tankował w poniedziałek między 0:00 a 6:00.
Już lepiej jakby stacja była czynna przez te 6 godzin w niedziele.
A w piątek zamykają o północy (23:59) i otwierają po 6 godzinach w sobote o 6:00?
Jestem bardzo ciekawy, kto będzie tankował w poniedziałek między 0:00 a 6:00.
Już lepiej jakby stacja była czynna przez te 6 godzin w niedziele.
- kefasps
work hours
fakt że to istotny postep
ale też trzeba patrzeć zawsze dalej
i czuję nie dosyt godzin w weekendzie
widzę potrzebę 4h w niedziele tylko dla aut osobowych tzw. drobnicy + sobota to godz. 21
Poznan to miasto tranzytowe z stacja przy autostradzie !!!
ale też trzeba patrzeć zawsze dalej
i czuję nie dosyt godzin w weekendzie
widzę potrzebę 4h w niedziele tylko dla aut osobowych tzw. drobnicy + sobota to godz. 21
Poznan to miasto tranzytowe z stacja przy autostradzie !!!