Auto Show Poland 2009

W tym miejscu znajdziecie wszystkie istotne ogłoszenia i dyskusje związane z rynkiem CNG w Polsce
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Auto Show Poland 2009

Post autor: bartekk »

Entuzjaści CNG na targach Auto Show Poland 2009 mogli zapoznać się z 2 modelami samochodów zasilanych CNG.

Jednym z wystawionych samochodów był FIAT PANDA 1.2 Natural Power

Samochód koloru białego, nieużywany, niezarejestrowany i co ciekawsze nie ma możliwości zakupić wersji osobowej w salonie Fiata w Polsce.

Niestety obsługa Fiata nie miała żadnych katalogów odnośnie modelu CNG. Na targach dowiedziałem się że mogę zgłosić się do Fiat Auto Poland z zapytaniem o możliwość przetestowanie w/w modelu Fiata. Oto jaką otrzymałem odpowiedź:

"Samochód prezentowany na targach jest egzemplarzem pokazowym, nie
zarejestrowanym
do jazdy testowej.
Na chwilę obecną nie ma też informacji, kiedy Panda zasilana metanem mogłaby
być
sprzedawana w Polsce. Produkowane auta są sprzedawane na zachodzie."

Kolejne pytanie jakie zadałem dotyczyło o dostępność w Polsce samochodów zasilanych CNG otrzymałem taką odpowiedź:

Obecnie na rynku polskim z napędem
CNG są oferowane jedynie samochody dostawcze: panda van, fiorino oraz
ducato.
Ciekawe gdzie "Gazownie" kupiły FIAT DOBLO CARGO 1.6 Natural Power ? Czyżby to import?
A może Fiat Auto Poland nie jest poinformowane co sprzedaje w swoich salonach?

Drugie stanowisko które mnie zainteresowało należało do Mercedes-Benz (Marek Owczarek)
Dealer wystawił Mercedesa NGT B 170.
Samochód zarejestrowany z przebiegiem około 18000 z 2008.
Obecnie wystawiony na
otomoto.pl

Cena: 78 606 netto

Z rozmowy z obsługą dowiedziałem się że Salon Marek Owczarek jest zainteresowany sprzedażą samochodów zasilanych CNG.

Galeria: tutaj
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2009 21:29 przez bartekk, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ważne ogłoszenia i dyskusje o rynku CNG w Polsce”