Bezpłatna akcja serwisowa GM/Opel CNG
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Druga część aut do akcji serwisowej
Koledzy, ponownie pojawiła się możliwość wykonania bezpłatnej akcji serwisowej naszych Opli CNG w Tarnowie.
Proszę wszystkie osoby, które już poprzednio się do mnie zwróciły, o potwierdzenie chęci udziału w tej akcji, oraz o przesłanie mi na PW swoich danych kontaktowych (adres do korespondencji i telefon). Dane te zostaną przekazane do Tarnowa za pośrednictwem GM, skąd otrzymacie imienne zaproszenia pocztą "tradycyjną". Jeśli ktoś w międzyczasie zmienił auto, to proszę o nowy VIN. Dotyczy to:
tomig - Astra 1.6 CNG 2003
Mostek - Zafira 1.6 CNG 2003
klemens - Zafira 1.6 CNG 2005
Paweł K Rzeszów - Zafira 1.6 CNG 2003
bartekk - Zafira 1.6 CNG 2005
hipekus - Combo 1.6 CNG 2006
Kuba - Zafira 1.6 CNG 2003
krzysio - Zafira 1.6 CNG 2005
rufio - Zafira 1.6 CNG 2004
Jeśli jest ktoś nowy chętny, to również proszę przesłać na PW typ auta, rocznik, numer VIN, adres do korespondencji i telefon.
Zgłaszali się Radek, kefasps, i chyba jeszcze ktoś, więc do nich szczególnie jest ta prośba.
Proszę nie przysyłać mi numerów rejestracyjnych, bo to w GM niepotrzebne.
Wyślę jeszcze do was wszystkich PW z tą wiadomością.
Jeśli ktoś z tych, co się wcześniej zgłosili nie jest zainteresowany, proszę o krótką PW "Nie jestem zainteresowany". Nie będziemy wtedy niepotrzebnie czekać.
Proszę się pośpieszyć.
UWAGA: powyższa informacja nie dotyczy tych, co już mieli taką akcję zrobioną, czy to w Tarnowie, czy we własnym zakresie w Niemczech.
Pozdrawiam
Proszę wszystkie osoby, które już poprzednio się do mnie zwróciły, o potwierdzenie chęci udziału w tej akcji, oraz o przesłanie mi na PW swoich danych kontaktowych (adres do korespondencji i telefon). Dane te zostaną przekazane do Tarnowa za pośrednictwem GM, skąd otrzymacie imienne zaproszenia pocztą "tradycyjną". Jeśli ktoś w międzyczasie zmienił auto, to proszę o nowy VIN. Dotyczy to:
tomig - Astra 1.6 CNG 2003
Mostek - Zafira 1.6 CNG 2003
klemens - Zafira 1.6 CNG 2005
Paweł K Rzeszów - Zafira 1.6 CNG 2003
bartekk - Zafira 1.6 CNG 2005
hipekus - Combo 1.6 CNG 2006
Kuba - Zafira 1.6 CNG 2003
krzysio - Zafira 1.6 CNG 2005
rufio - Zafira 1.6 CNG 2004
Jeśli jest ktoś nowy chętny, to również proszę przesłać na PW typ auta, rocznik, numer VIN, adres do korespondencji i telefon.
Zgłaszali się Radek, kefasps, i chyba jeszcze ktoś, więc do nich szczególnie jest ta prośba.
Proszę nie przysyłać mi numerów rejestracyjnych, bo to w GM niepotrzebne.
Wyślę jeszcze do was wszystkich PW z tą wiadomością.
Jeśli ktoś z tych, co się wcześniej zgłosili nie jest zainteresowany, proszę o krótką PW "Nie jestem zainteresowany". Nie będziemy wtedy niepotrzebnie czekać.
Proszę się pośpieszyć.
UWAGA: powyższa informacja nie dotyczy tych, co już mieli taką akcję zrobioną, czy to w Tarnowie, czy we własnym zakresie w Niemczech.
Pozdrawiam
-
tigercng
- Moderator
Druga część aut do akcji serwisowej - aktualny status
Koledzy !
Przedstawiam aktualny status zgłoszeń, aby wszyscy byli pewni, że ich dane do mnie dotarły:
1. tomig - OK
2. Mostek - nie zainteresowany
3. klemens - OK
4. Paweł K Rzeszów - OK
5. bartekk - OK
6. hipekus - OK ?
7. Kuba - OK
8. krzysio - OK
9. rufio - OK
10. Radek - OK
11. kefasps - OK
12. grzehp - OK
13. shenn - OK
14. czaman - OK
15. michal560 - czekamy na Twoją decyzję
16. rufio (boguś) - OK
17. zebraw - nie odebrał PW
Zaczekamy jeszcze 1-2 dni na niezdecydowanego, czyli Michała. Może też zebraw odbierze PW. Jeśli ktoś ma lepszy kontakt do nich, to proszę o ponaglenie we własnym zakresie.
hipekus ma jeszcze szczegół do dosłania
, proszę czytać PW.
Potem wysyłam dane pozostałych do GM, a nie wiadomo kiedy będzie następna okazja...
2008-10-16 Dane wszystkich kolegów oznaczonych "OK" zostały przesłane do GM. Oczywiście będę informował o dalszym ciągu, jak tylko się dowiem czegoś więcej.
Pozdrawiam
Przedstawiam aktualny status zgłoszeń, aby wszyscy byli pewni, że ich dane do mnie dotarły:
1. tomig - OK
2. Mostek - nie zainteresowany
3. klemens - OK
4. Paweł K Rzeszów - OK
5. bartekk - OK
6. hipekus - OK ?
7. Kuba - OK
8. krzysio - OK
9. rufio - OK
10. Radek - OK
11. kefasps - OK
12. grzehp - OK
13. shenn - OK
14. czaman - OK
15. michal560 - czekamy na Twoją decyzję
16. rufio (boguś) - OK
17. zebraw - nie odebrał PW
Zaczekamy jeszcze 1-2 dni na niezdecydowanego, czyli Michała. Może też zebraw odbierze PW. Jeśli ktoś ma lepszy kontakt do nich, to proszę o ponaglenie we własnym zakresie.
hipekus ma jeszcze szczegół do dosłania
Potem wysyłam dane pozostałych do GM, a nie wiadomo kiedy będzie następna okazja...
2008-10-16 Dane wszystkich kolegów oznaczonych "OK" zostały przesłane do GM. Oczywiście będę informował o dalszym ciągu, jak tylko się dowiem czegoś więcej.
Pozdrawiam
-
tigercng
- Moderator
Informacja z Tarnowa
Koledzy,
mam informację z serwisu w Tarnowie, że wasze dane zostały już dostarczone z GM Poland. Kierownik mówił o 17 samochodach, a ja wysłałem 15, także mamy dwóch kolegów "na doczepkę"
Teraz serwis jest w trakcie ustalania zakresu akcji serwisowej dla każdego samochodu, co powinno zakończyć się w przyszłym tygodniu.
Następnie zostaną zamówione zestawy części, dostawa potrwa 2-3 tygodnie. Wtedy dopiero zostanie ustalony harmonogram oraz wysłane zaproszenia do was.
Tak, w skrócie, przedstawia się aktualna sytuacja.
W przyszłości nie będę już pisał osobnej odpowiedzi, a wyedytuję tę istniejącą. Proszę więc, aby zainteresowani zaglądali tu czasem.
Pozdrawiam
2008-10-28 - Wysłałem do GM dane jeszcze dwóch kolegów: Grzegorz W-ch i Krzysiek Poznań.
2008-11-17 - Dzwoniłem do serwisu w Tarnowie, aby sprawdzić aktualny status akcji. Proszono mnie jeszcze o tydzień cierpliwości.
2008-12-12 - Wysłałem do GM dane kolegi Alex.
mam informację z serwisu w Tarnowie, że wasze dane zostały już dostarczone z GM Poland. Kierownik mówił o 17 samochodach, a ja wysłałem 15, także mamy dwóch kolegów "na doczepkę"
Teraz serwis jest w trakcie ustalania zakresu akcji serwisowej dla każdego samochodu, co powinno zakończyć się w przyszłym tygodniu.
Następnie zostaną zamówione zestawy części, dostawa potrwa 2-3 tygodnie. Wtedy dopiero zostanie ustalony harmonogram oraz wysłane zaproszenia do was.
Tak, w skrócie, przedstawia się aktualna sytuacja.
W przyszłości nie będę już pisał osobnej odpowiedzi, a wyedytuję tę istniejącą. Proszę więc, aby zainteresowani zaglądali tu czasem.
Pozdrawiam
2008-10-28 - Wysłałem do GM dane jeszcze dwóch kolegów: Grzegorz W-ch i Krzysiek Poznań.
2008-11-17 - Dzwoniłem do serwisu w Tarnowie, aby sprawdzić aktualny status akcji. Proszono mnie jeszcze o tydzień cierpliwości.
2008-12-12 - Wysłałem do GM dane kolegi Alex.
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 22:37 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
odpowiedź z Auto Ring
Zadałem pytanie do Auto Ring w Tarnowie, w sprawie akcji serwisowej, oto odpowiedź:
Witam Pana,
nie do końca wiem jaka akcje organizowało forum, co akcji Opla na rynku Polskim to dotyczyła tylko pojazdów zakupionych w Polsce.
Sa na terenie Polski samochody z CNG które moga podlegać różnym akcjom serwisowym zwiazanym z CNG natomiast nasz punkt nie posiada w ofercie obsługi instalacji CNG.
Akcaja serisowa dla ww pojazdów w naszym punkcie była grzecznościowa ze wzgledu na bliskośc firmy Czakram która wykonywała naprawę instalacji.
Nasz część dotyczyła tylko programowania - nie posiadamy autoryzacji napraw instalacji CNG.
Witam Pana,
nie do końca wiem jaka akcje organizowało forum, co akcji Opla na rynku Polskim to dotyczyła tylko pojazdów zakupionych w Polsce.
Sa na terenie Polski samochody z CNG które moga podlegać różnym akcjom serwisowym zwiazanym z CNG natomiast nasz punkt nie posiada w ofercie obsługi instalacji CNG.
Akcaja serisowa dla ww pojazdów w naszym punkcie była grzecznościowa ze wzgledu na bliskośc firmy Czakram która wykonywała naprawę instalacji.
Nasz część dotyczyła tylko programowania - nie posiadamy autoryzacji napraw instalacji CNG.
Opel Combo 1.6 CNG
-
tigercng
- Moderator
Akcja serwisowa - konkrety
Witam!
Mam już konkretniejsze informacje z Auto-Ringu co do naszej akcji serwisowej.
Ze względu na dużą ilość samochodów i konieczność zabezpieczenia własnych interesów, chętni będą musieli wpłacić kaucję w wys. 50% kosztów części (czyli 2000 zł), jakie Auto-Ring musi zamówić do wykonania tej akcji
. Oczywiście kaucja będzie zwracana natychmiast po wykonanej akcji
. Informacja dla zamiejscowych - kaucję będzie można przesłać przelewem na konto.
Chętni do wykonania akcji powinni skontaktować się teraz z Kierownikiem Serwisu Auto-Ring, p. Arturem, telefon 0-14 626 96 26, który ustali terminy i poda numer konta. Jeśli ktoś będzie miał problem z dodzwonieniem się, wyślę mu PW z tel. komórkowym do p. Artura.
Na tym moja rola się kończy. Poproszę jedynie o informacje (może być na PW), jakie są wrażenia z kontaktów z p. Arturem oraz Wasze decyzje i dalsze losy w tej sprawie.
Pozdrawiam
2008-10-12 Jak się niestety po czasie okazało, p. Artur nie poda konta, ani tym bardziej nie ustali terminu
. Nie kasuję telefonu powyżej, ale dzwonienie w celu umówienia się w Tarnowie jest na razie bezcelowe. Proszę czytajcie mój następny post poniżej.
Mam już konkretniejsze informacje z Auto-Ringu co do naszej akcji serwisowej.
Ze względu na dużą ilość samochodów i konieczność zabezpieczenia własnych interesów, chętni będą musieli wpłacić kaucję w wys. 50% kosztów części (czyli 2000 zł), jakie Auto-Ring musi zamówić do wykonania tej akcji
Chętni do wykonania akcji powinni skontaktować się teraz z Kierownikiem Serwisu Auto-Ring, p. Arturem, telefon 0-14 626 96 26, który ustali terminy i poda numer konta. Jeśli ktoś będzie miał problem z dodzwonieniem się, wyślę mu PW z tel. komórkowym do p. Artura.
Na tym moja rola się kończy. Poproszę jedynie o informacje (może być na PW), jakie są wrażenia z kontaktów z p. Arturem oraz Wasze decyzje i dalsze losy w tej sprawie.
Pozdrawiam
2008-10-12 Jak się niestety po czasie okazało, p. Artur nie poda konta, ani tym bardziej nie ustali terminu
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2008 23:35 przez tigercng, łącznie zmieniany 5 razy.
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Pierwszy kontakt z P. Arturem
Pierwszy kontakt z P. Arturem bardzo pozytywny, czekam teraz na dodatkowe ustalenia i jadę do Autoring.
Bardzo dziękuje Andrzej za Twoją pomoc.
Bartek
Bardzo dziękuje Andrzej za Twoją pomoc.
Bartek
akcja serwisowa
Ja również skontaktowałem się z panem Arturem
Wszystko gra!
Wielkie dzięki i szacunek dla tigercng!!!
Wszystko gra!
Wielkie dzięki i szacunek dla tigercng!!!
Opel Combo 1.6 CNG
-
tigercng
- Moderator
Akcja serwisowa - rozczarowanie
hipekus pisze:"nie do końca wiem jaka akcje organizowało forum"
Nic dziwnego, że tak Tobie odpowiedzieli. W sumie jednak okazało się, że Twoje wnioski są niewiele odległe od prawdy.
We wcześniejszym poście szacowałem dość entuzjastycznie wasze szanse, jednak ostatnie rozmowy i korespondencja z GM skutecznie ostudziły mój zapał. Także wstrzymajcie się koledzy z podziękowaniami dla mnie i nie głoście ich publicznie, bo ktoś może poczuć się niedoceniony.
Z pewnością ani bartekk, ani hipekus, ani nikt inny, nie usyszeliście konkretnego terminu lub numeru konta. Właśnie na tym polega problem, że od 1 kwietnia, czyli 9 miesięcy temu, kiedy to pierwszy raz zgłosiłem drugą grupę chętnych, odpowiedzi są raz mniej, raz bardziej pozytywne, ale zawsze pozbawione konkretów które można by zinterpretować jako termin rozpoczęcia akcji.
Czyli "zrobimy, ale nie wiemy kiedy". Wiem z własnej praktyki zawodowej, że tego typu deklaracje nie wróżą dobrze. Jeśli ktoś z Was szkolił się w technikach negocjacji, nazywa się to "grą na zmęczenie przeciwnika"
Nie potrafię do końca wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. Być może przeraziła ich ilość aut, być może przyczyna jest zupełnie inna, której nie chcą ujawniać.
Również moja oferta pomocy w zakresie organizacji, czy też kontaktów z Wami została przyjęta raczej chłodno. Ja bym się cieszył, jeśli mógłbym mieć do czynienia z jednym przedstawicielem dwudziestu Klientów, niż z każdym osobno. Jednak pogląd panów na tę sprawę jest chyba inny...
Ze swojej strony nie chcę ich zbyt mocno naciskać, bo uznają mnie za namolnego dziwaka, przestaną odpisywać na maile i odbierać telefony.
Nam pozostaje mieć nadzieję, że rosnąca popularność naszego forum (wiem, że czytają go dziennikarze motoryzacyjni) oraz samochodów CNG spowoduje, że nasze problemy dotrą w końcu do kogoś wyżej w GM.
Z tym mało optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 22:42 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Grzegorz W-ch
Witam
Ja również dowiedziałem się od p.Artura że na ten rok nie przewiduje akcji serwisowej.Z rozmowy wywnioskowałem ze cala sprawa rozbija się o kase.Poradził żebym próbował po nowym roku,lub za zachodnią granicą.
Może ktoś ma namiary na serwis w niemczech i ewentualnie pomoże się umówić na taką akcje.
Ja również dowiedziałem się od p.Artura że na ten rok nie przewiduje akcji serwisowej.Z rozmowy wywnioskowałem ze cala sprawa rozbija się o kase.Poradził żebym próbował po nowym roku,lub za zachodnią granicą.
Może ktoś ma namiary na serwis w niemczech i ewentualnie pomoże się umówić na taką akcje.
-
tomig
- CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG
Witam
Ja również dzwoniłem do p. Artura. I czekam. Ale oprócz samej akcji porozmawiałem z nim o dostępie do części związanych z CNG. I to mnie mocno zmartwiło (ja juz mam filtr gazu - i stwierdziłem, że czas by go juz wymienić). Okazało się, że żaden salon nie jest w stanie pomóc -czy wprost zamówić-części dla nas. Nie wspominam o wymianie bo to inna bajka. Generalnie wygląda to tak, że do chwili aż któryś salon nie uzyska coś w rodzaju akredytacji dla CNG nie może zamawiać takich części - automatycznie jego zamówienia są odrzucane w magazynie GM.
A więc wygląda na to, że nie została sprzedana ani jedna Zafira CNG albo Combo CNG w polsce. Chyba, że ktoś wie który salon może zamawiać części CNG to z chęcia skorzystam.
Pozdrawaim
22.01.2009 - no i czekam nadal....i nie liczę na wiele
Ja również dzwoniłem do p. Artura. I czekam. Ale oprócz samej akcji porozmawiałem z nim o dostępie do części związanych z CNG. I to mnie mocno zmartwiło (ja juz mam filtr gazu - i stwierdziłem, że czas by go juz wymienić). Okazało się, że żaden salon nie jest w stanie pomóc -czy wprost zamówić-części dla nas. Nie wspominam o wymianie bo to inna bajka. Generalnie wygląda to tak, że do chwili aż któryś salon nie uzyska coś w rodzaju akredytacji dla CNG nie może zamawiać takich części - automatycznie jego zamówienia są odrzucane w magazynie GM.
A więc wygląda na to, że nie została sprzedana ani jedna Zafira CNG albo Combo CNG w polsce. Chyba, że ktoś wie który salon może zamawiać części CNG to z chęcia skorzystam.
Pozdrawaim
22.01.2009 - no i czekam nadal....i nie liczę na wiele
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 17:52 przez tomig, łącznie zmieniany 1 raz.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
akcja
Witajcie,
Po przeczytaniu waszych postów widać jak na dłoni, że machina oplowska w PL traktuje nas jak bandę wariatów, którzy błagają o pewne usprawnienia swoich pojazdów, które byłyby możliwe gdybyśmy mieszkali w DE.
Ja naiwnie czekam już 3 miesiące na list z GM że łaskawie mam się zwrócić tu czy tam na akcję serwisową, tu czytam że jest odwrotnie.
Dla mnie jest sytuacja jasna. Będę próbował zasięgnąć informacji czy w ogóle coś mi się należy w tym temacie w Niemczech - myślę tu o okolicach Berlina.
Pozdrawiam
Po przeczytaniu waszych postów widać jak na dłoni, że machina oplowska w PL traktuje nas jak bandę wariatów, którzy błagają o pewne usprawnienia swoich pojazdów, które byłyby możliwe gdybyśmy mieszkali w DE.
Ja naiwnie czekam już 3 miesiące na list z GM że łaskawie mam się zwrócić tu czy tam na akcję serwisową, tu czytam że jest odwrotnie.
Dla mnie jest sytuacja jasna. Będę próbował zasięgnąć informacji czy w ogóle coś mi się należy w tym temacie w Niemczech - myślę tu o okolicach Berlina.
Pozdrawiam
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
Re: akcja
Niedawno czytałem artykuł w tygodniku Auto Świat Nr 27 z 29.06.2009 str.32 na temat Akcji Serwisowychkefasps pisze:Witajcie,
Całość jest też http://www.autoporadnik.pl/typowe-uster ... ch/artykul
Ciekawe czy, ktoś oprócz pierwszej akcji skorzystał z akcji serwisowej w Tarnowie?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez klemens, łącznie zmieniany 2 razy.
Opel Zafira 1.6 CNG Njoy 2005
Re: akcja
Witam! z doswiadczenie weim bo sam jezdzilem Zafira A byla taka akcja przeprowadzona przez Firme Opel w samochodacn CNG, byly tam wymieniene jakies czesci,po tej wymianie zostawalo zawsze w baku okolo 2Kg gazu,co zmniejszalo jeszcze i tak maly zasieg jazdy.Ale odbywalo to sie bez zadnych problemow,umawiales sie na termin i to wszystko.Ostania inspekcja mojej Zafiry B CNG odbyla sie w Olsztynie samochod ogladany przez pracownikow jak jakies nowum,wiec nie dziwcie sie ze tak jest jak jest w Krajukefasps pisze:Witajcie,
Pozdrawiam
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
akcja
Drodzy Koledzy!
Proszę już nie przyklejać fragmentu dotyczącego mojej opinii o nas jako o "wariatach" [jw]i biernej w gruncie rzeczy postawy GM.
Oświadczam, że nie jestem już zainteresowany żadną akcją Opla w stosunku do mojego auta. Moje auto działa perfekcyjnie i nie mam powodu aby sobie wyrywać rękawy aby coś mi tam porobili.
A jak faktycznie przyjdzie kiedyś list z GM to rozważę sprawę; przy założeniu, że nie będę eksploatował już wersji 1,6 Turbo.
Piotrek
Proszę już nie przyklejać fragmentu dotyczącego mojej opinii o nas jako o "wariatach" [jw]i biernej w gruncie rzeczy postawy GM.
Oświadczam, że nie jestem już zainteresowany żadną akcją Opla w stosunku do mojego auta. Moje auto działa perfekcyjnie i nie mam powodu aby sobie wyrywać rękawy aby coś mi tam porobili.
A jak faktycznie przyjdzie kiedyś list z GM to rozważę sprawę; przy założeniu, że nie będę eksploatował już wersji 1,6 Turbo.
Piotrek
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 12:23 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++