Opel Zafira z Allegro prośba o pomoc.

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

damajek pisze:a tak wygląda przebieg autka ze Szwecji - jak się rozniosło o bazie danych autek, Jakbym miał tyle kasy to byłby mój;-)
http://moto.allegro.pl/auto-na-gaz-cng- ... 84660.html
A można by ten pomysł z przebiegiem i centralnym rejestrem roznieść po całej uni. Nagle w PL zniknęły by auta z przebiegiem w granicach 150 000 km.
A ten filmik całkiem całkiem - jako pomocnik dla kupującego.
Ostry zawodnik: 240 000 przejechane, ciekawe ilu miał kierowców na dobę ten samochód?
zibio76
CNG car: brak

Post autor: zibio76 »

Panowie przebieg 240 tys. km w 2 letnim aucie robi wrażenie, nawet na mnie :shock: ale wolałbym kupić samochód z takim przebiegiem oczywiście w pełni udokumentowanym niż kilkuletniego "szwajcara" bądź "igiełkę" z 150 tys km... Sam moją Pandą robię rocznie 90 tys. km i naprawdę samochodzik chodzi jak należy, systematycznie serwisowany, sam osobiście zmieniam olej co 12-15 tys. km. Oczywiście przy odsprzedaży jak ktoś spojrzy na przebieg (myślę że będzie miał ponad 400 tys. km) to puknie się w czoło, dlatego samochodzik pójdzie gdzieś do rodziny albo do znajomego tak jak mój poprzedni fiacik który miał ponad 400tys. km i rodzinka od 2 lat jeździ bez żadnych niespodzianek dziękując mi przy każdej okazji za udany zakup.
Awatar użytkownika
kefasps
CNG car: Opel Zafira 2005

odnośnie linku do filmu

Post autor: kefasps »

ten filmik z youtube jest konkretny - mocny kontakt z rzeczywistością oj mocny...

dla jest info że moja Zafiryna z 244tkm na dziś będzie ciężko sprzedawalna i co gorsza okaże się że jest na CNG i ludzie będą się pukać w głowę
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
belthar

Post autor: belthar »

Witam
Co sądzicie o takiej ofercie:
http://allegro.pl/zafira-b-1-6-cng-2006 ... 78770.html

Pozdrawiam i dziękuję za uwagi.
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

belthar, wiadomo że autko było TAXĄ a czy przebieg jest prawdziwy nie ma pewności-widziałem z tego roku na mobile.de z 4 stówkami, trzebaby dorwać VIN i spórbować w GM sprawdzić przebieg.
Jeśli ma tylko 230 to jeszcze powinna pośmigać. Pozdro
belthar

dziś będę miał VIN
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

firas pisze:belthar, wiadomo że autko było TAXĄ a czy przebieg jest prawdziwy nie ma pewności-widziałem z tego roku na mobile.de z 4 stówkami, trzebaby dorwać VIN i spórbować w GM sprawdzić przebieg.
Jeśli ma tylko 230 to jeszcze powinna pośmigać. Pozdro
Bo autko na Taxi w Niemczech ostro śmigają i stawiam że co najmniej 150-100 tyś ma SZAFE COFNIĘTĄ :evil: :evil: :evil:
MARIO72
Obrazek
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

belthar, widziałem dzis na aledrogo kilka ciekawszych ofert min taka biała z lekko draśnietym błotnikiem z przodu za jakieś 23 + opłaty i raczej nie po taksie...
maciek_r

Post autor: maciek_r »

belthar, jeździłem chwile zafirą B (ex taxi) z przebiegiem 300tyś rok 2006, auto miało problemy z prawidłową pracą silnika, nie miało mocy, co chwile check engine migający, problemy z cewką, wtryskami i bóg wie co jeszcze, 1 bieg jak się udało wrzucić bez zgrzytu to bylo super, miała wycięty kat, wyciek spod skrzyni, środek o dziwo nie był mocno zmęczony a z zewnątrz wyglądała na max 100 tyś :), zawieszenie przód też miało jużspore luzy, auto było do ogarnięcia ale to co trzeba było włożyć to lepiej dołożyć i kupić coś ,,normalnego'' jeśli chcesz tym jeżdzić i w miarę spokojnie eksploatować
belthar

Dzięki za opinie.
Sprawa wymaga przemyślenia.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2012 21:27 przez belthar, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”