Stacja CNG - Poznań
Przerwa styczniowa
W Poznaniu na stacji CNG na ul. Głogowskiej w styczniu planowana jest przerwa w pracy.
Z nie oficjalnego źródła słyszałem, że planowana jest rozbudowa stacji: mocniejszy kompresor i więcej dystrybutorów i przerwa w pracy wiąże się właśnie z tą rozbudową.
Oby nie oficjalne źródła miały rację
Z nie oficjalnego źródła słyszałem, że planowana jest rozbudowa stacji: mocniejszy kompresor i więcej dystrybutorów i przerwa w pracy wiąże się właśnie z tą rozbudową.
Opel Combo 1.6 CNG
Re: Przerwa styczniowa
hipekus pisze:W Poznaniu na stacji CNG na ul. Głogowskiej w styczniu planowana jest przerwa w pracy.
hmm...a skad takie informacje? Moge prosic na priva o odpowiedz???
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Nowa stacja w Poznaniu
hipekus i sigmaCNG,
ja też coś słyszałem w tym temacie. Ma być postawiona nowa stacja w Poznaniu, ale nie na Głogowskiej, tylko w innym miejscu. Nawet miałem podaną ulicę, ale nie zapamiętałem
Możliwe, że jak uruchomią tę nową stację, to dopiero wtedy wezmą się za rozbudowę stacji na Głogowskiej. Inaczej wielkopolska została by całkowicie pozbawiona CNG. Chociaż akurat tam to wszystko jest możliwe...
Pozdrawiam
ja też coś słyszałem w tym temacie. Ma być postawiona nowa stacja w Poznaniu, ale nie na Głogowskiej, tylko w innym miejscu. Nawet miałem podaną ulicę, ale nie zapamiętałem
Możliwe, że jak uruchomią tę nową stację, to dopiero wtedy wezmą się za rozbudowę stacji na Głogowskiej. Inaczej wielkopolska została by całkowicie pozbawiona CNG. Chociaż akurat tam to wszystko jest możliwe...
Pozdrawiam
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Stacja czynna tylko do 19:(
Szkoda że w stolicy wielkopolski stacja CNG jest czynna TYLKO do 19.
Jest to żenujące! Nie rozumiem jak można normalnie funkcjonować w takim mieście z samochodem zasilanym gazem ziemnym.
Stacja tragicznie oznakowana. Na stacji tylko 1 dystrybutor. Ja akurat miałem pecha i trafiłem na tankowanie pojazdu komunikacji MZA, kolejka zrobiła się na 4 samochody.
Użytkownicy samochodów CNG z Poznania jak Wy sobie radzicie?
Tak jak pisał tigercng Poznański rejon jest zacofany.
Na plus tej stacji można zaliczyć bardzo dobrą i miłą obsługę pracowników stacji.
Jest to żenujące! Nie rozumiem jak można normalnie funkcjonować w takim mieście z samochodem zasilanym gazem ziemnym.
Stacja tragicznie oznakowana. Na stacji tylko 1 dystrybutor. Ja akurat miałem pecha i trafiłem na tankowanie pojazdu komunikacji MZA, kolejka zrobiła się na 4 samochody.
Użytkownicy samochodów CNG z Poznania jak Wy sobie radzicie?
Tak jak pisał tigercng Poznański rejon jest zacofany.
Na plus tej stacji można zaliczyć bardzo dobrą i miłą obsługę pracowników stacji.
Na dzień dzisiejszy stacja jest w trakcie "koncepcji" rozbudowy.
Nie prowadzone sa zadne rozmowy na temat budowy drugiej stacji.
Jest w planach 2 stacja na przeciwległym koncu miasta.
Rozbudowa istniejącej stacji to jest teraz priorytet. Sprawa powinna zostac rozstrzygnięta w nowym roku.
Wydaje mi sie ze zostanie znacznie podniesiony standard w szybkości obsługi na Głogowskiej. Troche cierpliwosci;)
Nie prowadzone sa zadne rozmowy na temat budowy drugiej stacji.
Jest w planach 2 stacja na przeciwległym koncu miasta.
Rozbudowa istniejącej stacji to jest teraz priorytet. Sprawa powinna zostac rozstrzygnięta w nowym roku.
Wydaje mi sie ze zostanie znacznie podniesiony standard w szybkości obsługi na Głogowskiej. Troche cierpliwosci;)
- bartekk
- Kontakt:
Normalność w Poznaniu
Szanowni użytkownicy miło mi poinformować Was że w Poznaniu stacja tankowania jest czynna do 21, można powiedzieć że to krok w stronę normalności, szkoda tylko że niestety w niedziele w Poznaniu nie można zatankować samochód, ale nadal będziemy o to "walczyć" Widzimy w tym mieście potencjał oraz dobrą wole do wspólnego dialogu.
Gratulujemy dobrego pomysłu i liczymy na więcej.
Gratulujemy dobrego pomysłu i liczymy na więcej.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
zdziwienie
witam,
jestem absolutnie zdziwiony. tankuje w Poznaniu do 3-4dni i nic mi obsługa nie powiedziała. jak się potwierdzi to super.
gorzej, że w połowie grudnia jest przetarg na tereny gazowni i jestem ciekaw czy będę zmuszony sprzedać auto z uwagi na brak tankowania. choć traktuje to jako skrajnie czrny scenariusz. por. piątkowa Rzeczpospolita żółte strony
Piotrek
jestem absolutnie zdziwiony. tankuje w Poznaniu do 3-4dni i nic mi obsługa nie powiedziała. jak się potwierdzi to super.
gorzej, że w połowie grudnia jest przetarg na tereny gazowni i jestem ciekaw czy będę zmuszony sprzedać auto z uwagi na brak tankowania. choć traktuje to jako skrajnie czrny scenariusz. por. piątkowa Rzeczpospolita żółte strony
Piotrek
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
cześć
Absolutna bzdura.
Stacja jest otwarta Pn - Pt 7.00 - 19.00
So 7.00 - 14.00 ( sobota do 14 nie do 15 )
W niedziele nieczynne
Przykro że wpisuje się tu informacje które nie są sprawdzone - a wystarczy zadzwonić na stacje. Nie planuje się przedłużenia godzin otwarcia stacji - info pochodzi od obsługi.
pozdrawiam
czaman
Absolutna bzdura.
W niedziele nieczynne
Przykro że wpisuje się tu informacje które nie są sprawdzone - a wystarczy zadzwonić na stacje. Nie planuje się przedłużenia godzin otwarcia stacji - info pochodzi od obsługi.
pozdrawiam
czaman
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 11:59 przez czaman, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAFIRA 2002
- bartekk
- Kontakt:
Stacja w Poznaniu
Witam.
Informacje o przedłużeniu otwarcia stacji w Poznaniu otrzymaliśmy od kierownictwa stacji a nie od obsługi, dlatego pozwoliliśmy sobie na zamieszczenie takiej informacji na forum. Obecna sytuacja bardzo nas zaniepokoiła, w chwili obecnej trwają wyjaśnienia odnośnie całego zdarzenia odnośnie przedłużenia pracy stacji w Poznaniu. Jedno jest pewne, drodzy użytkownicy samochodów CNG w Wielkopolsce, użytkowanie samochodu zasilanego metanem nie należy do najłatwiejszych.
Informacje o przedłużeniu otwarcia stacji w Poznaniu otrzymaliśmy od kierownictwa stacji a nie od obsługi, dlatego pozwoliliśmy sobie na zamieszczenie takiej informacji na forum. Obecna sytuacja bardzo nas zaniepokoiła, w chwili obecnej trwają wyjaśnienia odnośnie całego zdarzenia odnośnie przedłużenia pracy stacji w Poznaniu. Jedno jest pewne, drodzy użytkownicy samochodów CNG w Wielkopolsce, użytkowanie samochodu zasilanego metanem nie należy do najłatwiejszych.
-
administrator
- Administrator
Po podaniu tej informacji o znaczących rozbieżnościach między stanem faktycznym a podawanymi przez nas informacjami wyjaśniłem całą sytuację. Stacja powinna już pracować w godzinach podanych na forum, czyli:czaman pisze:cześć
Absolutna bzdura.
W niedziele nieczynne
pozdrawiam
czaman
Poniedziałek - Piątek 7:00 - 21:00
Sobota 7:00 - 15:00
Jeśli spotkalibyście się z sytuacją, że stacja nie jest czynna w tych godzinach lub obsługa podawała sprzeczne informacje proszę o kontakt - piszcie w temacie lub wiadomość bezpośrednio do mnie.
Karol Wieczorek
- bartekk
- Kontakt:
Tankowanie po 19
Udało się już może komuś zatankować po 19?
-
CNG-AUTO
25.05.2010 AWARIA STACJI CNG W POZNANIU
Dzisiaj w Poznaniu nie zatankujesz gazu AWARIA STACJI CNG nie wiadomo do kiedy.
Koordynator CNG-AUTO Poznań
-
Touran_CNG
Powinna być wywieszona kartka:
" Dziś w Poznaniu nie zatankujesz, jutro pewnie też nie i być może w ciągu najbliższego miesiąca. Najbliższa stacja tankowania - we Wrocławiu "
Ach ...... pan Stanisław Bareja miałby scenariusz do filmu !!!!!
A gdzie jakaś alternatywa !!!
Gdzie rozwój CNG !!!!
Gdzie ci ludzie mają zatankować !!!
Jedna stacja na całe województwo wielkopolskie ?!!!!!!

" Dziś w Poznaniu nie zatankujesz, jutro pewnie też nie i być może w ciągu najbliższego miesiąca. Najbliższa stacja tankowania - we Wrocławiu "
Ach ...... pan Stanisław Bareja miałby scenariusz do filmu !!!!!
A gdzie jakaś alternatywa !!!
Gdzie rozwój CNG !!!!
Gdzie ci ludzie mają zatankować !!!
Jedna stacja na całe województwo wielkopolskie ?!!!!!!
-
Othbaal
- CNG car: VW Polo III (6n) 1.4 '96 + cng
Niestety, stacja nie działa i z tego co mówił Pan z obsługi potrwa to 4-5 tygodni, a może nawet dłużej. Dzisiaj w radiu mówili, że nie wiadomo do kiedy jest nieczynna. Słabo
((
Słyszałem, że niby mają coś budować w Volkswagenie, ale wiecie coś więcej na ten temat ?
Słyszałem, że niby mają coś budować w Volkswagenie, ale wiecie coś więcej na ten temat ?
Mój blog o VW Polo III || Wypromuj swoją stronę systemem Elitelink