Przedstaw się na forum :)

Sprawy organizacyjne dotyczące spraw technicznych serwisu cng.auto.pl - strony www i forum
administrator
Administrator

Przedstaw się na forum :)

Post autor: administrator »

Witam,
w tym miejscu możemy przedstawić się oraz zaprezentować nasze pojazdy. Osobiście nie jestem jeszcze kierowcą, ale właśnie zdaję egzaminy na prawo jazdy. Od wielu lat jestem miłośnikiem motoryzacji, zwłaszcza paliw alternatywnych. Fascynuje mnie eneregtyka oraz technologia nośników energii jak CNG, bio-etanol, metan czy wodór.

Mam nadzieję, że będzie coraz liczniej odwiedziać forum i aktywnie sie na nim udzielać. Zapraszam również zainteresowanych do współpracy.

Pozdrawiam, wieczór
Karol Wieczorek
pansamochodzik

Post autor: pansamochodzik »

witam!!
od roku jestem posiadaczem clio z CNG i było super :lol:
do wczoraj :cry:
ale to już w innym działe :wink:
eggforever

Post autor: eggforever »

Witajcie, nie obiecuje codziennej aktywnosci ze wzgledu na prace, szkole itd itd ale w miare mozliwosci bede tu zagladal, postaram sie tez promowac to forum w internecie. Niech ludzie wiedza, ze gaz to nie tylko LPG no i gdy zainteresowanie tym paliwem wzrosnie stacja w Bydzi bedzie dluzej czynna :D :)

Witam wszystkich
administrator
Administrator

Proszę wszystkich forumowiczów o pełne wypełnienie swojego profilu. Ułatwi to nam zdecydowanie integrację wewnętrzną i pozwoli na wymiane informacji pod względem regionalnym :)
Karol Wieczorek
adrian007

Post autor: adrian007 »

Witam!

Na forum trafiłem z polecenia jednego z użytkowników.

Moje autko Volvo 460 kupiłem prawie trzy lata temu.
Było to jedno z pierwszych prywatnych aut w Radomiu zasilanych gazem ziemnym.
Mało wtedy kto słyszał o instalacjach gazowych na metan. Obecnie ta sytuacja uległa diametralnej zmianie.

Auto przejeździło ze mną ok. 80.000 km. Przez cały ten czas bezawaryjnie - jeżeli chodzi oczywiście o pracę instalacji.

Autko odwdzięczało się naprawdę niewielkimi kosztami podróży.
Apetyt na gaz: ok. 6 m3 na 100 km.

Jedyny minus: duży wzrost masy samochodu i tylko połowa bagażnika (miałem w nim schowane trzy butle, łacznie wchodziło do nich 21 do 24 m3 - w zależności od temp.). Pozwalało mi to na przejechanie 350 km bez tankowania (chociaż mój rekord w trasie ciągłej wyniósł 432 km :D ).

Jeżdżąc raczej sporo - w Polsce odwiedziłem większość istniejących stacji a także kilka w Niemczech.

Życzę forum rozwoju - jak i dalszego wzrostu popularności tego paliwa.
Przede wszystkim zaś budowy coraz większej ilości stacji - i ekipom rządzącym - by dziur budżetowych nie próbowali łatać dodatkowymi akcyzami nakładanymi na CNG.

Zdjęci mojego autka:
Obrazek
Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG
Paweł K Rzeszów
CNG car: Zafira 2003r.

Witam

Post autor: Paweł K Rzeszów »

Witam wszystkich . W połowie stycznia zakupiłem Opla Zafirę 1,6 zasilaną fabrycznie CNG z roku modelowego(kodu vin) 2003, ale niestety produkcja 2002r. - Autko zakupiłem osobiście w Austrii , a przywiozłem lawetą ponieważ
ma problem z praca silnika na gazie - Obecnie jestem na etapie doprowadzania go do porządku i właśnie przez to trafiłem tu na forum (Bogu dzięki !!! ) Mieszkam w Rzeszowie gdzie na szczęście mam stację tankowania cng zaledwie 2km od domu .Niestety nie mogę obiecać że będę się udzielał codziennie ze względu na pracę ( jestem kierowcą - świadczę usługi transportowe busami ) ale na pewno będę sie dzielił moimi doświadczeniami w miarę swoich możliwości - Fotę autka zamieszczę z czasem ... Pozdrawiam
P.S. Mała poprawka (ale jaja) - nie wiem jak ja patrzyłem w ten typenschein - że wyczytałem 02r. ale wyszło na to że to jest 2003r. rej. w 10.03r. i tak mam w naszym dowodzie rej. Zgodnie z obietnicą umieszczam foto :D http://www.wrzuta.pl/obraz/2q512a2vfv/moja_zoska_1
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2008 23:40 przez Paweł K Rzeszów, łącznie zmieniany 2 razy.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Re: Witam

Post autor: tigercng »

Paweł K Rzeszów pisze:Witam wszystkich (...) jestem kierowcą - świadczę usługi transportowe busami
Witam serdecznie,

To chyba pierwszy kierowca zawodowy w naszym gronie :o
Mam nadzieję, że już niedługo Twoja flota busów powiększy się o CNG.
Na pytania techniczne z PW już odpowiedziałem, ale proponuje użyć do tego naszego forum. Ja też nie wiem wszystkiego, a moje odpowiedzi przydadzą się nie tylko Tobie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Witam

Post autor: bartekk »

Na forum udzielam się od jakiegoś czasu.
Mam na imie Bartek, mieszkam w Warszawie (Nowodwory)

Od dzis, tj. od 14 marca jestem jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Zafira 1.6 CNG z 2005.

Moja zafira została zakupiona we Wrocławiu.

Posiada standardowe wyposażenie +klimatronik + dodatkowe kierunki na dachu.

Kolor czarny metalik + jasne wnętrze.

W wyborze samochodu na CNG bardzo dziękuje Pawłowi oraz Andrzejowi.

Pozdrawiam
Bartek
0790 533 121

Ps. Niedługo wiecej informacji na temat mojej Zafiry można przeczytać na stronie www.cng.auto.pl
Szreder

Post autor: Szreder »

Witam Kolegów i Kolezanki,

Chciałbym się przedstawić bo tak chyba wypada po zarejestrowaniu się na forum. Jestem żołnierzem zawodowym i właśnie rozpocząłem etap kupna Zafiry na CNG. Wasze uwagi na forum z pewnością będę bardzo cenne. Mam zamiar często się odzywać (z umiarem oczywiście). Jeszcze raz pozdrawiam z Bydgoszczy.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Witamy nowego kolegę !
Wprawdzie koleżanek jeszcze nie ma w naszym gronie, ale może kiedyś do nas dołączą :D
Daj znać, jak już będziesz miał auto - załatwimy dla Ciebie akcję serwisową w Tarnowie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt mar 25, 2008 11:40 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
macek

Post autor: macek »

Witam. Ja aktualnie jeżdze Seatem Ibizą 1.4 z 96 roku na gaz ziemny jestem bardzo zadowolony, autko mam od 5 miesięcy jeździ beazawaryjnie. Wczesniej juz mialem opla corse tez na gaz ziemny, niestety kierowca ciezarowki nie zauwazyl ze sie zatrzymalem ....

Witam wszystkich forumowiczow :)
rufio

Post autor: rufio »

Witam wszystkich od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posidaczem Opla Zafiry 1.6 cng. bardzo fajne autko no i ekonomia na gazie miasto -16 zł na 100 km. a trasa 13zł na 100 km.Pozatym u nas w Rzeszowie po podpisaniu umowy z zakładem gazowniczym można samemu tankować gaz na karte czipową a na koniec miesiąca
przychodzi do domu rachunek za gaz(fajna sprawa).Zrobiłem zafirą jakieś 6tyś.km i wszystko było o.k aż do przedwczoraj -auto poprostu zgasło na gazie. Teraz jezdzi tylko na benzynie.po konsultacjach okazało się ze prawdopodobnie to wtryski.w niedziałek może to rozbiore i sprawdze czy działaję ale narazie tylko benzyna.
Pozdro dla wszystkich.
administrator
Administrator

rufio pisze:Witam wszystkich od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posidaczem Opla Zafiry 1.6 cng. bardzo fajne autko no i ekonomia na gazie miasto -16 zł na 100 km. a trasa 13zł na 100 km.Pozatym u nas w Rzeszowie po podpisaniu umowy z zakładem gazowniczym można samemu tankować gaz na karte czipową a na koniec miesiąca
przychodzi do domu rachunek za gaz(fajna sprawa).Zrobiłem zafirą jakieś 6tyś.km i wszystko było o.k aż do przedwczoraj -auto poprostu zgasło na gazie. Teraz jezdzi tylko na benzynie.po konsultacjach okazało się ze prawdopodobnie to wtryski.w niedziałek może to rozbiore i sprawdze czy działaję ale narazie tylko benzyna.
Pozdro dla wszystkich.
Witamy, witamy :)

W takim razie polecam zajrzeć do tego wątku:
http://cng.auto.pl/forum/viewtopic.php?t=116
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol Wieczorek
magda

Witam Wszystkich

Post autor: magda »

Witam.

Mam na imie Magda.
Miło mi Was przywitać,

Mój samochód zasilany CNG to zafira.

Pozdrawiam
Magda
Zafira 1.6 CNG 2005
administrator
Administrator

Re: Witam Wszystkich

magda pisze:Witam.

Mam na imie Magda.
Miło mi Was przywitać,

Mój samochód zasilany CNG to zafira.

Pozdrawiam
Magda
Witamy, witamy :) To już druga Kobieta na forum :) coś się u nas ostatnio zmienia. Oczywiście na PLUS :) Liczymy na aktywny udział w forum ;)
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacja techniczna cng.auto.pl”