UBEZPIECZENIE SAMOCHODU NA CNG

Oferty i rabaty dla użytkowników portalu cng.auto.pl
Awatar użytkownika
kefasps
CNG car: Opel Zafira 2005

UBEZPIECZENIE SAMOCHODU NA CNG

Post autor: kefasps »

witam,

w zeszłym tygodniu musiałem podjąć decyzję co pakietu ubezpieczeniowego dla mojej Zafiry. Zgłosiłem problem u mojego stałego ubezpieczyciela - AXAdirect - że nie ma mojego auta w swojej bazie aut ubezpieczanych. W roku poprzednim moje auto było traktowane jako 1,6 Pb, a tym razem się uparłem. I od 17/09/10 w Axie można ubezpieczyć 1,6 CNG i cena jest trochę lepsza gdyż wersja gazowa ma 3 kW mniej niż wersja Pb co stanowi mniejsze ryzyko.
Sprawdzałem jeszcze Link4 i Liberty, ale oni nie mieli mojego auta w bazie.
Moja postawa była podyktowana obawą, że w razie poważnej kolizji gdzie uszkodzeniu uległaby instalacja gazowa to bałbym się że ubezpieczenie tego by nie pokryło z uwagi że ubezpieczony jest samochód benzynowy a nie gazowy.

A jak to u Was wygląda?

Piotrek z Poznania
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

Ja podczas ubezpieczania samochodu u agenta, zwróciłem mu na to uwagę. Stwierdził, że nie ma problemu bo PTU "odtwarza samochód" jakby po nr VIN - i skoro on już miał instalację CNG to muszą ją "odtworzyć" jakby co. Dla pewności zostało zapisane dodatkowo, że "samochód wyposażony w fabryczną instalację CNG"
Touran_CNG

Post autor: Touran_CNG »

Ja przez pierwszy rok jeździłem jako 2-u litrowy diesel i to z automatyczną skrzynią biegów bo agentowi wyposażenie mojego samochodu pokrywało się w bazie danych z najbogatszą wersją wyposażoną tylko w skrzynie DSG. Panowie , co ja się uśmiałem !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oferty i rabaty dla użytkowników portalu”