Witam!
mak pisze:Nazwy podmiotów dysponujących/właścicieli stacji CNG (zwyczajowo nazywanych 'gazownia') w całej Polsce już dawno się zmieniły. Warto by je zaktualizować.
Masz oczywiście rację, że nazwy nie są oficjalne, jednak zmieniają się one tak często, że nie nadążałem z aktualizacją. Starsi forumowicze pamiętają, że kiedyś były to "Zakłady Gazownicze", a ile razy od tego czasu były zmieniane, to już z pamięci nie podam.
Obecnie należałoby napisać na przykładzie Warszawy:
PGNIG S.A. Mazowiecki Oddział Obrotu
Gazem w Warszawie
Gazownia Warszawska
Stacja CNG Warszawa
Lista stacji CNG z takimi nazwami była by trzy razy dłuższa, a mi nie chodzi o marnowanie papieru w imię formalizmu.
Kierowca będący w obcym mieście i tak zapyta się o drogę do "Gazowni we Wrocławiu", a nie o drogę do "PGNIG S.A. Dolnośląski ...".
Sądzę, że skrócone nazwy na liście stacji są po prostu wygodniejsze, i do przyjęcia.
mak pisze:Poza tym z racji wykonywanego zawodu, mogę rzetelnie poinformować, że stacja w Zgorzelcu nie jest dostępna dla klientów 'z ulicy'. I z publicznych prezentacji należałoby ją usunąć.
Na gazie, mak
Bardzo się cieszę z obecności na forum CNG osób zawodowio związanych z branżą. Podzielam jednak zdanie kolegów co do obecności Zgorzelca na liście. Zdaję sobie sprawę, że ten punkt może nie jest szczególnym powodem do dumy DOOG

ale dopóki daje się tam zatankować, a obsługa nie odsyła Klientów na drzewo, niech sobie będzie na naszej liście.
Zresztą mam dobry kontakt z Panem RM, znanym zapewne Tobie także, więc jeśli by życzył sobie usunięcia Zgorzelca z naszej listy, napewno by mnie o tym poinformował.
Pozdrawiam serdecznie