Cena CNG

Miejsce, gdzie piszemy własne przemyślenia, ciekawostki, pomysły, prośby, użyteczne linki, itd.
Jarek1
CNG car: Opel Zafira B 1,6 CNG 2009r

Re: Cena CNG

Post autor: Jarek1 »

Ja jeżdzę swoją Zośką na taksówce i jestem skłonny do wszelkich protestów w sprawie obniżki cen CNG.
BIGMARIO pisze:Tak , od dziś to 3,33 zł/m3 ,pewnie maja zapas obniżki na 2-3 gr ale poco. LPG tygodniowo tanieje 7-8 gr/l :lol:
Jak w Warszawie będzie na Ostrobramskiej stacja CNG na Zajezdni to choćby było drorzej niż w PGNiG to będę tam Tankowal na złość i bojkotujac PGNiG :twisted:
Jest szansa, że stacja na Ostrobramskiej powstanie?
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Jarek1 pisze:Jest szansa, że stacja na Ostrobramskiej powstanie?
W dającej się przewidzieć przyszłości nie ma takiej szansy.
Jest za to szansa, że powstanie stacja na ul. Jagiellońskiej przy PIMOT.
hannibaal
CNG car: opel zafira B 1.6

Post autor: hannibaal »

Witajcie, organizuje protest przeciwko podwyżce ceny CNG. PGNIG nie traktuje nas jako partnerów, a to dlatego, że nie jest nas duzo i nie mamy nikogo kto by nas reprezentował. Wiele już było akcji, po których wielka firma zauważyła małą ale upierdliwą grupę klientów.

PROPONUJĘ
1. zacząć od wysłania na adres mailowy PGNIG z żądaniem obniżenia ceny do poziomu parytetu oraz zaznaczeniem planu naszego protestu.
2. Przy braku reakcji przez tydzien tankujemy za minimalną kwotę kilka razy aby obsługa miała o czym opowiadać przełożonym, ważne zachowujemy się kulturalnie i wyjasniamy o co nam chodzi.
3. Przy braku reakcji ogłosimy rezygnację z tankowania CNG prze JEDEN tydzień, kto oczywiście może, jechać na benzynie niech zrobi to dla dobra wspólnej akcji.

WAZNE: wrzucamy na forum nasze oraz fb fotki i komenty informujace nas ile osob sie przyłącza.
wydarzenie naFB
http://www.facebook.com/events/15648744 ... =772510468

Przyłącz się, zrób coś w swojej sprawie!
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

"tigercng"]
Jarek1 pisze:Jest szansa, że stacja na Ostrobramskiej powstanie?
W dającej się przewidzieć przyszłości nie ma takiej szansy.
Jest za to szansa, że powstanie stacja na ul. Jagiellońskiej przy PIMOT.[/quote]
Stacje LNG LCNG będzie budowac GZOG ! POLECAM artykuł na gazel.pl !
Ahttp://gazeo.pl/na-biezaco/wiadomosci/2015/Stacje-LNG-w-MZA-Warszawa-projektuje-GZOG,wiadomosc,8416.html
MARIO72
Obrazek
adam_k27
CNG car: Opel Zafira 1.6 CNG 2004

Post autor: adam_k27 »

hannibaal pisze:Witajcie, organizuje protest przeciwko podwyżce ceny CNG. PGNIG nie traktuje nas jako partnerów, a to dlatego, że nie jest nas duzo i nie mamy nikogo kto by nas reprezentował. Wiele już było akcji, po których wielka firma zauważyła małą ale upierdliwą grupę klientów.

PROPONUJĘ
1. zacząć od wysłania na adres mailowy PGNIG z żądaniem obniżenia ceny do poziomu parytetu oraz zaznaczeniem planu naszego protestu.
2. Przy braku reakcji przez tydzien tankujemy za minimalną kwotę kilka razy aby obsługa miała o czym opowiadać przełożonym, ważne zachowujemy się kulturalnie i wyjasniamy o co nam chodzi.
3. Przy braku reakcji ogłosimy rezygnację z tankowania CNG prze JEDEN tydzień, kto oczywiście może, jechać na benzynie niech zrobi to dla dobra wspólnej akcji.

WAZNE: wrzucamy na forum nasze oraz fb fotki i komenty informujace nas ile osob sie przyłącza.
wydarzenie naFB
http://www.facebook.com/events/15648744 ... =772510468

Przyłącz się, zrób coś w swojej sprawie!
Zdaję sobie sprawę że PGNiG ma nas w dupie i nasze protesty. pokazali to chociażby podczas akcji zamykania stacji. Dlatego sprzedaję auto i do cng nie wrócę i innym będę odradzał. Wiem, że to nikogo nie ruszy, ale to już nie będzie mój problem.
piotr_poznan1
CNG car: Touran 2,0 '07

Post autor: piotr_poznan1 »

A ja nawet widzę zalety tego rozwiązania
zacząłem bez blokady tankować benzynę
do podwyżki różnica była taka, że planowałem trasę zawsze od stacji CNG do stacji CNG
teraz mam to gdzieś
touran spala mi na trasie 7 litrów benzyny, w dodatku ciszej chodzi
teraz w Komornikach jestem sporadycznym gościem (raz na 2-3 tygodnie)
Piotr
796 067 909
BIGMARIO

Dziś PGNiG nas uraczyla Promocją obniżki gazu CNG o Jeden Grosz :evil:
"PRZECIEŻ JUŻ TO BYLO" :evil:
MARIO72
Obrazek
danielsonn
CNG car: Astra 2 1,6 CNG

Post autor: danielsonn »

chyba jednak Ci duzi też dostali podwyżke:

http://www.igkm.pl/site/wiadomosci,3986,polecamy.html
hannibaal
CNG car: opel zafira B 1.6

Post autor: hannibaal »

Oto wiadomość, będę się z nimi kontaktował! Dam znać, a tymczasem fundacja Green Fuel wspiera nas i pomaga nawiązać kontakt z firmami tankującymi CNG! Zaczyna się ruch w kierunku świadomego protestu konsumentów! Dołącz i zrób coś w swojej sprawie! Pozdrawiam
BIGMARIO

danielsonn pisze:chyba jednak Ci duzi też dostali podwyżke:

http://www.igkm.pl/site/wiadomosci,3986,polecamy.html
Oto właśnie chodzi. Dobrze napisane i mocne argumenty za powrotem do starego parytetu ceny 55% ! Texposuniecie PGNiG dobija cala branże a Zwłaszcza Trasport Komunikacji Miejskiej, producentów Autobusów na CNG :evil:
Mam nadzieje ze uokik tez dostało to pismo o praktych monopolistycznych PGNiG :twisted:
MARIO72
Obrazek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

PGNiG wyparowały kalorie z gazu

Post autor: tigercng »

Powoli wyjaśnia się tło biznesowe decyzji PGNiG.

W jaki sposób może nastąpić "utrata kaloryczności gazu" w podziemnym magazynie?
Ktoś dopompował powietrza? A może to był tani gaz zarezerwowany na stacje CNG?
Był gaz, i go nie ma...

PGNiG wyparowały kalorie z gazu
Gazowy koncern postanowił spisać na straty 627 mln zł. Część tych strat PGNiG tłumaczy obniżeniem się wartości zapasów wskutek "utraty kaloryczności gazu" w głównym podziemnym magazynie koncernu.
(...)
Na niskokalorycznej diecie
PGNiG postanowiło też o 68 mln zł obniżyć wartość swoich zapasów gazu. Koncern tłumaczy to m.in. "utratą kaloryczności gazu" w swoim największym podziemnym magazynie w Wierzchowicach.

Poprosiliśmy PGNiG o wyjaśnienie, dlaczego zdaniem koncernu gaz przechowywany w magazynie stworzony w byłych złożach gazu stracił kaloryczność i kto to ocenił. Jednak koncern nie odpowiedział nam, tłumacząc, że w czasie po opublikowaniu komunikatu nie byli już osiągalni pracownicy kompetentni w tej sprawie.

W swoim komunikacie PGNiG nie wyjaśniło, czy zamierza przyznawać rabaty odbiorcom gazu, który utracił kaloryczność. A od zeszłego roku ceny gazu sprzedawanego przez PGNiG zależą właśnie od jego kaloryczności.

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,173 ... #BoxBizImg
Rumcajs
CNG car: Zafira 1,6 CNG Njoy `05 budyń vel majonez Babuni

Post autor: Rumcajs »

DOBRE !!!!!

Stary jestem to przeżywam Deja vu .

To przecież w "Poszukiwany, poszukiwana" Mieczysław Czechowicz prowadził poważne badania naukowe na temat " zawartości cukru w cukrze " !!!!! :lol: :lol:

Widać z tego wyraźnie, iż PGNiG zatrudnia jego potomka. :roll:

Życzę im DUUUUUŻO zdrowia, bo na rozum to już za późno... :twisted:

Rumcajs.
danielsonn
CNG car: Astra 2 1,6 CNG

Post autor: danielsonn »

Dzisiaj kolejna niespodzianka od Naszego gazowego barona - 3,44. Dla porównania LPG po 1,76. Cng nie żyje. ....
BIGMARIO

danielsonn pisze:Dzisiaj kolejna niespodzianka od Naszego gazowego barona - 3,44. Dla porównania LPG po 1,76. Cng nie żyje. ....
I po co były te bzdurne obniżki po 1 czy 2 grosze :evil:
Jeszcze zdazylem zatankowac po 3.35 :lol:
MARIO72
Obrazek
Bieganek
CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002

Post autor: Bieganek »

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Gazprom ... 88713.html
Jeśli dobrze kombinuję - wtedy PGiNG wprowadzi parytet 120%.
Ech, jechałem wczoraj starą zośką na lpg - paliła w trasie 11 l, ale gdzie ta moc, gdzie ten kop...
Raczej nie przekonwertuję się.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje i wiadomości ogólne”