Relacja z podróży Rzeszów - Gdynia - Rzeszów

Miejsce, gdzie piszemy własne przemyślenia, ciekawostki, pomysły, prośby, użyteczne linki, itd.
Paweł K Rzeszów
CNG car: Zafira 2003r.

Relacja z podróży Rzeszów - Gdynia - Rzeszów

Post autor: Paweł K Rzeszów »

Witam , Witam ...
Na razie planuje podróż nad nasz Bałtyk. Właśnie planuje (korzystając z forum cng) przebieg trasy . Dzięki wielkie za pomoc ... i Miłego wypoczynku na wakacjach .
Pozdrawiam Paweł K Rzeszów
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Paweł K Rzeszów, łącznie zmieniany 1 raz.
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Palnując podróż po Polsce ja używam:

Post autor: bartekk »

z aktualnej mapy stacji CNG: mapa
z odległości miedzy stacjami CNG: odległości od stacji CNG

dodatkowo pamiętaj też o zegarku! pamiętaj tylko 8 stacji jest czynnych w Polsce całodobowo
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

:smile: Pamiętaj też, że po drodze w Elblągu będziesz mógł zapłacić kartą Visa/MC za CNG :razz:

Szkoda by było nie skorzystać z tego polskiego fenomenu (karta płatnicza + CNG) :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł K Rzeszów

Witam ... i dzięki Ci Bartek K i oczywiście Tobie tigercng ... tak czy siak zaliczę całodobówki w Radomiu (znam tankowałem ) i Elbląg - nie widzę inaczej jak by dojechać do Jastarni z Rzeszowa , później jest zawsze Gdynia - na szczęście plany są na podróż nocką więc wa-wę jakoś przełknę ... co do kart - dobrze że jest możliwość - co do kart cng to raczej daleka przyszłość - moją mogę na razie płacić też w Mielcu i podobno w Dębicy ale nie sprawdzałem (brak czasu) ...
Jak dotrę na miejsce to fotki podeślę ;] i miłego ...
... co do tego 4 elektrozaworu to tak jak napisałem wcześniej - udało się i trzyma dalej ... teraz mam przynajmniej pierwszą osłonę gotową z dwoma butlami -wiem , wiem że pewnie będzie za chwilę do wymiany ale ... nie ruszać g ... puki nie śmierdzi Pozdr.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Paweł K Rzeszów, łącznie zmieniany 1 raz.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Z Radomia do Elbląga masz 385 km. Trzeba jechać oszczędnie, żeby gazu starczyło. Zatankuj do pełna w Rzeszowie, i od Radomia nie przekraczaj 90 km/h.

Pozdrawiam i szerokiej drogi
VERONA
CNG car: Zafira CNG 2006r.

Post autor: VERONA »

Cześć Paweł.Jak będziesz w okolicy Gdańska daj znać, to przybijemy piątkę zapoznawczą na stacji w Gdańsku lub w Gdyni.Jakby co to stacja w Gdańsku jest czynna do 20.00 i tak faktycznie jest.
Sławomir Szymański
0-507 105 930
Paweł K Rzeszów

Witaj i dzięki Verona ale urlop się skończył a powiem szczerze do forum i nie tylko bo do necika nie zaglądałem od 17 ale dzięki za chęci - co do stacji to tankowałem w Gdyni (2x) i mile wspominam :] , zdziwiony bo podjechałem z boczku pod cng a tam pani w kasie informuje że mam podjechać pod dystrybutory - powiem tylko że pierwszy raz widziałem umiejscowienie cng razem z lpg i innymi paliwami - nawet w Wiedniu był kompresor z boku stacji a tu fajnie - Pan z obsługi poinformował że z boku to mają grubszą rurę dla większych pojazdów ... Szkoda tylko że cng za gotówkę na shellu . Co do całej naszej podróży to po nadmuchaniu do pełna w Rzeszowie i wystartowaniu o 22 jadąc dość szybko ,w Radomiu weszło tylko za niecałe 22zł. ( słabe ciśnienie tam mają , ale obsługa "pierwsza klasa") dotarliśmy tam po godzinie 1 w nocy . Niestety jako ja sam osamotniony (ciągłem za sobą 4 autka )reszta zadecydowała że kierujemy się na Płock i dalej na A1 - ja planowałem przez Elbląg ale ... nie wyszło tak źle ponieważ jechaliśmy przez Toruń gdzie udało mi się dodmuchać o godz. 6.10 ( haha fajnie że podaliście też nr. tel. czy stacja czynna:]!!!) za niecałe 41zł. ( jechaliśmy z burzą więc spokojnie). Dalej za Grudziądzem wjechaliśmy na A1 i na obwodnicę trójmiasta ,grzaliśmy 120-150 km tak więc w Gdyni na shellu musiałem dodmuchać znów za 28 zł. co na 700km zrobione dało ok. 90zł ( w aucie 2 osoby dorosłe, dwoje dzieci , bagażnik z tyłu kopiaty tak samo i z trumną na dachu - ledwo udało mi się ją domknąć ) Powrót zorganizowaliśmy przez Elbląg i też licząc od tankowania na Shellu w Gdyni . W Elblągu dodmuchałem za 15zł. ( był korek na wylocie z Gdańska ponad 1,2 godz. ) niestety za Mławą był remont drogi - na szczęście mam cb i wcześniej uderzyliśmy na Ciechanów co może dodało parę km. ale czasowo wyszło lepiej ... co do prędkości ( "Z Radomia do Elbląga masz 385 km. Trzeba jechać oszczędnie, żeby gazu starczyło...") Tigercng nie na się jechać do 90 - brakło 30km do stacji w Radomiu ...a w Radomiu jeszcze mieliśmy problem ze stacją - opisałem jaki - dodmuchałem znów mało bo za 45zł. ( 4 rano . temp. 17 stopni ) ale wcześniej też nie wchodziło za dużo - i na koniec z Rzeszowie w ten sam dzień weszło za 30 zł. a km. obliczyłem 700 z objazdem ... razem licząc do Gdyni i z powrotem na 1400km. dodając 18zł. za A1 wyszło 200zł. (haha) Tyle z podróży
pordrawiam
Mayki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje i wiadomości ogólne”