PRZYDOMOWE STACJE CNG WOJ. MAZOWIECKIE

Doświadczenia z eksploatacji przydomowych stacji CNG.
ManiacCNG

PRZYDOMOWE STACJE CNG WOJ. MAZOWIECKIE

Post autor: ManiacCNG »

Witam,

Prowadzę projekt międzynarodowy mający na celu populatyzację CNG jako paliwa dla samochodów. Projekt jest inicjatywą finansowaną z Inteligent Energy Europe. Aktualnie opracowuję analizę lokalnej sieci CNG. Interesuje mnie ilośc przydomowych prywatnych stacji napełniania CNG WYŁĄCZNIE prywatnych w województwie mazowieckim.
Może ktoś ma taką stację u siebie w domu?
Może ktoś ma sąsaida, bądź zna kogoś kto taką posiada?

Żeby nie dublować tych samych stacji (choć myśle że nie ma ich tak wiele) proszę o pisanie miejscowości, gdzie ona się znajduje np. Warszszawa, Płock itp.

Z góry dziękuję za pomoc :wink:
MadeGasCar
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Według mnie takich przydomowych stacji w CAŁEJ Polsce moglibyśmy spokojnie policzyć na palcach, sam osobiście bym sobie kupił gdyby koszta nie sięgały ponad studencki budżet ;)
;)
ManiacCNG

Post autor: ManiacCNG »

Może na studencki to tak, ale na domowy niekoniecznie :). Przy założeniu że wydatek na nową 10 tyś a na używaną z Europy Zachodniej zapłacimy 3 tysiące złotych i podłączymy do akcji sąsiadów inwestycja powinna zwrócić się w krótkim czasie. w Związku z tym ponawiam pytanie?
Może ktoś słyszał o takich urządzeniach u kogoś znajomego? Może myślałeś u zainstalowaniu takiego urządzenia u siebie w domu/pracy? Co sprawiało, że nie doszło to do skutku?
Brak know-how? Koszta zakupu? Brak unormowanej sytuacji formalno-prawnej tych urządzeń? :?:
MadeGasCar
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Gdzie można kupić nową za 10 tys....

Post autor: bartekk »

i gdzie używaną za 3tys?

Pozdrawiam
Bartek
Touran_CNG

Post autor: Touran_CNG »

Za 3 tyś używaną? To i ja bym się skusił na taką !
Jurzikowianka

Post autor: Jurzikowianka »

Witam serdecznie :)

Widzę, że posty wyżej są już prawie sprzed roku wiec być może coś się zmieniło i są jakieś dane odnośnie przydomowych punktów tankowania ??
Przyznam szczerze, że temat CNG bardzo mnie zainteresował i zamierzam w swojej firmie zainwestować w samochody napędzane CNG i na pewno byłbym zainteresowany zrobieniem takiej stacji u siebie!!
Interesuje mnie również temat wybudowania komercyjnej stacji np w Cieszynie tylko nie mam jeszcze żadnych informacji na temat zwrotu takiej inwestycji oraz czy można dostać dofinansowanie na ten cel i czy w ogóle byłoby zainteresowanie na naszym terenie, być może przyjaciele z Czech skorzystaliby również, ale nie wiem jaka jest u nich cena gazu i czy byłoby to dla Nich opłacalne...
Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek informacje to bardzo będę wdzięczny.., jeżeli jest to przyszłość to niewykluczone, że w przyszłym roku rozpocznę cała procedurę budowy stacji komercyjnej !

Pozdrawiam wszystkich serdecznie !!
Byle do przodu !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przydomowe stacje CNG”