Sprężarka za 1000 $ lista chętnych

Doświadczenia z eksploatacji przydomowych stacji CNG.
Awatar użytkownika
supermajku
CNG car: swift 4x4 mk2 lpg

Sprężarka za 1000 $ lista chętnych

Post autor: supermajku »

Na forum przeczytałem, że na alibaba.com przy zakupie 10 szt. są sprężarki domowe po 1000$ więc proponuje poważną listę. Zbierzemy się razem i będziemy mieli. a więc proszę się wpisywać ja jestem pierwszy. jeszcze 9.
nawet proponuje założenie stowarzyszenia, które posiada osobowość prawną które to wystąpi w naszym imieniu- czyli my:) :idea:
Lepiej zredukować, niż później żałować.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Tylko czy to ma sens? Pierwsza testowa sprężarka która została testowana w Polsce działała tylko 400 godzin i potrzebowała generalnego remontu, to trochę za krótki okres eksploatacji urządzenia które kosztuje nawet 1000$ dolarów + dodatkowe opłaty, może się mylę.
bela88

Post autor: bela88 »

Zgodzę się z przedmówcą bo jak bedziemy kupować takie urządzenia to warto mieć jakość adekwatną do ceny. Nie wiece ile kosztuje 1m3 gazu zatankowany tą metodą? To znaczy ile jest mniej wiecej tańszy niż na stacji CNG?
wieslaw
CNG car: fiat multipla

Post autor: wieslaw »

Zgadzam sie ,ja znalazlem w wloszech taka przydomowa stacje cng Phill code E77HRAG15P3000 za ok 2500 euro +500euro za servis .Sadze ,ze nie jest to zla cena biorac pod uwage to ,ze nie jest to z stanow tylko u sasiadow i jest blizej jak co! Ja zastanawiam sie coraz bardziej nad zakupieniem tej stacji z wloch ,gdyz ja mam ok 90km do najblizszej stacji i zaczyna mnie juz meczyc ta jazda,a za duzo wlozylem w samochod aby go sprzedac.Zalacze sobie samochod na noc do ladowania,nie bede placil tej akcyzy jaka jest na stacji .zaoszczedze kasy i dodatkowo bede robil wiecej km.Teraz robie na pelnym tankowaniu 450km , z tym ze ok 150km trace na dojaz aby go zatankowac a tak zaoszczedze
wieslaw
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Po raz kolejny prostuję, CNG do końca 2013 roku jest zwolniony z akcyzy.
Opłacalność zależy od kosztów amortyzacji i serwisu sprężarki. Pomijając te koszty, tankowanie w domu jest zawsze bardziej opłacalna, niż na stacji. Po doliczeniu nie jest już tak różowo :???:
Twierdzę, że warto posiadać takie urządze wtedy, kiedy mamy je dla własnej wygody. Do stacji daleko, nasz czas też kosztuje, wtedy to ma sens. Mając stację CNG niedaleko, to chyba tylko dla szczególnych fanów tej technologii.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
wieslaw
CNG car: fiat multipla

Post autor: wieslaw »

Zgadzam sie w zupelnosci z kolega.W moim przypadku musze dojezdzac ok 90km w jedna strone.To robi swoje.Gdybym mial stacje niedaleko to naprawde bym jezdzil tankowac i nie bylo by problemu.Ale z tego co ja wiem to nikomu nie chce sie postawic stacji w okolicach Nowego Sacza , a to boli niestety.Zostaje mi tylko jezdzic moim samochodem lub zmienic na inny z instalacja lpg i dolozyc na starcie ok 1 tys-2tys nawymiane potrzebnych zeczy.
wieslaw
arkadioosz

Post autor: arkadioosz »

Jak za 4000 zł to wchodzę w to. Jeszcze ośmiu.
arkadioosz
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Brawo, powodzenia w realizacji projektu :grin:
MARIO72
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przydomowe stacje CNG”