CZECHY | Nowe stacje CNG
-
piotr_poznan1
- CNG car: Touran 2,0 '07
Re: CZECHY | Nowe stacje CNG
Wyjazd na narty udany
Zdecydowałem się na odbiór w Havirov, U Pinimy
Miłym zaskoczeniem, była obsługa w naszym języku - w biurze stacji pracuje przesympatyczna Polka,
kolejnym, otwartość i zaufanie, nikt mnie nawet nie wylegitymował.
Umowa podpisana, karta CCS wydana, na miejscu szkolenie z samodzielnego tankowania i dalsza jazda po Czechach.
teraz już tylko czekam na rachunek.
Ile nam Polakom jeszcze brakuje, żeby poczuć się europejczykiem we własnym kraju.
pozdrawiam forumowiczów
Piotr
Zdecydowałem się na odbiór w Havirov, U Pinimy
Miłym zaskoczeniem, była obsługa w naszym języku - w biurze stacji pracuje przesympatyczna Polka,
kolejnym, otwartość i zaufanie, nikt mnie nawet nie wylegitymował.
Umowa podpisana, karta CCS wydana, na miejscu szkolenie z samodzielnego tankowania i dalsza jazda po Czechach.
teraz już tylko czekam na rachunek.
Ile nam Polakom jeszcze brakuje, żeby poczuć się europejczykiem we własnym kraju.
pozdrawiam forumowiczów
Piotr
Piotr
796 067 909
796 067 909
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Taaak, taki mały kraj, a cywilizacyjnie wyprzedził nas o dziesiątki lat.
Ale to nic, w zamian mamy kolejną odsłonę "zamachu smoleńskiego".
Ale to nic, w zamian mamy kolejną odsłonę "zamachu smoleńskiego".
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
Proszę abyśmy nie ruszali na tym forum tematu zamachu smoleńskiego. Jeśli w ogóle mogę o to prosić.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Nie chciałem wywoływać dyskusji. Podałem to jako przykład tematów zastępczych zajmujących polityków i media, ale niekoniecznie zwykłych obywateli, w nawiązaniu do:
Ja zaliczam się do tych ostatnich.piotr_poznan1 pisze:Ile nam Polakom jeszcze brakuje, żeby poczuć się europejczykiem we własnym kraju.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
OK
Prawda jest taka że temat CNG winien być uznawany powszechnie za ważny. Lecz to nie jedyny temat ważny w PL mimo że oszczędności przełożyłyby się na inne dziedziny.
Kiedyś ktoś powiedział że będziemy mieli w Polsce drugą Japonię, ale chyba wystarczyłoby powiedzieć że drugie Czechy (przynajmniej w tej dziedzinie).
Prawda jest taka że temat CNG winien być uznawany powszechnie za ważny. Lecz to nie jedyny temat ważny w PL mimo że oszczędności przełożyłyby się na inne dziedziny.
Kiedyś ktoś powiedział że będziemy mieli w Polsce drugą Japonię, ale chyba wystarczyłoby powiedzieć że drugie Czechy (przynajmniej w tej dziedzinie).
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
Otwarto również CNG w Ołomuńcu, niżej podaję czeską stronę z godzinami otwarcia i namiarami jak tam trafić.
Można płacić kartą, gotówką lub kartą do CNG.
Sprawdzone - polecam.
http://www.gascontrol.cz/cng-stanice-olomouc.html
Można płacić kartą, gotówką lub kartą do CNG.
Sprawdzone - polecam.
http://www.gascontrol.cz/cng-stanice-olomouc.html
-
administrator
- Administrator
W Czeskiej Republice działa już 50 stacji CNG!
Jubileuszowy obiekt otworzono w Jindřichův Hradec na południu kraju. Na stacji są dostępne zarówno końcówki NGV-1, jak i NGV-2.
Szczegółowa lokalizacja stacji na naszej mapie w języku polskim znajduje się tutaj
Jubileuszowy obiekt otworzono w Jindřichův Hradec na południu kraju. Na stacji są dostępne zarówno końcówki NGV-1, jak i NGV-2.
Szczegółowa lokalizacja stacji na naszej mapie w języku polskim znajduje się tutaj
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
CNG Czeska Republika| Gazprom Germania i Vemex otworzą nową stację CNG w Plzen
2014.02.27, Gazprom Germania, Vemex

W Pilźnie otworzono nową stację CNG. Obiekt należy do konsorcjum firm Gazprom Germania oraz Vemex. Jest to już 52 punkt tankowania gazu ziemnego w Czeskiej Republice. Tym razem został umieszczony na terenie stacji paliw znajdującej się w bazie logistycznej Poczty Czeskiej. Kierowcy będą mogli tankować gaz całodobowo przez 7 dni w tygodniu, a za kupione paliwo zapłacą kartą płatniczą lub specjalną kartą flotową.
Więcej informacji tutaj
2014.02.27, Gazprom Germania, Vemex

W Pilźnie otworzono nową stację CNG. Obiekt należy do konsorcjum firm Gazprom Germania oraz Vemex. Jest to już 52 punkt tankowania gazu ziemnego w Czeskiej Republice. Tym razem został umieszczony na terenie stacji paliw znajdującej się w bazie logistycznej Poczty Czeskiej. Kierowcy będą mogli tankować gaz całodobowo przez 7 dni w tygodniu, a za kupione paliwo zapłacą kartą płatniczą lub specjalną kartą flotową.
Więcej informacji tutaj
Karol Wieczorek
Mam pytanie.
Czy w Czechach tankując gaz na samoobsługowej płacąc karta muszę wbić określoną sumę za ile chcę tankować , czy mogę zatankować gaz do oporu i wtedy jak to zrobić ?
Czy w Czechach tankując gaz na samoobsługowej płacąc karta muszę wbić określoną sumę za ile chcę tankować , czy mogę zatankować gaz do oporu i wtedy jak to zrobić ?
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
Na samoobsługowej - deklarujesz kwotę. Na obsługowej - ile wlezie.
Przynajmniej tak działało te kilka stacji, które odwiedziłem.
pzdrv
pzdrv
Ta "kwota" jest maximum. Z karty aktualna subskrypcja jest ważnaBieganek pisze:Na samoobsługowej - deklarujesz kwotę. Na obsługowej - ile wlezie.
pzdrv