Korek, gdzie kupic?
Korek, gdzie kupic?
Witam jakis czas temu wypadł mi korek ochraniajacy wlew CNG (VW Polo III). Wyjscie instalacji jest umiejsciowione na zewnatrz i tak mysle, ze jak przyjdzie zima i sol, to moze byc krucho (chyba?)? Ktoś wie jak dobrać i w jakim sklepie stacjonarnym kupię? jestem mobilnym w woj pdkr i świet. Pozdrawiam Maciek
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Re: Korek, gdzie kupic?
Możesz kupić w firmie WEH Polska - namiary znajdziesz na forum i w necie.
Może się zdarzyć, że zamontowano króciec innej firmy, niż WEH. Przeczytaj nazwę firmy na obudowie złącza. W takim przypadku musisz szukać polskiego dystrybutora tej firmy.
Może się zdarzyć, że zamontowano króciec innej firmy, niż WEH. Przeczytaj nazwę firmy na obudowie złącza. W takim przypadku musisz szukać polskiego dystrybutora tej firmy.
A masz może wiedze kolego nt. tego, czy jezdzenie bez tego kurka (osłony) sprawi, że przy soli w zimie coś dostanei się do środka instalacji? Czy tam jest jakieś zabezpieczenie na wlewie, otwierane np. automatycznie przy tłoczeniu gazu?
Innymi słowy, czy można jezdzić bez tej osłony w jesieni/zimie (deszcz, śnieg, sol etc)?
-
tigercng
- Moderator
Nie powinieneś jeździć bez tej osłony. Pył i sól będą wtłaczane do króćca podczas tankowania, a to z czasem może spowodować utratę szczelności króćca.
Dziekuję za odpowiedź, tak drazyłem temat, bo mniej wiecej patrzyłem na necie i taka ,zakretka','kurek' czy jak to zwał to koszt ok 100 zł. Ponadto tamto zabezpieczenie było złamane i teraz jak kupie to nie mam pewnosci jak i czy to sie bedzie trzymac
-
tigercng
- Moderator
Proszę wrzuć fotkę tego złącza. Będę pewny, że mówimy o tym samym. Domyślam się, że chodzi o taki korek z kluczykiem, a złącze jest umieszczone w otworze wyciętym w w błotniku. Widziałem takie złącza w instalacjach montowanych w Niemczech.
Tak, kolego dokładnie o tym pisałem. Taki wlasnie mam ,korek' z kluczykiem, montowany na błotniku. Jak poisales wczesniej moge go kupoc w kazdym aso?
-
tigercng
- Moderator
Nie kupisz w ASO, bo nie ma modelu Polo z fabryczną instalacją CNG.lampard89 pisze:moge go kupoc w kazdym aso?
Nadal jednak nie wiem, czy to jest złącze firmy WEH, czy innej. Sprawdziłeś?
Przperaszam za zwłokę, dziś kolego zrobię fotkę i wrzuce - ponieważ cieżko jest mi powiedzieć jakiego typu jest to złącze...
Nie chce mi sie zmieścic ten plik na forum, kolego mozesz mi podeslac mail, to wysle Ci bezposrednio....