poszukuję 4-tej butli do multipli bipower
poszukuję 4-tej butli do multipli bipower
witam
jak w temacie
chciałbym zrozumieć dlaczego w bipowerze są 3 a nie 4 butle ? przecierz to nie ma sensu może oszczędza się 50 kg mniej ale zasieg jest przez to wyraźnie mniejszy tak czy inaczej chciałbym poprawić fabrykę i zwiększyć zasięg tym bardziej że w Poznaniu jest jedna stacja wiec jeśli ktoś ma na zbyciu pasującą butle to poproszę o info
A może ktoś już coś takiego robił
będę wdzięczny za relację
pozdrawiam
będę wdzięczny za info czy butle od doblo lub marei są takie same
jak w temacie
chciałbym zrozumieć dlaczego w bipowerze są 3 a nie 4 butle ? przecierz to nie ma sensu może oszczędza się 50 kg mniej ale zasieg jest przez to wyraźnie mniejszy tak czy inaczej chciałbym poprawić fabrykę i zwiększyć zasięg tym bardziej że w Poznaniu jest jedna stacja wiec jeśli ktoś ma na zbyciu pasującą butle to poproszę o info
A może ktoś już coś takiego robił
będę wdzięczny za relację
pozdrawiam
będę wdzięczny za info czy butle od doblo lub marei są takie same
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Re: poszukuję 4-tej butli do multipli bipower
Pewnie właśnie dlatego. Nieprzypadkowo blupower nie ma zbiornika na benzynę. Jedno kosztem drugiego - albo zbiornik, albo czwarta butla.bestlesio pisze:chciałbym zrozumieć dlaczego w bipowerze są 3 a nie 4 butle ? przecierz to nie ma sensu może oszczędza się 50 kg mniej
Pamiętaj, że multipla ma dwa rozmiary butli, środkowe butle (56L) są nieco dłuższe, niż zewnętrzne (52L). Ty potrzebujesz krótszej, zewnętrznej butli. Pamiętaj też o osprzęcie - rurki, trójniki, elektryka (?) itp.bestlesio pisze:będę wdzięczny za info czy butle od doblo lub marei są takie same
Od marei z pewnością nie będzie pasować, bo ma jeszcze krótszą, ale grubszą poprzeczną butlę (chyba 86L).
Doblo występuje w dwóch wersjach. Osobowa (Doblo) ma tak jak marea poprzeczne butle (63L) - 2 szt. Odpada.
Wersja cargo (Doblo Cargo) ma trzy podłużne butle, ale mniejsze niż multipla (37L). Też odpada.
A nie lepiej zamiast kombinować to sprzedać bipower i kupić blupower ?
2008-04-12 Jak się później dowiedziałem, blupower był produkowany tylko do 2002 roku i wszystkie te egzemplarze mają butle bez R110. W związku z tym rekomenduję jednak pozostać przy bipower.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 18, 2008 20:36 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: poszukuję 4-tej butli do multipli bipower
tigercng pisze:Pamiętaj, że multipla ma dwa rozmiary butli, środkowe butle (56L) są nieco dłuższe, niż zewnętrzne (52L).bestlesio pisze:będę wdzięczny za info czy butle od doblo lub marei są takie same
a znasz może wymiary tej butli?
Postaram sie wieczorem znalesc wymiaru tej butli.
Swoją droga to mi 500km zasięgu wystarcza,ale też myslałem o gratisowej butli(miejsce jest !).
Gorzej jest w Gdańsku gdzie stacja CNG jest kiepska i sporo korków.
na stacji w Gdańsku po zatankowaniu nie zapala mi się nawet ostatnia dioda i zasięg pewnie spada do ok 400km na trasie.
Pozdrawiam
Mateusz z Gdańska
Swoją droga to mi 500km zasięgu wystarcza,ale też myslałem o gratisowej butli(miejsce jest !).
Gorzej jest w Gdańsku gdzie stacja CNG jest kiepska i sporo korków.
na stacji w Gdańsku po zatankowaniu nie zapala mi się nawet ostatnia dioda i zasięg pewnie spada do ok 400km na trasie.
Pozdrawiam
Mateusz z Gdańska
Jutro podam wam namiary do osoby, która ma na sprzedanie 4 butle do Multipli. Dziś się tankował na stacji w Poznaniu i zatankował 35kg!!! Rozmawiałem z nim i dowiedzialem się, że dołożył czwartą butle i jest zadowolony z osiągów:)
PPHU FRODO
Leszek Teschner
601710694
PPHU FRODO
Leszek Teschner
601710694
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 00:23 przez gablerro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Na allegro pojawił się komplet butli do Multipli, w sekcji LPG
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=660087959
Sprzedający wycenił krótszą butlę na 200 zł (z uchwytami i zaworem).
Właściciele BiPowerów powinni się czym prędzej zainteresować taką możliwością
=====================================================
WITAM MAM DO SPRZEDANIA BUTLE DO FIATA MULTIPLI
CENA KUP TERAZ DOTYCZY KRÓTSZEJ BOCZNEJ BUTLI +UCHWYTY+REDUKTOR+PRZEWODY

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=660087959
Sprzedający wycenił krótszą butlę na 200 zł (z uchwytami i zaworem).
Właściciele BiPowerów powinni się czym prędzej zainteresować taką możliwością
=====================================================
WITAM MAM DO SPRZEDANIA BUTLE DO FIATA MULTIPLI
CENA KUP TERAZ DOTYCZY KRÓTSZEJ BOCZNEJ BUTLI +UCHWYTY+REDUKTOR+PRZEWODY
- Załączniki
-
[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2009 14:13 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.