Cichy pisze:Do autka dostałem (...) książkę związaną z instalacją CNG. Jest w niej taka nakleja z danymi instalacji LANDI RENZO
Instalacja nie jest marki Landi-Renzo. Są tylko niektóre elementy, jak regulator ciśnienia, a w niektórych przypadkach także elektrozawory przy butlach.
Cichy pisze:brief mały i duży oraz umowę.
To wystarczy do rejestracji. Do tego przegląd ze stacji diagnostycznej.
Cichy pisze:Wygląda na to, ze Niemiec nie serwisował astry w autoryzowanym serwisie?
Albo nie serwisował jej wcale. Jaki kolor ma olej?
Cichy pisze:Na wlewie paliwa jest data chyba dotycząca serwisu CNG w 2014 roku.
To data ważności instalacji CNG. Po tym okresie wymagana jest inspekcja Opla.
Cichy pisze:I wbija mi do dowodu CNG.
Tego musisz sam dopilnować. Przy każdej rozmowie w WK domagaj się wpisu CNG w polu P.3 w DR. Zawsze to dokładnie sprawdzaj i się dopytuj, czy tak pani w WK wpisała w komputer i formularze.
Cichy pisze:w swojej astrze posiadam chyba zbiorniki z włókna?
Dlaczego tak uważasz? W Oplach były stosowane wyłącznie zbiorniki stalowe.
Cichy pisze:Czy jest to dobrym i realnym pomysłem ewentualny montaż jeszcze jednej butli CNG w bagażniku? Używanej przykładowo ale z papierami?
Możliwe, ale tracisz sporo z funkcjonalności auta (pojemność bagażnika, brak możliwości powiększenia przestrzeni bagażowej po złożeniu oparć siedzeń, dodatkowy ciężar). Widzieliśmy już Volvo z fabryczną instalację i dołożoną butlą. W Oplach nikt na razie tego nie robił, bo zasięg jest wystarczający. Butla nie musi mieć papierów, za to koniecznie musi mieć nabite R110. Oczywiście najlepiej, jak będzie miała i R110, i papiery
Generalnie nie śpiesz się z tym. Pojeździj z rok czasu i dopiero wtedy podejmij decyzję. Może się okazać, że nie warto dokładać butli.
Pozdrawiam