Potrzebuję pomocy w Poznaniu lub okolicach. Zafira A CNG

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
amedo
CNG car: Zafira A CNG 2001, Vivaro CNG

Potrzebuję pomocy w Poznaniu lub okolicach. Zafira A CNG

Post autor: amedo »

Witam serdecznie,

W końcu udało mi się naprawić silnik, przejechałem już nim około 10.000 km i wszystko gra... no może po za tym że nie chodzi na GAZIE :( . Przed awarią silnika wszystko działało. Byłem w serwisie Opla w Niemczech, powiedzieli że ze sterownika od gazu nie wychodzi masa która steruje wtryskiwaczami gazowymi. Gaz dochodzi do wtryskiwaczy ale te się nie otwierają i silnik nie działa.

Mam pomysł, żeby poprosić kogoś o odpłatne zezwolenie sprawdzenia sterownika w Zafirze któregoś z forumowiczów (najlepiej okolice Poznania ale jeśli będzie taka potrzeba to pojadę dalej...). Jeśli sterownik zadziała w innym aucie to znaczy że jest ok.
Cała operacja trwa 2 minuty, sterownik jest pod ręką łatwo się go demontuje, służy przy okazji jako pokrywa przekaźników i bezpieczników.

Nie mam możliwości zakupu używanego takiego sterownika, jedynie serwis Opel (ogromne koszty) a najprawdopodobniej sam sterownik jest w porządku tylko gdzieś jakiś kabelek nie łączy, ale muszę być tego pewny żeby szukać dalej.

W załączniku dałem zdjęcie przykładowe Zafiry z zaznaczeniem o który sterownik chodzi.

Mój numer telefonu: 6o7 987 987
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Ostatnio zmieniony wt cze 28, 2011 10:50 przez amedo, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”