jakie świece używacie oprócz GM
-
ozialukasz
- CNG car: zafira 1,6
jakie świece używacie oprócz GM
Witam podajcie proszę jakich świecy zapłonowych używacie czy silnik pracuje w 100% tylko na oryginalnych GM czy można zastosować NGK lub BOSCH jak tak to jaki model do opli
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2012 16:06 przez ozialukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: jakie świece używacie oprucz GM
Ja ostatnio zalozylem NGK i na razie super, zrobilem okolo 1kkm.
Po przejechaniu okolo 15k km na swiecach Boscha znacznie pogorszyla sie praca silnika, NGK to nowy temat, ale mysle ze bedzie lepiej. Sa czesto rekomendowane do Opli.
Po przejechaniu okolo 15k km na swiecach Boscha znacznie pogorszyla sie praca silnika, NGK to nowy temat, ale mysle ze bedzie lepiej. Sa czesto rekomendowane do Opli.
ozialukasz pisze:Witam podajcie proszę jakich świecy zapłonowych używacie czy silnik pracuje w 100% tylko na oryginalnych GM czy można zastosować NGK lub BOSCH jak tak to jaki model do opli
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Na jakiej zasadzie dobieraliście świece NGK do Opli CNG?
Patrzyłem kiedyś w katalog NGK i tam nie występuje żaden z modeli Opel Astra/Combo/Zafira 1.6 CNG.
Obawiam się, że świece NGK macie dobrane na zasadzie "przecież wyglądają podobnie"
Patrzyłem kiedyś w katalog NGK i tam nie występuje żaden z modeli Opel Astra/Combo/Zafira 1.6 CNG.
Obawiam się, że świece NGK macie dobrane na zasadzie "przecież wyglądają podobnie"
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.