VW CADDY Kombi EcoFuel 2.0 CNG

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
moyal
CNG car: VW Caddy

Re: Uwagi

Post autor: moyal »

hombre77 pisze: Co do spalania: wskazanie "Bordkomputera" jest w polskich egzemplarzach wyskalowane w Nm3, a nie kg, jak sugeruje jednostka na wyświetlaczu. Tak samo jest w samochodach kupionych w Austrii (potwierdzone dwa egzemplarze). Może to błąd poznańskiej fabryki, ale raczej świadome działanie przy braku możliwości zmiany wyświetlacza.
czy ma ktoś jakieś potwierdzenie z instrukcji bądź z innego dokumentu powyższej informacji, że wyświetlacz w VW Caddy wskazuje Nm3 a nie kg?
R1
CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel

Post autor: R1 »

Nie prawda. Przynajmniej w moim Caddy, a przecież wszystkie zasilane CNG sa produkowane pod Poznaniem.
Przy średnim spalaniu z komputera 5-6 kg przejeżdżam 500 km ze zbiornika 24-26kg, czyli dokładnie tak jak powinno być.
moyal
CNG car: VW Caddy

Jak to powinno wyglądać

Post autor: moyal »

Napotkałem na jednym z niemieckich forum kilka zdjęć spod maski VW Caddy.
Widać zdjęcia nowego, salonowego Caddy:
http://www.motor-talk.de/bilder/besuch- ... 63997.html

Jeszcze kilka fotek wnętrza nowego Caddy:

http://www.motor-talk.de/bilder/besuch- ... 63924.html
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2011 18:46 przez moyal, łącznie zmieniany 1 raz.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Identycznie wyposażony model można było obejrzeć na naszym stanowisko na targach GasShow 2011. Niebawem opublikujemy krótką prezentację filmową tego pojazdu :)

Obrazek

Więcej fotek tutaj
Karol Wieczorek
Hochwander
CNG car: Volkswagen Caddy 2.0 CNG

Re: VW CADDY Kombi EcoFuel 2.0 CNG

Post autor: Hochwander »

Kilka refleksji na temat użytkowania po 2 latach jeźdżenia caddy z 2009r. Auto jest tanie - na trasie przejeżdża spokojnie 500 a nawet 540 km. na benzynie zanotowałem spalanie minimalne na trasie (70-80kmh) 5,5 litra lecz to skrajnie niski wynik bo nie było korków, aut, szlabanów itp.
Mam natomiast pewien problem i prócz tego forum nie wiem gdzie szukać pomocy. ostatnio zaparkowałem auto przy rzece żeby udać się na spływ kajakami. Auto stało dwie doby (pod domem nieraz przez tydzień nie odpalam) przy temp w nocy ok 12, w dzień 26st. i podczas powrotu odpalił na metanie ale strasznie się dusił, po czym pojawiła się żółta kontrolka pompy paliwowej - takie coś: http://prntscr.com/bx6g8c Świeciła się przez może sekundę i auto przeszło na benzynę. Po rozgrzaniu silnika silnik zaczął ciągnąć gaz i cała trasa przebiegła idealnie kolejne 170km. Dziś odpalam - bez problemu. Czy trzeba z czymś takim jechać do mechanika (jakiego w okolicy Poznania?) czy też to jednorazowy problem z jakimś zawilgoceniem czy czymś podobnym?
Bajer
CNG car: Jak już to VW

Re: VW CADDY Kombi EcoFuel 2.0 CNG

Post autor: Bajer »

Jakaś diagnostyka by się przydała. Będzie wiadomo w czym był problem i w przyszłości czy będzie się powtarzać. A gdzie? W zasadzie u każdego kto dysponuje sprzętem diagnostycznym (vcds lub vagcom - najlepiej)
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”