Widzę że historia lubi się powtarzać, ja dostałem już twardy z wbitym LPG, po mojej uwadze zostało to poprawione na miejscu w dowodzie, po drugiej uwadze w karcie pojazdu, ale czy w komputerze wprowadzone?
Chyba warto się tam udać i to sprawdzić... zawsze to +1 do statystyk
Z Jarocina do Turka jest 78,6 km. Trudno mówić, że Turek jest koło Jarocina
Ta Zafira Kuby, to chyba nie jest z tego Turka.
Tamta nie miała wpisanego CNG w dowód - mam nadzieję że nikt nie da się nabrać. Widzę że jest ciągle do kupienia na Allegro...
Mateusz, właśnie dlatego napisałem "nagryzmolą coś w uwagach". Masz sam tego przykład.
witam
rozglądam się właśnie za jakimś autkiem z cng. Wypatrzyłem na allegro tą czarną zafirę z Turka. Moje pytanie: czy nie da sie w ogóle załatwić sprawy z wbiciem do dowodu cng? Sprzedający mówi, że ma w niemieckim brifie wpis cng.
Niestety sprzedawca dał ciała i nie zarejestrował jej poprawnie za pierwszym razem. Sam byłem zainteresowany tym modelem no ale cóż bez wpisu CNG w dowodzie ten samochód był dla mnie bezwartościowy. Możesz spokojnie się z nim targować i tak już cena jest dobra w porównaniu z ceną za którą ten model wystartował na Allegro.
Pamiętaj jednak że:
w Turku nie ma stacji tankowania i on nie ma kompresora i teraz obecnie albo musi jechać do Inowrocławia aby zatankować CNG albo cały czas jeżdzi na PB co nie jest wskazane dla tego typu silnika.
Jeśli jest zainteresowany zainteresowany CNG Zafirą to daj znać na prw, ja sam szukałem swoje Zafiry 6 miesięcy i niestety to nie jest łatwy temat.
Ale wiem o 2 szt które są warte aby się nimi zainteresować.
witam wszystkich bardzo serdecznie jestem nowy na forum, jestem zainteresowany zafira cng ( jedną z 2 sztuk wartych polecenia powyżej) lub v70
ps. byłem i oglądałem ten samochód z turka, bo głupi nie zapytałem o wpis w dowodzie(wypytałem o wszystko tylko nie o to:-( i sie przejechałem z wrocławia do kalisza do aso opla ( nawet nie wjechaliśmy na warsztat), samochód b.ładny na visus ale... w udt powiedzieli ze tak naprawde to nie wiedza czy da się to zarejestrować z cng bo on juz je ma a jest zarejestrowany bez i od razu chcieli namiar na sprzedającego jego dane osobowe plus dane diagnosty który mu to zarejestrował. Poza tym ten samochód nie ma briefu tylko książkę techniczną z naklejką( jedną stroną ze specyfikacją instalacji, kiedy wyprodukowana zainstalowana numery butli itd. ale nie ma na tym żadnej pieczęci, to wszystkie dokumenty tego samochodu dot. cng i nie tylko
Kolego jak chcesz miec wpis CNG w dowodzie to musisz zrezygnować z tej zafiry z turka, ja rozumiem że jest fajna że ma skóre i kusi, sam byłem na nią ostro napalony. No ale ja robie moją zafirka dziennie około 200km, wiec był mi potrzebny samochód który będzie robił dla mnie koszty (odliczanie paliwa). Zamiast się zajmować tematem tej zafiry i jej poporawną rejestracją poszukaj coś innego.
Volvo i Zafira to zupełnie inne samochody.
Volvo ma mniejszy zasięg ale jest mocniejszy.
Zafira to naprawdę dość duży samochód i ma większy zasięg.
olgrod pisze:(...) ten samochód nie ma briefu tylko książkę techniczną z naklejką (...)
Tak dopiero teraz zauważyłem, że z oczywistych przyczyn żadne auto sprowadzone i już zarejestrowane w Polsce nie ma briefu.
Po prostu brief odbierają w WK przy pierwszej rejestracji i trzymają w archiwum u siebie.
Pamiętajcie wcześniej zrobić sobie ksero lub skan
Przyznam że z pewnym rozżewnieniem czytam o waszych zachwytach na zafirką z turka. Ja też ją przez moment pożądałem.
Przez chwilę ponieważ moim zdaniem ta czarna zafira to przekręt.
1. Skóra, trudno mi w nią uwierzyć, raczej skaj lub ekoskóra dla taxiarzy
2. przebieg wtedy był +-65.000km był moim zdaniem przekręcony dlatego że po robiąc jazdę testową całe przednie zawieszenie hałasowało, było zupełnie wybite.
The end
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
Witam,
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna samochodu. Z uwagi na sprzyjające okoliczności padło na CNG. A żonę zauroczyła Zafira tak więc wybór raczej przesądzony. Na razie ograniczałem się do szukania przez internet: otomoto, mobile, autoscout. Ale czas wyruszyć w świat i coś obejrzeć. Bo niestety muszę mieć auto do wakacji. Znalazłem, moim zdaniem ciekawą ofertę i w weekend wybieram się obejrzeć. Ale mam prośbę do Was, czy już ktoś to auto sprawdzał, albo się nim interesował. I może coś istotnego na temat tego auta powiedzieć, względnie odwieść od decyzji. Bo ogłoszenie wisi bodajże od lutego br.
Chodzi o to auto: Zafira 2005 za 18 700,- z Olszyńca
Będę wdzięczny za wszekie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
mak
1. Budyń z ekoskórą. Czy trzeba dalej wyjaśniać co to auto robiło w przeszłości ?
2. Odradzamy zakup używanego auta w Polsce od osób innych, niż darzonych Twoim 100% zaufaniem. Tu masz odpowiedź dlaczego: http://moto.pl/MotoPL/1,88571,7893506,I ... iecie.html
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam,
Od pewnego czasu szukam samochodu na cng.
Planowałem kupno tourana ale niestety ceny są drogie, lub przeszłość powypadkowa.
Ostatnio przeglądam oferty Zafiry, ale wybór tez jest skromny, ale cena jest atrakcyjniejsza.
Mam prośbę czy może ktoś z was oglądał te oferty.
Na zdjęciach wyglądają nieźle, ale jeden ma porysowaną dźwignię hamulca ręcznego, drugiemu chyba brak rolety. Trzeba obejrzeć z bliska z zaufanym mechanikiem/blacharzem. Zwróć uwagę na kompletność wyposażenia (roleta, zestaw naprawczy itp.).
Zajrzyj też na www.mobile.de
Wybór jest znacznie większy.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.