UWAGA: Nowa kampania naprawcza 12-C-002

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Nowe kampanie naprawcze dot. CNG już się rozpoczęły. Tym razem jest prośba od kierownika serwisu, aby każdy z Was sam zadzwonił w dogodnym czasie do Auto-Łomianki i i ustalił z nimi termin wykonania kampanii. Dotyczy to osób z listy, które mają przydzieloną jedną z kampanii: http://cng.auto.pl/forum/uwaga-nowa-kam ... 5.htm#8064

Auto Łomianki
Kolejowa 16, Łomianki
tel. 22 751 52 25
Serwis Mechaniczny
Pon-Pt 8.00 - 17.00 Sobota 8.00 - 14.00

Proszę też, aby o wykonanej kampanii poinformować na forum, lub przynajmniej na PW do mnie, żebym wiedział, jak to przebiega z Waszej strony. O problemach też proszę informować, mam nadzieję że ich nie będzie.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 4 razy.
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

Jesli ktoś ma bliżej to mozna równiez próbować dzwonic do ASO w Lublinie.
tigercng
Moderator

Właśnie dzisiaj otrzymałem potwierdzenie od p. Krzysztofa Kusyka z ASO Energozam w Lublinie, że wykonują kampanię 12-C-002.
Kolegom z listy raczej się nie przyda - obaj mają bliżej do W-wy, ale jak ktoś spoza forum ma bliżej do Lublina, to nie ma przeszkód. Przypominam, że dotyczy to Zafir z szarymi zbiornikami.
tigercng
Moderator

Samodzielne sprawdzenie dostępnych kampanii naprawczych !!!

Zapraszam do odwiedzenia strony www.MyOpelService.pl

Po zarejestrowaniu się na stronie i podaniu VIN, jedną z opcji jest możliwość samodzielnego sprawdzenia kampanii naprawczych.

Oczywiście jako serwis proponuję wskazać Auto Żoliborz w Łomiankach.

Portal jest nowym produktem OPLA w mojej ocenie godnym zainteresowania. Poza całą otoczką marketingową, zawiera dużo interesujących informacji, a w przyszłości będzie umożliwiał umówienie się na wizytę w wybranym serwisie.

Warto również wydrukować Voucher na 200PLN.

PS. Jak pisałem, chwilowo nie działa polecenie "Zapytaj o serwis". Umawiać się trzeba klasycznie (telefon lub email).
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
zebraw

Post autor: zebraw »

Odwiedzilem serwis opla 20 01 2013 w Wiedniu ,z zamiarem zakupu orginalnych swiec do mojej zafirki (sprzedali mi takie FR 7DPP33 ,koszt 90 Euro,ale mam nadzieje ze teraz na pelnym tankowaniu zrobie wiecej niz moje max.276 km. do tej pory mialem napewno nie do tego mdelu) i zapytalem przy okazji o wymiane butli, spytali czy dostalem list wzywajacy do wymiany, mowie ze nie ,ale po sprawdzeniu dowodu rejestracyjnego stwiedzili ze moje butle musza byc wymienione i kazali przyjechac 29 01 na wymiane o 8 rano. nie robili zadnych problemow.
Wezwania nie dostalem ,gdyz zafire kupilem w Niemczech i zarejestrowalem w Austrii, a nigdy nie bylem na serwisie opla w Wiedniu.
Z serwisu w lomiankach zrezygnowalem 1 000km. w jedna strone , a tutaj 7km ,ale tylko dzieki temu forum wogole dojdzie do wymiany szczegolne dzieki dla tigercng !
foomi
CNG car: Zafira A 2002

Re: Samodzielne sprawdzenie dostępnych kampanii naprawczych

Post autor: foomi »

Zarejestrowałem się na stronie.
Aby uzydskać 13 miesięczny dostęp do rozszerzonej wersji portalu należy wykonać w ASO przegląd okresowy lub zapłacić 200zł.
tigercng pisze: Warto również wydrukować Voucher na 200PLN.
W którym miejscu można wydrukować Voucher na 200zł, bo nie widzę takiej opcji. Z 200zł zniżką dzięki voucherowi może zdecydował bym się na luksus dla mojego Opla jakim jest przegląd w ASO :-)
Ciekawe jak oceniliby mój samochód.
Obrazekm3/100km
danielsonn
CNG car: Astra 2 1,6 CNG

Re: UWAGA: Nowa kampania naprawcza 12-C-002

Post autor: danielsonn »

witam,
Czy dla Asterek z fabrycznym CNG były / beda przewidziane jakies kampanie serwisowe ?
Bute i osprzet chyba jest taki sam jak w Zafirach , chyba ze sie myle ?
tigercng
Moderator

Witam,

jak na razie dla Opel Astra CNG nie były przewidziane kampanie serwisowe. Co będzie w przyszłości, trudno powiedzieć.
Zbiorniki i większość przewodów gazowych jest inne, pozostały osprzęt (króciec, elektrozawory, zawór zwrotny, reduktor, separator, wtryskiwacze, silnik) jest taki sam.
klemens

Post autor: klemens »

Witam wszystkich!
Zgodnie z sugestią Tigera umówiłem się dużo wcześniej (kwiecień - maj) na akcję serwisową 10-C-047, tj. wymiana elektrozaworów w Łomiankach na dzisiaj, czyli 08.07.2013r. Po przyjeździe dowiedziałem się, że dopiero za dwa tygodnie będą części do mojego samochodu. Wiem, że wg Warszawiaków cały świat to Warszawa i więcej nic, ale auta na CNG niestety znajdują się w całej Polsce, co wiąże się ze specjalnym przyjazdem do Łomianek. Zatem jeśli specjalnie w tym celu wcześniej wielokrotnie umawiałem się przez telefon, ustalałem wszystkie potrzebne informacje i upewniałem się , że potrzebne części są na miejscu, a potem jestem spławiany jak mały Jaś , to traktuję to jako chamstwo albo pozbycie się niechcianego bo darmowego klienta. W tym momencie zapewniam, że nie rozmawiałem ze sprzątaczką, ale z pracownikiem serwisu, który przy mnie sprawdził, że taka akcja przysługuje mojej Zafirze.
Proszę potraktować ten post jako ostrzeżenie - szczególnie osoby, które mieszkają poza Warszawą i liczą na szybką i bezproblemową obsługę przy jednym podejściu.
Żadnych marzeń Panie i Panowie.
Pozdrawiam wszystkich męczących się jeszcze z CNG w naszym proekologicznym kraju.
Opel Zafira 1.6 CNG Njoy 2005
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

W nawiązaniu do wypowiedzi użytkownika klemens postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się sprawie:

CNG akcja serwisowa Opel. Wyjaśnienie procedury akcji serwisowej
2013.07.16, Opel Auto Łomianki

W niniejszym miesiącu na CNG Forum pojawił się krytyczny wpis na temat akcji serwisowej dotyczącej pojazdów marki Opel na gaz ziemny. Jeden z użytkowników stawia zarzuty, że pomimo wcześniejszych ustaleń telefonicznych nie dokonano wymiany umówionych elementów. Po bliższym zbadaniu tematu okazuje się jednak, że serwis prawidłowo wykonuje swoje czynności. Dlatego zwracamy się o cierpliwość i postępowanie według procedur przedstawianych przez ASO. Zaoszczędzi to na pewno nerwów i uniknie tego typu nieporozumień w przyszłości.

Więcej informacji tutaj
Karol Wieczorek
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Bardzo ważna informacja skierowana do wszystkich posiadaczy aut marki Opel na CNG

Kampania serwisowa Opel CNG | Zarejestruj się w systemie i bądź na bieżąco z informacjami o akcjach naprawczych CNG
2013.08.12, cng.auto.pl

Zapraszamy Państwa do rejestracji swojego pojazdu CNG marki Opel w specjalnym systemie, informującym o kampaniach serwisowych związanych z instalacją gazową. Po dokonaniu rejestracji będą Państwo na bieżąco informowani o ewentualnych możliwościach naprawy oraz specjalnych usługach dotyczących instalacji gazowych. Wszystko dzięki współpracy Portalu cng.auto.pl z autoryzowanym dealerem pojazdów CNG marki Opel - Auto Żoliborz w Warszawie.

Więcej informacji tutaj
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”