Opony - najlepsze opony do EcoDrivingu ?

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
Minor666
CNG car: Zafira 1,6 CNG rocznik 2004

Opony - najlepsze opony do EcoDrivingu ?

Post autor: Minor666 »

Cześć,
użytkuje swoją Zośkę ( model A 2004 ) już około pół roku i zastanawiam się nad zmianą opon.
Jako, że ma to niebagatelny wpływ na bezpieczeństwo oraz co niemniej ważne na zużycie gazu chciałem was zapytać o najlepsze waszym zdaniem rozwiązanie ( producent/ profil opony/ nośność ).

W chwili obecnej zastanawiam się nad zakupem opon Uniroyal RainExpert 195/65 R15.
maciek_r

Post autor: maciek_r »

Witam
Posiadam takie opony w Zafirze B ,fakt trochę większe tzn 205/55/R16 (na takich kupiłem z niemiec) Powiem, że jeżdze 2 sezon i sprawdzają się dobrze, nie są głośne, dobrze trzymają w zakrętach i na mokrym również, wkońcu to opona deszczowa :) CO do zużycia to jest minimalne, przejechałem już prawie 30 tyś a bieżnik całkiem spory. Polecam!
Bendzi
CNG car: Peugeot 206 1,6

Post autor: Bendzi »

Ja właśnie kupiłem takie (Uniroyal RainExpert 195/65 R15) do swojej Astry. Posiadam je dopiero miesiąc, ale jeździłem już trochę po mokrej nawierzchni i trzymają się całkiem dobrze. Bałem się że może będą huczeć przy większych prędkościach ale też jest całkiem fajnie.
PEUGEOT 206 1,6 CNG
adam_k27
CNG car: Opel Zafira 1.6 CNG 2004

Post autor: adam_k27 »

Ja mam GoodYear Efficient Grip już drugi sezon i uważam ze są niezłe. Dosyć ciche, gładko się toczą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”