Nic z TDT nie dostałem. Ktoś wcześniej pisał, że to w Lublinie wysyłają właśnie faktury i to kwestia źle rozwiązanego rozliczenia stacji naprawczej w TDT. Jak jest faktycznie, nie mam pojęcia.A ja mam pytanie do kolegów z wymianą butli 'załatwioną' w Łomiankach: czy otrzymaliście do płacenia jakiekolwiek rachunki z TDT?
Ja w Lublinie dostałem i zastanawiam się, czy to lokalny wybryk, czy rozwiązanie systemowe (wcześniejsza dyskusja na ten temat nie przyniosła jednoznacznej odpowiedzi).
Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"
-
ludzik
- CNG car: Opel Zafira 1.6 CNG Monovalent '2004
-
zdzich
- CNG car: Zafira 1,6 cng 2004r
wymiana butli
Witam serdecznie kolegów.Nie miałem czasu wcześniej opisać mojej akcji wymiany butli człowiek zagoniony pracą.W dniu 18.04.2014 o godzinie 0:30 wyjechaliśmy wraz z żoną z Poznania do Warszawy a konkretnie do Łomianek.O godzinie 5:10 byliśmy na miejscu.Do otwarcia zakładu mieliśmy trochę czasu, więc krótka drzemka,śniadanie i o godz.ósmej przyszedł bardzo miły pan z obsługi poprosił o kluczyki i wjechał na podnośnik.Pan w biurze przyjmujący zlecenie powiedział że jest dla nas przygotowane auto zastępcze(mile to mnie zaskoczyło).Nie skorzystaliśmy z tej miłej propozycji gdyż byłem zmęczony podróżą i pojechaliśmy autobusem a potam metrem do centrum.Powróciliśmy do Łomianek około godz.12tej i tu kolejne zaskoczenie. Przemiły pan mnechanik poinformował że jedziemy zatankować gaz.Pomimo że przed nami tankował się duży samochód służb miejskich(śmieciarka)i brał dużo gazu, do moich nowych butli weszło ponad 24m3
Po powrocie na warsztat pan mechanik wjechał na podnośnik i pokazał mi nowiusieńkie butle wraz z zaworami i całą wiązką.Po sprawdzeniu szczelności i zamontowaniu osłon auto było gotowe do odbioru i o godzinie 15tej wracaliśmy do Poznania.Wróciliśmy do domu na gazie tam zatankowanym i pozostało jeszcze na kilkadziesiąt kilometrów jazdy po mieście,w sumie wyszło 365km.Tak więc jestem zadowolony z wymiany, poprzednie butle przy tankowaniu bardzo głośno gwizdały natomiast te słychać lekki szum przy napełnianiu i troszkę głośniejszy przy wyrównywaniu ciśnienia w trakcie ładowania gazu.Jeżeli ta kampania bezpieczeństwa mialaby trwać dłużej poleciłbym każdemu z użytkowników właśnie firmę w Łomiankach.Obsługa jest tam fachowa,i miła.kierownictwo stacji jest bardzo sympatyczne i kompetentne.pomimo że moje dokumenty wpłyneły w ostatnich dniach marca usługa została wykonana i to bardzo starannie i dokładnie.Jeszcze raz miłe słowa chcę przekazać całej załodze, są naprawdę dobrzy w tym co robią.Pan Gutkowski kieruje superdobrą załogą i należą się jemu słowa uznania. No i co jest jeszcze bardzo ważne,nie musiałem płacić za badania techniczne tak jak to mieli koledzy którzy muszą ponieśc koszty za badania dozorowe wykonane w innych miastach.
zdzich
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
To krzepiące, że można tę akcję było przeprowadzić w cywilizowany sposób!
Z jednej strony wymianę butli traktuję jak niesamowity, nieprzewidywalny prezent od losu - i choćby dlatego wszystkim zaangażowanym w zorganizowanie, informowanie i realizowanie akcji bardzo dziękuję.
Z drugiej... W Lublinie o aucie zastępczym nie było mowy, zaoferowano jedynie podwózkę do centrum miasta (ASO Opla jest na peryferiach). Fakt, że wymiana butli miała miejsce nie w ASO, a w podnajętym warsztacie, zmuszała do opłacenia noclegu - mimo dostawy auta wczesnym rankiem! No i ten nieszczęsny lubelski TDT. Z Waszych wypowiedzi wynika, że tylko w Lublinie wystawiają użytkownikowi auta rachunek na 199 zł, choć powołując się na obowiązujące w całej Polsce prawo.
Niby 199 zł to niewiele (plus nocleg), ale niesmak pozostał.
Pozdrawiam!
Z jednej strony wymianę butli traktuję jak niesamowity, nieprzewidywalny prezent od losu - i choćby dlatego wszystkim zaangażowanym w zorganizowanie, informowanie i realizowanie akcji bardzo dziękuję.
Z drugiej... W Lublinie o aucie zastępczym nie było mowy, zaoferowano jedynie podwózkę do centrum miasta (ASO Opla jest na peryferiach). Fakt, że wymiana butli miała miejsce nie w ASO, a w podnajętym warsztacie, zmuszała do opłacenia noclegu - mimo dostawy auta wczesnym rankiem! No i ten nieszczęsny lubelski TDT. Z Waszych wypowiedzi wynika, że tylko w Lublinie wystawiają użytkownikowi auta rachunek na 199 zł, choć powołując się na obowiązujące w całej Polsce prawo.
Niby 199 zł to niewiele (plus nocleg), ale niesmak pozostał.
Pozdrawiam!
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Koledzy, proponuję nie porównywać w ten sposób ASO w obu miastach, które lepsze a które gorsze. W jednym i drugim miejscu odpowiedzialne osoby wykazały maksimum dobrej woli i zaangażowania. Nie uniknięto wprawdzie drobnych nieporozumień (rachunki z TDT w Lublinie i kabelki w złączu w Łomiankach), ale nie myli się ten, kto nic nie robi.
Panom Krzysztofowi Kusykowi z Lublina i panu Mariuszowi Gutkowskiemu z Łomianek należą się naprawdę bardzo wielkie podziękowania

Panom Krzysztofowi Kusykowi z Lublina i panu Mariuszowi Gutkowskiemu z Łomianek należą się naprawdę bardzo wielkie podziękowania
-
Paweł K Rzeszów
- CNG car: Zafira 2003r.
Witamtigercng pisze:... Nie uniknięto wprawdzie drobnych nieporozumień (rachunki z TDT w Lublinie i kabelki w złączu w Łomiankach), ale nie myli się ten, kto nic nie robi.
W moim przypadku te nieszczęścia poszły w parze - kabelki w złączu też w Lublinie ...
Co do rachunków z lubelskiego tdt zobaczymy - mam napisać pismo do dyrektora lubelskiego tdt . Jak będę coś wiedział napiszę
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Jest organizowana nowa kampania naprawcza 12-C-002 dotycząca zbiorników CNG. Ponieważ opisana tutaj kampania 08-R-010 już się zakończyła, proszę o kontynuowanie dyskusji w nowym wątku:
http://cng.auto.pl/forum/nowa-kampania- ... vt1535.htm
Sprawy dotyczące 10-C-047 proszę zgłaszać nadal w tym wątku.
http://cng.auto.pl/forum/nowa-kampania- ... vt1535.htm
Sprawy dotyczące 10-C-047 proszę zgłaszać nadal w tym wątku.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.