Też was witam, mam nadzieję jednak że tutaj wiele osob moze w razie koniecznosci pomóc... własnie nie wiem dlaczego w czasie tankowania lekko ucieka koło pistoletu. Co dziwne dzieje się to tylko na stacji na ul. Balickiej ( chyba wieksze ciśnienie mają ) jeśli to możliwe

bo na stacji ul. Siewna jest zawsze wszystko ok. w czasie tankowania. Dzieki za ciekawe informacje na temat mojego samochodu - sam nie wiedziąłem że tylko tyle ich powstało. Myślę, że to podobna instalacja jak w innnych fabrycznych VW - mam nadzieje

silnik niby zwykły 2.0 8V ale jednak jego oznaczenie katologowe BEH pozwala przypuszczać że jednak producent cos pozmienial pod paz, ma inaczej poprowadzone kolektory w stosunku do zwykłego 2.0 i jeszcze ma w nich taka plastikowa okrągłą zaslepkę z przodu - nie wiem do czego, nie otwieram jej

). Odnośnie zasiegu to faktycznie nie jest duży ale nie narzekam bo stacje mam koło pracy, spalanie kształtuje się w okolicach 6 do 7 m3 więc chyba nieźle, na tankowaniu robie przewaznie 210-220 km, a jak jezdzę z naciskiem na oszczedność - czyli jak w tym superteście ekonomii

) to spokojnie robie 250 km ( do butli wchodzi mi około 14-15 metrów) i jest to 50/50 miasto i drogi podmiejskie... ale wtedy to predkość do 80 km i obroty 1500-2000. Nie miałem okazji się przejechać tak oszczędnie w dalszą trasę

ale raz w zrobiłem w czasie normalnej jazdy 290 km na tankowaniu.

a mam pytanie odnośnie właśnie silnika który mam w swoim autku... wiadomo 2.0 8V - powinien być moim zdaniem bezkolizyjny rozrząd - czy się myle ??? oznaczenie tak jak pisałem BEH. proszę o pomoc bo jeżdżę autem tylko ,,wokół komina'' i jeśli pasek strzeli i tylko zgaśnie to nie problem... a wiadomo kasy szkoda wydawać jeśli nie trzeba.cKtoś może jest w stanie pomóc bo mechanicy jakoś ręki dać nie chcą że bezkolizyjny a do ASO nie chce mi się już dwonić bo mam wrazenie że nie chcą słyszeć o moim modelu!!
Pozdrawiam.